Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως η σεξουαλική μας συμπεριφορά διαμορφώνεται κυρίως από τις ταινίες πορνό που παρακολουθούμε. Αναπαράγουμε ό,τι βλέπουμε εκεί, αφού και θελκτικό μας φαίνεται και –το κυριότερο– αποτελεσματικό.  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως το στοματικό σεξ άρχισε να εφαρμόζεται από το ευρύ κοινό μετά την τεράστια επιτυχία της πορνογραφικής ταινίας «Το βαθύ λαρύγγι» που κυκλοφόρησε το 1972 και άφησε εποχή.

Το dirty talk από την άλλη μοιάζει μεταγενέστερο, αν και ο εγχώριος και θρυλικός Γκουσγκούνης το χρησιμοποιούσε κατά κόρον στις ταινίες που πρωταγωνιστούσε. Πόση όμως απήχηση έχει το dirty talk στους αναγνώστες του Pillowfights; To Poll της εβδομάδας ήρθε για να δώσει την απάντηση.

Στην ερώτηση «παρλάρεις στο σεξ;» όλη την εβδομάδα οι απόψεις του κοινού διίσταντο με τις δύο επιλογές να κονταροχτυπιούνται. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με το 52% να καταλήγει στην επιλογή «ακατάπαυστα και αδιαλείπτως», ενώ το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 49% παραδέχτηκε ότι στην κρεβατοκάμαρα είναι «μούγκα στη στρούγκα»!

Είναι λοιπόν οριακά περισσότεροι όσοι αρέσκονται στο να ξεστομίζουν τρυφερά ή πρόστυχα λόγια κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Ίσως να πρόκειται για τύπους περισσότερο εγκεφαλικούς, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό, καθώς ο εγκέφαλός μας θεωρείται –όσο κι αν σου κάνει εντύπωση– η πιο ερωτογενής μας ζώνη.

Μπορεί, πάλι, κάποιοι από αυτούς να αρέσκονται και στα γνωστά παιχνίδια ρόλων όπου οι ατάκες παίζουν καθοριστική σημασία. Φαντάζεσαι να υποδύεται ο ένας τον καθηγητή και η παρτενέρ του την άτακτη μαθήτρια σαν να βρίσκονται σε ταινία του βουβού κινηματογράφου;

Το πιθανότερο είναι πως όσοι συνηθίζουν να μιλάνε συνεχώς, θα αναζητούν και συντρόφους που όχι μόνο τους αρέσει και να ακούνε, αλλά και να ανταλλάσσουν μαζί τους ευφάνταστες ατάκες. Μην ξεχνάμε πως οι hot γραμμές κάνουν ακόμα χρυσές δουλειές προσφέροντας στους πελάτες τους μόνο λόγια.

Με αυτήν τη λογική προφανώς κυκλοφόρησε πρόσφατα μια σειρά από κούκλες του σεξ που διαθέτουν ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο αναλύει τις «πονηρές φράσεις» που τους λέει ο ιδιοκτήτης τους και τις κάνει να απαντούν ανάλογα. Από αυτό και μόνο μπορείς να συμπεράνεις πως για κάποιους το dirty talk είναι βασικό συστατικό της ερωτικής πράξης.

Στην απέναντι όχθη, υπάρχει ένα άλλο μεγάλο ποσοστό για το οποίο η σιωπή θεωρείται χρυσός εκείνες τις προσωπικές του στιγμές. Προσωπικά δεν πιστεύω πως δε θα ακούγεται τίποτα την κρίσιμη ώρα, αλλά φαντάζομαι πως εκφράζεται κυρίως με κινήσεις και ίσως και επιφωνήματα. Και είναι και αυτό σεβαστό και επιθυμητό, συνήθως όμως όταν η σχέση είναι μεταξύ δυο ανθρώπων που ανήκουν κι οι δυο στην κατηγορία της μούγκας στη στρούγκα. Στην περίπτωση που δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία, μπορεί να προκύψουν αρκετά σοβαρά προβλήματα, που το ζευγάρι θα νιώθει άβολα να συζητήσει. Το πιθανότερο είναι στη σχέση αυτή να καταπιέζεται περισσότερο ο τύπος «μούγκα στη στρούγκα» γιατί βλέποντας και κυρίως ακούγοντας τον χείμαρρο που έχει δίπλα του, θα ψάχνει απεγνωσμένα και εκείνος να πει μια ατάκα, αλλά δε θα βρίσκει ούτε τον χρόνο ούτε τον τρόπο.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο αν ο ομιλητικός τύπος της σχέσης αποδειχτεί παράλληλα και ακουστικός. Τότε μπορεί να προκύψει ολικό μπλοκάρισμα από την άλλη πλευρά και όσο ο ένας σύντροφός θα λέει «μίλα μου βρώμικα» ο άλλος θα απαντάει με αμήχανα «εεεεεεεε» ψάχνοντας να ξεστομίσει τη μαγική ατάκα που θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα κάνει την πάσα απέναντι.

Αντίστοιχα, δύσκολη πρέπει να θεωρείται και η περίπτωση κατά την οποία αυτός που δε θέλει να μιλάει δεν ανέχεται ούτε να ακούει. Εκεί, μπορεί να παίξει άνετα το φετίχ με την κολλητική ταινία στο στόμα, που προφανώς ξεκίνησε από κάτι τέτοιες καταστάσεις και εξελίχθηκε σε μόδα του BDSM.

Σε όποιον τύπο και αν ανήκουμε είναι σημαντικό αφενός να προσαρμοζόμαστε αν το επιθυμούμε, χωρίς όμως να καταπιεζόμαστε. Το σεξ είναι για όλους μια προσωπική υπόθεση και οφείλουμε στον εαυτό μας να είμαστε όσο μπορούμε εκεί αληθινοί. 

Στο κάτω-κάτω της γραφής αν δεν σ’ αρέσει να μιλάς βρώμικα, πες το… καθαρά!

Συντάκτης: Ράινα Μελισσηνού