Εκείνη βρίσκεται στο μπάνιο και εκείνος ξαπλώνει ανίδεος στον καναπέ του μικρού τους διαμερίσματος. Εκείνη είναι έτοιμη να μάθει αν οι υποψίες της  θα βγουν πραγματικότητα και εκείνος δε γνωρίζει καν τι είναι αυτές οι υποψίες που έχει η κοπέλα του. Βλέπεις, δεν ήθελε να τον αγχώσει γιατί κανένας από τους δύο δεν είναι έτοιμος για το μεγάλο αυτό βήμα, να γίνουν δηλαδή γονείς. Έχει ήδη δύο εβδομάδες καθυστέρηση κι είναι σχεδόν σίγουρη ότι θα γίνει μανούλα. Οι γυναίκες έχουν αυξημένο το αίσθημα της διαίσθησης, ειδικά για περιπτώσεις σαν κι αυτή.

Διαβάζει στο πίσω μέρος του κουτιού από το τεστ εγκυμοσύνης μιας και πρώτη φορά θα κάνει τέτοιο. Αν το τεστ φέρει αποτελέσματα δύο γραμμών τότε η απάντηση είναι θετική αν η γραμμή είναι μία, τότε η απάντηση είναι αρνητική. Πρέπει, όμως, να περιμένει λίγα λεπτά για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα και στα χέρια της κρατάει δύο τεστ που αποφασίζει να κάνει την ίδια ώρα. Κοιτάει τον εαυτό της στον καθρέφτη με αποφασιστικότητα, έφτασε η ώρα να μάθει την αλήθεια που τόσες μέρες φοβόταν και ανέβαλε. Τα χέρια της τρέμουν κατά την διάρκεια του τεστ και όσο περιμένει για τα αποτελέσματα περπατάει άσκοπα και νευρικά στο μικρό δωματιάκι του μπάνιου ενώ παρατηρεί ότι τρέμει ολόκληρη.

Σκέψεις ασύνδετες μεταξύ τους διακατέχονται η μία την άλλη. Δεν είναι έτοιμοι να γίνουν γονείς όμως είναι ευτυχισμένοι μαζί, αν έρθει το μωρό θα το καλοδεχτούν ακόμη και αν οικονομικά θα δυσκολευτούν. Ύστερα πάλι σκέφτεται πώς να το πει στους δικούς της και μετά θυμάται τον σύντροφό της που κάθεται αμέριμνος παρακολουθώντας παιδικά, τρώγοντας δημητριακά σοκολάτας, και δεν ξέρει ακόμα τίποτα.

Πέρασε η ώρα πρέπει να δει τα αποτελέσματα. Αρκετά περίμενε, γυρνά απότομα τα τεστ και μένει με το στόμα ανοιχτό. Είναι θετικά και τα δύο, τα μάτια της βουρκώνουν από συγκίνηση ενώ τα χέρια της μουδιάζουν και ιδρώνουν από την ένταση της στιγμής. Πρέπει να πάει έξω στο σαλόνι να του δείξει τα τεστ. Τα βάζει πίσω από το σώμα της παιχνιδιάρικα και κατευθύνεται προς το μέρος του. Ξέρει ότι αυτός θα χαρεί γιατί λιώνει κάθε φορά που βλέπει κάποιο μωρό.

Εκείνη κάθεται στο τραπεζάκι του σαλονιού και τον κοιτάει με τις κόρες των ματιών της να είναι σε διαστολή, του εξηγεί ότι είχε δύο εβδομάδες καθυστέρηση αλλά δεν του είπε κάτι για να μην τον αγχώσει. Εκείνος είναι λίγο εκνευρισμένος που δεν του είπε τίποτα, αλλά πιο πολύ απορημένος για το πού το πάει. Όσο εκείνη του λέει τι έκανε τα τελευταία λεπτά μέσα στο μπάνιο, εκείνος άρχισε να υποψιάζεται και σιγά-σιγά να σηκώνεται από τον καναπέ με αγωνία. Εκείνη μη θέλοντας να παρατείνει την αγωνία του, βγάζει και του δείχνει τα δύο θετικά τεστ εγκυμοσύνης. Κι εκεί είναι που έκατσαν να κοιτάνε ο ένας τον άλλον στα μάτια για αρκετή ώρα χωρίς να λένε τίποτα.

Ναι, θα γίνουν γονείς. Εκείνος θα γίνει πατέρας και εκείνη θα γίνει μαμά. Αν κι η ιδέα του να γίνουν γονείς τους αγχώνει, άλλο τόσο τους χαροποιεί. Βλέπεις, έχουν την τιμή να δώσουν ζωή σε ένα πλάσμα και να το μεγαλώσουν δίνοντάς του φροντίδα και απεριόριστη αγάπη. Οι ευθύνες είναι πολλές και ξέρουν ότι η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα κι ίσως δυσκολευτούν πιο πολύ από ό,τι περιμένουν.

Όμως, οι δυσκολίες θα γίνονται πιο γλυκές κάθε φορά που το μωράκι τους θα τους χαμογελάει ή θα μαθαίνει κάτι καινούριο. Αυτή τη στιγμή δε θέλουν να σκέφτονται το τι θα πουν στους δικούς τους, ούτε το οικονομικό. Αφού η ζωή τα έφερε έτσι και θα γίνουν γονείς, τότε όλα μαγικά θα βρουν τον δρόμο τους. Έτσι θέλουν να το βλέπουν, θετικά. Η αγάπη τους είναι μεγάλη και μετράει χρόνια, ξέρουν ότι μαζί μπορούν.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα