Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

pillow1086

Όταν ξεκινάμε μια καινούρια σειρά στην ουσία βιώνουμε μια νέα εμπειρία. Έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούριους χαρακτήρες, τρόπους  ζωής, κουλτούρες και συμπεριφορές. Με το πάτημα ενός κουμπιού, φορώντας τα πιτζαμάκια μας στον καναπέ, γνωρίζουμε έναν νέο κόσμο. Εάν κερδίζουμε τόσα πολλά μόνοι μας και στην άνεση του σπιτιού μας, φαντάσου τι μπορούμε να αποκομίσουμε εάν αυτή την εμπειρία την μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας.

Το να μη βγούμε έξω και παράλληλα να περάσουμε καλά είναι εφικτό. Δεν έχουμε πάντα την ίδια όρεξη να ετοιμαστούμε και να φορέσουμε τα καλά μας ή να περιτριγυριζόμαστε από κόσμο. Συχνά τα ζευγάρια έχουν την ανάγκη να μείνουν απομονωμένα και χαλαρά στο σπίτι. Να παραγγείλουν φαγητό, να φορέσουν τις πιτζάμες τους, να χωθούν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και να χαζεύουν μια οθόνη μαζί. «Nice and cozy» που λένε και στο χωρίο μου.

Ίσως στη σκέψη να καθόμαστε και να βλέπουμε σειρές με το ταίρι μας, να μην ενθουσιαζόμαστε και τόσο. Ίσως το θεωρούμε βαρετό και μπορεί να προτιμάμε να βγαίνουμε έξω και να ζούμε πραγματικά τις εμπειρίες που θα θέλαμε να ζήσουμε. Όμως, ας μην το υποτιμάμε. Σίγουρα είναι ωραίο να κοινωνικοποιούμαστε, όμως το να καθόμαστε και λίγο σπίτι βλέποντας σειρές έχει τη χάρη του. Καλό είναι το έξω, όμως καλό είναι και το μέσα. Θέλουν την ποικιλία τους οι σχέσεις για να κρατήσουν.

Τα θετικά της όλης φάσης δεν τελειώνουν εδώ. Βλέποντας μια σειρά με τον σύντροφό μας προκύπτουν μερικά ακόμη θέματα για συζήτηση. Πολλές φορές, ειδικά όταν συζούμε με το ταίρι, χάνονται οι βαθιές συζητήσεις, αυτές που μας φέρνουν πιο κοντά. Συζητώντας για τους χαρακτήρες της σειράς, την πλοκή, τι πιστεύουμε ότι θα γίνει μετά και ενώ μοιραζόμαστε διάφορους προβληματισμούς, μαθαίνουμε καλύτερα τον τρόπο σκέψης του ανθρώπου μας. Επίσης, μπαίνουμε στη διαδικασία να βάλουμε τη φαντασία μας και την κριτική μας σκέψη να δουλέψουν, πράγμα που μας κάνει πιο δημιουργικούς.

Εκτός αυτού, βλέποντας μια σειρά μπορούμε να χαλαρώσουμε μετά από μια δύσκολη μέρα. Να χαϊδέψουμε ο ένας τον άλλο, να ξαπλώσουμε αγκαλιά και να αφήσουμε λίγο στην άκρη την καθημερινότητά μας. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα πού και πού και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να το πάρουμε με το αγαπημένο μας πρόσωπο. Από την άλλη, εάν η σειρά έχει δράση και αγωνία, η ένταση αυξάνεται και έτσι ίσως έρθουμε πιο κοντά ερωτικά.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Θέλουμε να περνάμε καλά και να ξεσκάμε χωρίς να ξοδεύουμε πολλά λεφτά. Αντί να είμαστε συνέχεια έξω και να ξοδεύουμε χρήματα για να περάσουμε όμορφα, μπορούμε να περιορίσουμε τις εξόδους και αντί για αυτές να κανονίζουμε κάποια ραντεβουδάκια στο σπίτι. Το να δούμε μια σειρά με take out και μπίρα είναι πολύ πιο οικονομικό. Ίσως να μην ακούγεται πολύ ρομαντικό, όμως μπορεί να γίνει. Άναψε κεράκια, κλείσε το φως, βάλε τις πιο ερωτικές πιτζάμες που έχεις και ένα ρομαντικό βράδυ στο σπίτι μόλις ετοιμάστηκε.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, μπες στον υπολογιστή σου και βρες μια σειρά για να δείτε μαζί. Απολαύστε την ησυχία σας, τις όμορφες συζητήσεις και όλες τις νέες εμπειρίες που θα ζήσετε μαζί στην άνεση του σαλονιού σας.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα