«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

pillow23116

Ένα απ’ τα πιο σκοτεινά και ταυτόχρονα ανατριχιαστικά παιχνίδια είναι οι μπλε ιστορίες. Σίγουρα έχει τύχει να βρεθείς σε παρέα και κάποιος να το προτείνει για να παίξετε. Μπορεί να το ξέρεις ως ιστορίες μυστηρίου, μυστηριώδεις γρίφοι ή με χίλια δυο άλλα ονόματα. Δεν έχει σημασία αφού η ουσία παραμένει ίδια και δεν μπορείς παρά το απολαύσεις. Οι λεπτομέρειες κάθε ιστορίας μοιάζουν σαν να ‘ναι βγαλμένες από θρίλερ, καμιά φορά μπορεί να σε τρελάνουν και να ξεπεράσουν ακόμα και σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αν τρελαίνεσαι για τα θρίλερ όπως εγώ ή γενικά για ταινίες μυστηρίου, οι μπλε ιστορίες δε θα μπορέσουν να λείψουν από καμιά βράδια με την παρέα σου. Μη σε αγχώνει αν από την άλλη δεν έχει τύχει να παίξεις ποτέ, οι κανόνες είναι εύκολοι και απλοί και το να βρεις τη λύση δεν έχει να κάνει με τον δείκτη ευφυΐας σου. Αρκεί να αφήσεις τη φαντασία σου να οργιάσει και να κάνεις το απίθανο να μοιάζει πιθανό για να μπορέσεις να κερδίσεις.

Πώς παίζεται; Είναι ένα γρήγορο και διασκεδαστικό παιχνίδι και μπορείς να ρωτάς ό,τι σου έρθει στο μυαλό χωρίς δεύτερη σκέψη. Ένας από τους παίκτες γίνεται ο αφηγητής, τραβάει μια κάρτα εφόσον υπάρχει το επιτραπέζιο ή διαλέγει έναν τίτλο από την εφαρμογή για κινητά και διαβάζει την ιστορία στους παίκτες. Ο αφηγητής διαβάζει εξαρχής τη λύση για να μπορέσει να κατατοπίσει τους υπόλοιπους παίκτες. Αφού κατανοήσει την απάντηση, κάνει το νόημα που θα σημάνει την έναρξη του παιχνιδιού ώστε να ξεκινήσουν οι ερωτήσεις από τους συμπαίκτες του. Προσοχή πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις θα πρέπει να δίνονται μονολεκτικά, με «ναι» ή «όχι», εκτός βεβαία αν ο αφηγητής δείξει μεγαλοψυχία και ενημερώσει τους συμπαίκτες ότι κατευθύνονται προς λάθος δρόμο. Επίσης, κάποιες φορές αν οι παίκτες αρχίσουν να ρωτούν πράγματα άσχετα ο αφηγητής τους ενημερώνει ότι απομακρύνονται από τη λύση, απαντώντας «δε μας ενδιαφέρει».

Συνήθως θα βρίσκεσαι πολύ κοντά στη λύση, μα οι ερωτήσεις που θα σου έρχονται στο μυαλό θα σε αποπροσανατολίζουν από τον στόχο, απ’ το να λύσεις την ιστορία. Όταν καταφέρεις να δώσεις λύση σε κάνα δυο ιστορίες θα έχεις κατανοήσει τη λογική, το σκεπτικό, το μοτίβο που ακολουθούν οι μπλε ιστορίες και θα γίνεις ένας πολύ δυνατός λύτης. Πολλές φορές χρειάζεται πλήθος ερωτήσεων για να βρεις τι γίνεται στην ιστορία, όμως αν υπάρχει διάθεση σίγουρα μπορεί να το πετύχεις κι εσύ!

Είναι ένα παιχνίδι άκρως διασκεδαστικό και κάποιες φορές γίνεται και ανατριχιαστικό. Θα γελάσετε, θα διασκεδάσετε και βασικότερο από όλα θα αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και θα φανερωθεί το ένστικτο του ντετέκτιβ που πολλοί κρύβουμε μέσα μας. Κάποιοι από εσάς θα καταφέρετε να βρείτε τη λύση και να φτάσετε στην αλήθεια, κάποιοι άλλοι ούτε που θα πλησιάζετε την απάντηση. Πάρε την παρέα σου, έχε καλή διάθεση, φτιάξτε την κατάλληλη τρομαχτική ατμόσφαιρα και ξεκινήστε το παιχνίδι. Είτε βρείτε τη λύση, είτε όχι, μη χαλαστείτε! Το γέλιο που θα ρίξετε ενώ θα κάνετε σενάρια που μοιάζουν εξωπραγματικά αρκεί για να σας αποζημιώσει!

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα