pillow1824

Η πιο όμορφη ώρα της ημέρας είναι εκείνη που ακούς το κλειδί να γυρίζει στην κλειδαριά και ξέρεις ότι γύρισε σπίτι. Το άρωμα αρχίζει να διαχέεται στην ατμόσφαιρα και καταλαβαίνεις τότε ότι το ταίρι σου έχει επιτέλους φτάσει. Ξαφνικά η κούραση, το στρες και η πίεση της ημέρας απομακρύνονται από πάνω σου ως δια μαγείας. Το ταίρι σου νιώθει το ίδιο, αφού ξέρει ότι μόλις μπήκε σπίτι, αφήνοντας τα άγχη και βάρη της δουλειάς απ’ έξω, με σκοπό να δει εσένα, να αφιερώσετε χρόνο ο ένας στον άλλο και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί.

Και οι δύο σας πλέον ξέρετε τι ζητάει ο ένας από τον άλλον. Λίγες στιγμές χαλάρωσης μετά από μια κουραστική μέρα είναι σημαντικές. Με χαλαρή μουσική να παίζει στο background, εσείς αγκαλιασμένοι στον καναπέ να αναλύετε πώς πέρασε η μέρα σας, ενώ κάνετε όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Μόνο που το σκέφτηκες ήδη άρχισες να χαλαρώνεις, οπότε φαντάσου πόσο όμορφο είναι όταν γίνεται πραγματικότητα. Μπορεί να επιλέξετε να δείτε ταινία -ίσως την αγαπημένη σας-, για να χαλαρώσετε και ηρεμήσετε. Μπορεί να έχεις μαγειρέψει το αγαπημένο του φαγητό ή να φτιάξετε κάτι γκουρμέ στην κουζίνα παρέα ή να παραγγείλετε ακόμα και ντελίβερι για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία της ετοιμασίας. Θα φάτε με την ησυχία σας μαζί, μπορεί να τσακωθείτε για το ποιος θα πλύνει πιάτα κι εν τέλει ο κλήρος να πέσει στον πιο γενναίο ή στον λιγότερο κουρασμένο.

Η ζεστασιά, η συντροφικότητα και η αγάπη είναι απ’ τα σημαντικότερα πράγματα που ζητάει ο καθένας μας από το ταίρι του. Κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης θα αντιληφθείς πόσο όμορφο είναι να σου προσφέρει ο σύντροφός σου τα τρία αυτά ζητούμενα. Το αίσθημα κάθε φορά που περιμένεις το αμόρε να γυρίσει σπίτι και η στιγμή που έρχεται είναι τόσο όμορφο που σε κάνει να νιώθεις κάθε φορά όλο και πιο γεμάτος. Η ανυπομονησία που έχεις μέχρι να επιστρέψει σπίτι φανερώνει πόσο ερωτευμένος είσαι με το ταίρι σου, ενώ όταν εσύ γυρίζεις σπίτι και ξέρεις ότι θα είναι εκεί να σε περιμένει, να σε χαλαρώσει, να σου δείξει πόσο πολύ νοιάζεται για σένα, δεν μπορείς παρά να νιώθεις χαρούμενος. Η ζεστασιά που σου προσφέρει καθημερινά μέσα από -μικρές- κινήσεις, ενώ μένετε μαζί, δεν μπορεί παρά να σου δείξει ξεκάθαρα πόσο πολύ σε θέλει.

Η συγκατοίκηση είναι ένα μεγάλο βήμα για τη σχέση σας. Δε σημαίνει ότι αύριο γάμος γίνεται, αλλά είναι ένα βήμα που την πάει ένα βήμα παραπέρα. Σίγουρα θα την αναθερμάνει και πολύ δύσκολα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Φυσικά δε χρειάζεται να το αντιμετωπίζεις ως μια μορφή επισημοποίησης της σχέσης σας, γιατί δεν είναι παρά ένας τρόπος να περνάτε παραπάνω χρόνο μαζί, να αγαπήσετε ο ένας τις συνήθειες του άλλου και να μοιραστείτε την καθημερινότητά σας. Η συγκατοίκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεις πόσο ταιριάζεις με το ταίρι σου, να εντοπίσεις τις ατέλειες του -που είτε θα λατρέψεις είτε θα σας απομακρύνουν- να δεις πώς είναι όταν ξυπνάει το πρωί, πώς κάνει όταν πεινάει, πώς είναι όταν νυστάζει, μα πρώτα από όλα να νιώσεις τη βεβαιότητα που σου προσφέρει το να κοιμάστε και να ξυπνάτε κάθε μέρα μαζί.

Συντάκτης: Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα
Kαι κανένα μήνυμα δε θα μείνει στο «διαβάστηκε»!

Fling θα πει «για όσο». Θα πει περιπέτεια, εγρήγορση και πάθος!