gio531

Έφτασε η στιγμή για να μπει ένα τέρμα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για το ξακουστό «Διαβάστηκε». Πολλές είναι οι φορές που αντί να απαντήσεις σε κάποιο μήνυμα άφησες να γράφει κάτω από την οθόνη της συνομιλία σας το πολυσυζητημένο αυτό ρήμα.

Η αλήθεια είναι μία. Αν θέλουμε να απαντήσουμε θα απαντήσουμε, θα έρθει όμως και η στιγμή που θα πρέπει να απολογηθείς για τα τόσα μηνύματα που μαζεύτηκαν στα «αδιάβαστα» του inbox. Τι να πεις και τι να καταλάβει; Για όλα, όμως, υπάρχουν εξηγήσεις και μετά από εννιά κι ένα επιχειρήματα τίποτα δε θα τους φαίνεται ύποπτο.

 

1. Το μήνυμα σου δε χρειάζεται απάντηση

Σε ένα μήνυμα με μια απλή «καλημέρα» ή «καλησπέρα» τι να απαντήσουμε; Ας είμαστε λίγο σοβαροί, δεν υπάρχει λόγος να απαντήσουμε. Να παραδεχτούμε πως πρέπει να είμαστε ευγενικοί αλλά να παραδεχτείτε κι εσείς πως έτσι δεν ξεκινάνε συζητήσεις.

 

2. Δεν έχω δει το μήνυμά σου ακόμα

Δεν είναι δικαιολογία είναι η αλήθεια, τουλάχιστον κάποιες φορές. Ένα μήνυμα που μας στέλνετε στις 3 και 4 τα ξημερώματα κατά 95% θα μας βρει να κοιμόμαστε με το μαξιλάρι μας αγκαλιά. Μη βιάζεστε, όταν ξυπνήσουμε θα σας απαντήσουμε, δεν είμαστε δα και καμιά αρκούδα για να πέσουμε σε χειμερία νάρκη.

 

3. Βλέπω σειρά

Αλήθεια, περιμέναμε τόσα επεισόδια, τόσες σεζόν, μήνες ολόκληρους για να δούμε τι θα γίνει με τη βασίλισσα των δράκων και το έχουμε τώρα μπροστά μας να σπαρταράει. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να έχουμε το μυαλό μας στο ποιος μας στέλνει μήνυμα;

 

4. Το έχω στο αθόρυβο

Όταν είμαστε στη σχολή, στη δουλειά, στο γυμναστήριο , για καφέ με μια φίλη μας, το κινητό το βάζουμε πάντα στο αθόρυβο. Κακιά συνήθεια να μην το αλλάζουμε σε κανονικό. Μικροί είμαστε ακόμα, τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα, θα το διορθώσουμε κάποτε στο μέλλον.

 

5. Ενθουσιάστηκα τόσο με το μήνυμα που έπαθα κρίση πανικού

Τι; Σου φαίνεται σουρεάλ λόγος; Η αλήθεια είναι πως δε μας έχει τύχει, αλλά το’ χει πάθει μια ξαδέρφη φίλου-φίλης μας. Δεν είναι να παίζεις μ’ αυτά γι’ αυτό κι εμείς δεν επιλέγουμε να απαντάμε σε μηνύματα.

 

6. Ξέχασα το pin ξεκλειδώματος

Και σε ποιον δεν έχει συμβεί; Λίγο το στρες λίγο το άγχος ξεχάσαμε τον κωδικό. Ημερομηνία γέννησης δικιά μας, του αδερφού, της μαμάς, της επανάστασης. Όλα μπερδεμένα στο μυαλό. Δεν ξεκλειδώνει αν δεν μπουν σε μια σειρά.

 

7. Το έσβησα καταλάθος

Ακούγεται κάπως χαζό, αλλά κι εμείς ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, τι να το κάνεις. Σβήσαμε το μήνυμα και προσπαθούμε να θυμηθούμε τι έλεγε για να στείλουμε μια απάντηση, μα τίποτα. Σαν να μην το διαβάσαμε ποτέ ένα πράγμα!

 

8. Ήμουν απασχολημένη, είχα πολλή δουλειά!

Αν και λένε πως η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, κάνουν λάθος. Η πολλή δουλειά δε μας αφήνει να απαντάμε στα μηνύματά σας και μετά δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

 

9. Προτιμώ το face to face

Υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που δεν το’χει με τα μηνύματα. Μη σμίγεις τα φρύδια. Υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας και είναι αυτοί που προτιμούν την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο. Να μπορούν να κλέβουν αντιδράσεις.

 

10. Δεν είμαι σε mood να απαντήσω

Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει επί προσωπικού απλά κάποιες φορές συμβαίνει. Αυτό που δε θες να μιλήσεις και να ακούσεις κανέναν, θες μόνο τον εαυτό σου.

 

Ίσως οι παραπάνω λόγοι είναι σχετικά πιστευτοί. Το μεγαλύτερο ψέμα όμως ως δικαιολογία στο ότι έμεινε αναπάντητο το μήνυμα σας είναι ένα μήνυμα που επιλέγουμε να στείλουμε μετά από 2-3 μέρες. Αυτό που λέει «Ωπ! Συγγνώμη, είχα γράψει το μήνυμα απλά ξέχασα να πατήσω το βελάκι». Δεν είμαστε αντικοινωνικοί επειδή δεν απαντάμε στα μηνύματα σας, απλά όσο υπάρχουν δικαιολογίες θα τα αποφεύγουμε. Αγαπήστε μας όπως είμαστε.

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!