Σε κούρασαν τα γεγονότα, οι μισές αγάπες.

Θες να νιώσεις έστω και για μια στιγμή πλήρης, γαλήνιος, ήρεμος.

Μπαΐλντισες και με τις παρέες. Ζευγάρια τρισευτυχισμένα που είναι πάντα έτοιμα να δώσουν τη συμβουλή τους για να μπούμε και εμείς στο κλαμπ τους. Γνωρίζουν επακριβώς πώς πρέπει να ζεις και να συμπεριφέρεσαι και μόλις θεωρήσουν ότι κάποιος παραστρατεί από τα δικά τους στάνταρ είναι πρόθυμοι να τον ξαναβάλουν στον ίσιο και σωστό δρόμο.

Δε θελεις να παρεις άδεια από τη δουλειά και να τρέχεις με αεροπλάνα και βαπόρια να κάνεις διακοπές. Αρνείσαι να βγάλεις σέλφι και να «νιώθεις ευλογημένη», ενώ σου παίρνει ο αέρας τα μαλλιά σε κάποιο κατάστρωμα. Το μόνο που ζητάς είναι να κλείσεις τα παντζούρια από τον δικτάτορα ήλιο και να συναντήσεις για λίγο τον εαυτό σου. Όχι, δε θα κάνετε ανόητους απολογισμούς. Θα περάσετε απλώς λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί.

Θα γεμίσεις τη μπανιέρα και θα μπουκάρεις. Θέλεις να περιποιηθεις το σώμα σου. Να το το τιμήσεις που σε υπηρετεί και για να του ζητήσεις συγγνώμη για τις ταλαιπωρίες που υφίσταται προκειμένου να σε ευχαριστήσει. Από τα ηχεία θα ακούγεται η αγαπημένη σου μουσική.

Μετά το σώμα θα φροντίσεις και το πνεύμα. Στη συνέχεια θα διαλέξεις από τα ράφια μερικά αγαπημένα σου βιβλία και θα ξαναθυμηθείς τις σελίδες τους, αυτές που είχες τσαλακώσει.

Θα ανοίξεις την τηλεόραση. Όχι για να δεις ειδήσεις και ομιλίες. Ούτως ή άλλως τα σημαντικότερα πράγματα γίνονται χωρίς εσένα.

Θα βάλεις να δεις την αγαπημένη σου ταινία και ίσως μερικά επεισόδια από εκείνη τη σειρά με την οποία είχες κολλήσει. Θα θυμηθείς πώς κάποτε την έβλεπες με παρέα και ίσως νιώσεις χέρια να σε ακουμπάνε. Ακόμη και μόνος μπορείς να γελάς με τα αστεία που κάποτε ξεκαρδιζόσουν μ’εκείνη την παρέα. 

Θα κλείσεις το κινητό. Δε θα υποκύψεις στον πειρασμό να το ανοίξεις για να δεις τις αναπάντητες ή τα μηνύματα.  Θα επικεντρωθεις στις δικές σου σκέψεις και θα ξεκινήσεις να βάζεις νοητικά τα θεμέλια των στοχών σου.

Δε θα δώσεις σημεία ζωής ούτε στα social media. Δε θα ανάψει καθόλου η πράσινη κουκκίδα σου στο facebook. Κανείς φίλος φίλου -ω φίλε- δε θα μάθει τί πραγματικά σου άρεσε σήμερα. Κανέναν αντίχειρα δε θα σηκώσεις. Τα συναισθήματά σου δε θα έχουν από κάτω κανένα σχόλιο τρίτων. Θα τα διαχειρίζεσαι μόνο εσύ για μια ολόκληρη μέρα.

Σήμερα δε θα κοιτάξεις κανένα ρολόι. Όταν πεινάσεις θα φας, όταν νυστάξεις θα κοιμηθείς κι ας μην είναι η σωστή ώρα.

Θα ξαπλώσεις όμως στο κρεβάτι με μυαλό χαλαρό κι ελεύθερο, απαλλαγμένο από άσκοπες σκέψεις.

Και θα ‘χει τελειώσει μόλις, μια μέρα πλήρης κι αλλιώτικη. Μια μέρα μόνο για σένα.

 

Συντάκτης: Ράινα Μελισσηνού