Όπως και να το κάνεις, μερικοί είμαστε λάτρεις του καλοκαιριού. Μπορεί τα κουνούπια να μας πίνουν το μισό αίμα, να έχουμε φτάσει σε σημείο να θέλουμε να βγάλουμε το δέρμα μας λόγω του καύσωνα, να έχουμε κάνει κολλητό μας το air-condition, αλλά εμείς το καλοκαίρι το αγαπάμε. Είναι η εποχή που τελειώνεις εξεταστικές, οι υποχρεώσεις σου μειώνονται με το πέρασμα των ημερών κι αποφασίζεις να ξεχυθείς σε παραλίες και πλαζ, σε beach bar και μπαλκόνια με μια μπίρα ή ένα κοκτέιλ αγκαλιά.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που είσαι ελεύθερος από προγράμματα και μαθήματα, περιμένεις την άδεια απ’ τη δουλειά, προγραμματίζεις διακοπές κι εξορμήσεις, περιμένεις να μαυρίσεις και να πιεις τους καφέδες με την παρέα σου και να ευχαριστηθείς την ελευθερία σου. Ευχαριστιέσαι τα ξενύχτια στα αγαπημένα σου μαγαζιά και το ξημέρωμα στην παραλία.

Βέβαια, ένα απ’ τα καλύτερα πράγματα που συμβαίνουν το καλοκαίρι είναι αυτά τα αξέχαστα beach parties, που μετράς τις μέρες μέχρι να έρθουν κι αν είσαι αρκετά τυχερός, παίρνεις κι εσύ μέρος στη διοργάνωσή του. Βραδινά meetings, ξενύχτια στην παραλία μέχρι να είναι όλα στην εντέλεια, παραγγελίες ποτών και μπίρας, μουσικές και στήσιμο μπάρας.

Κι ενώ οι μέρες φτάνουν και προετοιμάζεσαι όσο καλύτερα μπορείς, η προσμονή χτυπάει κόκκινο ενώ όλα είναι έτοιμα και περιμένουν την ημέρα. Κι ένα απ’ τα μεγαλύτερα beach party φτάνουν κι εσύ δεν ξέρεις πού να κρύψεις τη χαρά σου. Η παραλία είναι ένα πανέμορφο μέρος, ειδικά διαμορφωμένο για το πάρτι, η μουσική ακούγεται πολύ πριν φτάσεις κι αντηχεί σε κάθε μέρος της παραλίας κι η μπάρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει κάθε σου επιθυμία για ποτό.

Και το πάρτι ξεκινάει. Ποτά, χορός και ξέφρενοι ρυθμοί είναι μία απ’ τις καλύτερες συνταγές για να περάσεις καλά εσύ κι η παρέα σου. Δοκιμάζεις καινούργιες χορευτικές κινήσεις, καινούργιες γεύσεις cocktail και πολλές μα πολλές γνωριμίες.

Βέβαια, απ’ την άλλη ας μην ξεχνάμε και εκείνα τα πάρτι που είχαμε μόνο για συντροφιά μια φωτιά, μια κιθάρα κι ένα sleeping bag. Μπορεί να αγαπάμε το ντάπα-ντούπα αλλά έχουμε μία παραπάνω αδυναμία στην απλή κιθάρα που συνοδεύεται από μια ωραία φωνή.

Είναι από τα είδη πάρτι που ευχαριστιέσαι λίγο παραπάνω γιατί προσφέρει και λίγη ηρεμία, η αλήθεια είναι. Κάθεσαι με φίλους κι αγνώστους, γύρω απ’ τη φωτιά, μαζί με τις μπίρες σας και τραγουδάτε ως το ξημέρωμα. Μιλάτε για ό,τι μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι σας, γελάτε με τα αστεία σας και σχεδιάζετε τις διακοπές σας.

Το φλερτ απ’ την άλλη, είναι λίγο πιο εύκολο κι ωραίο. Δεν είναι ανάγκη να γκαρίζεις προκειμένου να μιλήσεις με τον άλλον ούτε να μεγαλώσει η μυωπία σου απ’ τα πολλά φώτα, κοιτάζοντάς τον. Θα ρίξεις μία ματιά, θα έρθει ένα χαμόγελο και μετά θα πάρεις την μπίρα σου, θα πας να κάτσεις δίπλα και μια γνωριμία ξεκινάει με ένα τόσο ωραίο τρόπο.

Και μην ξεχνάμε τη θάλασσα. Αν υπάρχει μία συνήθεια που αγαπάμε λίγο παραπάνω απ’ όλες τις υπόλοιπες είναι το βραδινό μπάνιο. Ο ήλιος δε σε καίει, η θάλασσα είναι λάδι και κανένας εκτός από εσάς δε βρίσκεται στην παραλία. Θα βρέξετε ο ένας τον άλλον, θα σπρώξετε εκείνους που αργούν να μπούνε και θα κάνετε αμέτρητες βουτιές.

Σε κάτι τέτοια πάρτι, γυρίζεις και λίγο πίσω στο χρόνο. Ζεις λίγο στην εποχή των γονιών σου και βλέπεις πόσο αθώα κι ήρεμα ήταν τότε τα πράγματα. Γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, αράζεις με εκείνους που πίστευες ότι μπορεί να μην το κάνεις, γελάς μέχρι να σε πιάσει η κοιλιά σου και μπορεί να ανταλλάξεις κι όμορφες ματιές.

Συνειδητοποιείς εκείνες τις ώρες πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είσαι και να μην το καταλαβαίνεις. Έχεις τους φίλους σου, με τους οποίους μοιράζεσαι τόσο ξεχωριστές στιγμές, αποκτάς καλοκαιρινούς έρωτες και χορεύεις λες και δε σε βλέπει κανείς.

Κι όταν νυστάξεις μπαίνεις μέσα στο sleeping bag σου να κοιμηθείς για λίγο, γιατί ξέρεις ότι το μπάνιο μόλις ξημερώσει –αν δεν έχει ήδη γίνει αυτό– είναι πανέμορφο. Οπότε ναι, η συνταγή είναι απλή. Φίλοι, μια κιθάρα, μια φωτιά και πολλές μπίρες -γιατί τελειώνουν και γρήγορα. Και το καλοκαίρι ξεκινά.

Συντάκτης: Χριστίνα Νικολοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη