polinaki924

Τις διακοπές δεν τις αξιολογείς ποτέ τη στιγμή που συμβαίνουν. Αυτό γίνεται είτε στην επιστροφή, εκεί βγαίνοντας απ’ το καράβι στο λιμάνι του Πειραιά, είτε την πρώτη μέρα στο γραφείο που έρχεσαι αντιμέτωπος με όλο εκείνο το εργασιακό φόρτο που άφησες πίσω. Στο πρώτο θανάσιμο λάθος που θα σου χρεώσει το αφεντικό σου κάνοντάς σε να φτύσεις αίμα για τις λίγες μέρες ανεμελιάς και σπαρίλας.

Τα διλήμματα αιώνια και τα κλισέ διόλου ευκαταφρόνητα. Είτε είσαι αμετανόητος εργένης κι ορκισμένος αντί-αγκαλίτσας, είτε είσαι υπέρμαχος του τρίπτυχου φαγητό-σεξ-ύπνος με το ταίρι σου, η παραδοχή είναι μία κι είναι καθολικά αποδεκτή. Όσον αφορά στις διακοπές σου, όλα είναι πιο εύκολα όταν πρόκειται να συνεννοηθείς με φίλους.

Διότι έχεις τον χώρο σου και τον χρόνο σου. Διότι μπορείς να φλερτάρεις ανελέητα χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε επερχόμενη επέλαση του DNA σου, στης Μυκόνου τα στενά. Διότι ένα σενάριο διακοπών με φίλους ενέχει στιγμές υψίστου χαβαλέ και μαγείας, ένα κράμα χαλάρωσης και καφρίλας. Γιατί οι διακοπές με το γκομενάκι σου μπορούν να γίνουν κι εφιαλτικές ενώ με το κολλητάρι σου δεν υπάρχουν περιθώρια παρεξηγήσεων.

Οι επιθυμίες του είναι ελάχιστες οπότε τα ‘χει όλα. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Μια αθλητική εφημερίδα κι ένας καφές. Το μαύρισμα για εκείνον δεν είναι αυτοσκοπός, το ξενοδοχείο δε χρειάζεται να ‘ναι περασμένο στο trip advisor και το νησί δεν είναι αναγκαιότητα να είναι κοσμοπολίτικο. Δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί ένα πρόγραμμα που τον δυσαρεστεί, να σε περιμένει μέρες να ετοιμαστείς, ούτε να ανανεώνει το αντηλιακό σου με αντάλλαγμα το οικείο σου σεξ. Ναι, η παρουσία σου και μόνο προϋποθέτει κανόνες κι όρια.

Ούτε μπορεί να οδηγεί όλη μέρα για να βρείτε εκείνη την κρυφή παραλία που πήγε η ξαδέλφη σου πέρυσι. Προτιμά να βγαίνει για ποτό, να γυρίσει μπουσουλώντας και να δουλεύει με το υπόλοιπο team τον φίλο που στην τρίτη τεκίλα άρχισε να ξεμακραίνει με ‘κείνη την ξανθούλα. Ναι, είναι φυσιολογικό να ‘χει single φίλους όπως και το να φλερτάρει ήδη απ’ το βαπόρι. Τέλος, έχει μπάλα απόψε. Φρόντισε να μη σπάσεις μπάλες.

Εκείνη ανέμελη και ξέγνοιαστη. Ηλιοκαμένα κορμιά και σορτσάκια σκαφτά. Οι διακοπές με τις φίλες της θυμίζουν διαφήμιση σερβιέτας. Προφανώς και δεν πρόκειται για ισάξιες καταστάσεις. Δε ρουφάει το αίμα κανενός. Το σπαστικό της γέλιο δεν μπορεί να το αποκτήσει με κανένα γκόμενο, μπορεί να τρώει αυτά που δεν παχαίνουν χωρίς το επικριτικό σου βλέμμα, δεν κινδυνεύει να βρεθεί ακούσια σε camping κάτω από πευκοβελόνες ή με πετονιά στο χέρι στη Φολέγανδρο για να σου κάνει το χατήρι. Δε χρειάζεται να μάθει στις διακοπές της τι είναι το offside, γιατί το Τσάμπιονς Λιγκ είναι τόσο συναρπαστικό και ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης των φιλικών. Τέλος, δε θα ανησυχήσει άμα τυχόν ξεμείνει από κονσίλερ. Γι’ αυτό δεν είναι οι φίλες;

Χαλαρώστε, παιδιά. Οι χωριστές και μη δυαδικές διακοπές δεν ανοίγουν την πόρτα σε ξεπόρτισμα και καλοκαιρινές ατασθαλίες. Ενήλικες είμαστε και κίνδυνοι ελλοχεύουν και στην έδρα μας, ακόμα και στην κόκκινη γραμμή του μετρό. Δώστε μας την πολυπόθητη ευχή σας και ξεπροβοδίστε μας με χαρά. Η ανάγκη για ανάσα είναι επιτακτική. Λίγη ελευθερία ζητάμε. Άλλωστε, αυτός είναι κι ένας τρόπος να ευχαριστηθούμε περισσότερο το σεξ όταν ξανανταμώσουμε.

«Μωρό μου, τα λέμε σε μια βδομάδα».

Συντάκτης: Νατάσα Δόμβρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη