Δεν πιστεύω καθόλου ότι δεν με θέλεις.

Εδώ δεν χωράνε εγωισμοί, γιατί δεν τίθεται καν θέμα απόρριψης. Η αυτοπεποίθησή μου είναι τόσο μεγάλη που αποκλείω μια τέτοια απίθανη περίπτωση. Οπότε ο μόνος λόγος για να δείχνεις πως δεν με θες είναι απλώς να έχεις κάποιες αντιρρήσεις στις λεπτομέρειες. Ας πούμε μπορεί να μη συμφωνείς με κάποιες επιλογές μου, αλλά είμαι διατεθειμένη να τις διαπραγματευτώ. 

Συνεπώς από εδώ και στο εξής θα αποφεύγω ανώφελες συζητήσεις για το ποιος αγαπά περισσότερο τον άλλον. Αντιθέτως, θα λαμβάνω ως δεδομένο  πως κανένας από τους δυο μας δεν έχει όφελος να μην είναι σε αυτήν τη σχέση. Με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να αφήσω ούτε εσένα να το αμφισβητήσεις.

Έμαθα ακόμα κάτι πολύ σημαντικό: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει ανάμεσά μας και να μας επηρεάζει ή ακόμα χειρότερα να αποφασίζει για εμάς. Το τι είναι καλύτερο για εμάς τους δύο, το γνωρίζουμε μόνο εμείς. Για αυτό σου ζητώ να παρατηρήσεις μήπως η απόφασή σου έχει διαμορφωθεί με βάση τις υποδείξεις κάποιου τρίτου για εμάς. Ξέρεις, οι άνθρωποι καμιά φορά ζηλεύουν και γίνονται εχθρικοί στα δυνατά συναισθήματα. Είναι κρίμα να σου απαγορεύουν να τα ζήσεις.

Ακόμα σχεδιάζω προσεχτικά μια κίνηση αιφνιδιασμού. Είναι πολύ πιθανό με αυτόν τον τρόπο να σου ξυπνήσω κάποια βαθιά κρυμμένα συναισθήματα. Οφείλεις να αντιδράσεις αν σε εκπλήξω και φύγω εκεί που πίστευες ότι θα έμενα, ή μείνω τη στιγμή που είσαι σίγουρος πως θα έχω φύγει.

Με αυτόν τον τρόπο θα σου αποδείξω πως δεν είμαι προβλέψιμη και κυρίως πως… όχι δεν τα έχεις ακόμα δει όλα.

Με όλα αυτά ελπίζω να επιστρέψουμε σύντομα και οι δυο μας στο κρεβάτι των διαπραγματεύσεων. Εκεί που όλα τα επιχειρήματά μας βγαίνουν με δυσκολία από τα χείλη, αλλά υποδηλώνονται με ολόκληρο το σώμα.

Όταν οι λέξεις μπλέκονται μεταξύ τους και αλλάζουν αυτομάτως νόημα. Τότε που τα «ναι» γίνονται «πολύ» και τα «όχι»… πιο «πολύ». Μόνο εκεί θα σου επιτρέψω να με νικήσεις, ενώ θα σου έχω παραδοθεί ολοκληρωτικά από τη στιγμή που θα με αιχμαλωτίσει και πάλι το στόμα σου.

 

Συντάκτης: Ράινα Μελισσηνού