Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

polinari564

Κάποιες φιλίες έρχονται κάπως ανορθόδοξα κι από εκεί που δεν το περιμένεις, μέσα από χώρους που δεν περίμενες να τις βρεις. Μπορεί να σας χωρίζουν ώρες απόστασης και χιλιάδες χιλιόμετρα. Είναι φιλίες που αναπτύσσονται μέσα σε ιστότοπους και σχεδόν πάντα ξεκινούν σαν κάτι δυνατό κι όμορφο, αλλά όσο τα δεδομένα στη ζωή σας αλλάζουν, τόσο κι οι φιλίες αυτές θα ξεθωριάζουν.

Ξέρεις, είναι τα άτομα αυτά τα οποία θα βρεις μέσα σε ομάδες στο facebook ή σε άλλες ομάδες κοινωνικής δικτύωσης και θα ταιριάξουν τα γούστα σας κι οι προτιμήσεις σας, θα φτιάξετε μια όμορφη παρέα και θα λέτε τις βλακείες σας. Αν, δε, η γεωγραφική απόσταση δεν είναι και τόσο μεγάλη μεταξύ σας ίσως κανονίσετε και κάποια κοινή, ομαδική συνάντηση.

Το κύριο μέσο επικοινωνίας σας είναι τα κινητά και το διαδίκτυο κι η μεταξύ σας προσωπική επαφή είναι σπάνια ή -τις περισσότερες φορές- παντελώς ανύπαρκτη. Δεν είναι αυτό που σας ενδιαφέρε, άλλωστε. Θέλετε απλώς να κάνετε χαβαλέ και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

Τα θέματα προς συζήτηση κυμαίνονται στο επίπεδο της βλακείας και ποτέ δε θα καταπιαστείτε με τα προσωπικά σας ή άλλα θέματα που μπορεί να σας απασχολούν. Ίσως είναι απλώς η ανάγκη να ξεσκάσετε και να ξεφύγετε απ την πραγματικότητα για λίγο και το γυρνάτε στην πλάκα, μπορεί και να γίνεστε για λίγο άλλοι άνθρωποι, διότι ως γνωστό πίσω από μια οθόνη οι περισσότεροι ξεθαρρεύουν πιο εύκολα.

Το θέμα είναι ότι είναι φιλίες που κάποια στιγμή θα ξεθωριάσουν και θα «ξεφορτίσουν». Όσο η ζωή σου γεμίζει και η θέση σου αλλάζει, τόσο θα απομακρύνεσαι απ’ την ομάδα και θα στρέφεις την προσοχή σου σε γεγονότα που θεωρείς πιο σημαντικά και τα οποία θα απαιτούν την άμεση προσοχή σου.

Θα κάνεις μια καινούρια σχέση, θα αρχίσεις μια καινούρια εργασία, ή θα νιώσεις απλώς ότι πλέον η συγκεκριμένη φάση δε σε γεμίζει και θες να στρέψεις το ενδιαφέρον σου και τον χρόνο σου σε άλλα πράγματα. Και κάπως σαν εσένα θα λειτουργήσουν κι οι υπόλοιποι της παρέας. Κανένας σας δε θα το κάνει εσκεμμένα, ούτε και με σκοπό να μειώσει τους μέχρι τότε «φίλους» του. Είναι αναπόφευκτο μέρος μιας τέτοιας φιλίας. Σαν ένα μπαλόνι που φουσκώνει και κάποια στιγμή είτε θα σκάσει, είτε απλώς θα χάσει το αέριό του και θα ξεφουσκώσει ξανά.

Τα άτομα αυτά θα δουν μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα σου, την πιο ανέμελη κι άνετη, τη χαλαρή γιατί γι’ αυτό ήθελες να μπεις στη συγκεκριμένη παρέα εξαρχής -για να ξεσκάς και να ξεχνιέσαι. Αλλά έρχεται η ώρα που αντιλαμβάνεσαι ότι όλο αυτό είναι ανούσιο και προσποιητό χωρίς κάποιο ουσιαστικό κέρδος κι ίσως πολλές φορές να σε αφήνει και κάπως άδειο στη συνειδητοποίηση των κενών που υπάρχουν τη ζωή σου.

Με κάποια άτομα θα κρατήσεις επαφή και θα γίνετε και καλοί φίλοι, δε λέω. Αλλά σε γενικές γραμμές οι φιλίες αυτές είναι καταδικασμένες απ’ το ξεκίνημά τους. Είναι σαν μεταβατικά στάδια της ζωής, τα οποία ξέρεις ότι δε θα κρατήσουν για πάντα, αλλά πρέπει να τα ζήσεις. Κάτι σαν αναζήτηση της ταυτότητάς σου στο πλήθος.

Όπως και να έχει, κι όποιος κι αν κάνει την αρχή, η φιλία αυτή θα ξεφορτίσει και θα ξεφουσκώσει. Θα σε ψάξουν ή θα τους ψάξεις, θα ανταλλάξετε μερικά μηνύματα ακόμη, αλλά θα αντιληφθείτε ότι όλα όσα σας ένωναν μέχρι πρόσφατα δεν υπάρχουν πια. Βρήκατε τον σκοπό σας και το δρόμο σας και συνεχίσατε αφήνοντας τους άλλους πίσω.

Αυτοί που αποδείχτηκαν φίλοι αληθινοί, θα παραμείνουν στη ζωή σου και θα κρατήσετε επικοινωνία όπως και με κάθε άλλο, καλό σου φίλο. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι απλώς περαστικοί γνωστοί. Δε θα έχετε κάτι να χωρίσετε, ούτε θα έχετε μαλώσει κι αν ποτέ διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι σας, θα χαρείτε ειλικρινά να μάθετε νέα ο ένας για τον άλλο.

Απλώς δεν ταίριαξαν τα χνότα σας και τα γούστα σας για να γίνετε κολλητοί και να διατηρήσετε επικοινωνία. Δεν ενδιαφέρθηκες, δεν ενδιαφέρθηκαν και κάπου εκεί έληξε το θέμα. Όμορφα κι ήρεμα. Πολύ απλά η φιλία σας ξεφόρτισε κι αποσυνδέθηκε.

Συντάκτης: Γεωργία Ευστρατίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη