gio349

Κάθομαι πίσω από τον υπολογιστή μου και αναρωτιέμαι πώς να ξεκινήσω αυτό το άρθρο. Λόγο της ανάπτυξης στην τεχνολογία άλλαξε ο τρόπος που ζούμε, που εργαζόμαστε αλλά και ο τρόπος που κάνουμε σεξ. Πίσω από τον υπολογιστή μας μπορούμε να κάνουμε τα πάντα κι αν θέλουμε να κρυφτούμε μπορούμε με ευκολία να το κάνουμε πίσω από αυτόν.

Μαζί με την τεχνολογία που αναπτύσσεται ραγδαία άλλαξαν και πολλά άλλα στην ζωή μας. Ένα από αυτά είναι η οικονομική κρίση κι ένα άλλο η υπερ-σεξουαλικότητα γύρω μας. Το σεξ πουλάει και μάλιστα πολύ. Βάλε την οικονομική κρίση, πρόσθεσε την ανάπτυξη στην τεχνολογία και την κι ένα καινούριο επάγγελμα γεννιέται.

Web models, αυτοί που κάνουν live sex show μπροστά από την κάμερα του υπολογιστή τους ή του κινητού τους για να βγάλουν λεφτά. Πολλοί θα αναρωτιέστε πώς λειτουργεί. Υπάρχουν ιστοσελίδες που μπορεί κάποιος να ανοίξει λογαριασμό σαν web model ή σαν καταναλωτής των υπηρεσιών τους. Αν κάποιος επιλέξει να ασχοληθεί με το web modeling καλείται από τους δημιουργούς της ιστοσελίδας να δώσει τα στοιχεία του -δηλαδή ταυτότητα, φωτογραφία αλλά και φωτογραφία που να ποζάρει ο ενδιαφερόμενος με την ταυτότητά του. Γενικά περνάει από μια μεγάλη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας πριν του επιτραπεί να γίνει μέλος ως επαγγελματίας σε μια ιστοσελίδα με τέτοιο περιεχόμενο.

Αφού γίνουν όλα αυτά, έρχεται η ώρα να φτιάξουν το προφίλ τους. Εκεί γράφουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό κι ένα μενού με τιμές. Σαν σε εστιατόριο ένα πράμα μόνο που εκεί δεν σερβίρουν φαγητό και ποτό και δεν πληρώνονται με ευρώ αλλά με ένα ηλεκτρονικό νόμισμα τα “tokens” που στην συνέχεια μετατρέπονται σε ευρώ ή όποιο νόμισμα θέλει ο επαγγελματίας. Στην ουσία έχουν ανοιχτή την κάμερα του υπολογιστή τους και οι θεατές δίνουν λεφτά για να κάνει διάφορα πράγματα που λέει στο μενού, αλλά και ειδικές παραγγελίες. Σε ένα τέτοιο μενού μπορεί να δει κανείς στριπτίζ, ζευγάρια να κάνουν διάφορα, ανθρώπους να αυτοϊκανοποιούνται ή ακόμη και διάφορα φετίχ. Κάποια web models πουλούν κατά παραγγελία βίντεό τους σε θεατές για προσωπική χρήση κι άλλοι λαμβάνουν δώρα από αυτούς αντί για λεφτά.

Αυτοί που επιλέγουν ένα τέτοιο δρόμο είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που ούτε βάζεις με το μυαλό σου ότι θα έκαναν κάτι τέτοιο και είναι πολλοί. Έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν την χώρα που μένουν έτσι ώστε να μην μπορεί κανένας δικός τους να τους παρακολουθήσει ή να τους ανακαλύψει. Το κάνουν συνήθως άτομα που δεν βρίσκουν δουλεία και το θεωρούν εύκολο να βγάλουν μερικά ρούχα για λεφτά. Όταν κάποιος δοκιμάσει τα πάντα και δε βρίσκει τρόπο να βγάλει τα προς το ζην μπορεί να κάνει πολλά ειδικά αν ξέρει ότι είναι εύκολο χρήμα και κανένας δε θα τους κρίνει στην πραγματική ζωή -έξω από τον υπολογιστή τους.

Υπάρχουν φυσικά κίνδυνοι που πρέπει κάποιος να έχει στο μυαλό του. Δε θα μιλήσω γι’ αυτούς που ενοχλούν με τρολάρισμα τα web models γιατί αυτοί είναι μόνο λόγια και μπορεί να τους μπλοκάρει το μοντέλο. Θα αναφερθώ στους -και καλά- επαγγελματίες που προσφέρουν δουλειά σε άλλη χώρα, φωτογράφιση ή και συνάντηση για επαγγελματικούς σκοπούς στα web models, με σκοπό να τους κάνουν κακό.

Το αν συμφωνούμε ή όχι με την επιλογή κάποιου προς αυτόν το δρόμο δεν έχει σημασία, γιατί ο κάθε ένας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει με τη ζωή του. Είναι όμως ένα φαινόμενο που συμβαίνει γύρω μας και καλό είναι να είμαστε ενημερωμένοι για τις αλλαγές που γίνονται στον κόσμο. Από εκεί και πέρα είναι ένα νόμιμο επάγγελμα που πολλοί επιλέγουν να κάνουν.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!