Η πρώτη γλυκά και η αμήχανη περίοδος γνωριμίας έχει περάσει. Θυμάσαι τη στιγμή που συνειδητοποίησες ότι έχετε περάσει τη φάση των απλών ραντεβού, είστε μαζί. Το είχες πάρει χαλαρά, δεν το περίμενες, αλλά ερωτεύτηκες. Τα σημάδια είναι εύκολα ανιχνεύσιμα, όχι αμέσως, κάποια στιγμή όμως βλέπεις τη διαφορά. Φαίνεται ο ερωτευμένος σε απλά πράγματα, όχι σε αυτά που είναι εμφανή στους τρίτους, στα άλλα, τα δικά σας. Εκείνα που βλέπετε μόνο οι δυο σας, τις στιγμές που είστε μόνοι. Μακριά από βλέμματα, άνετοι έχετε αφεθεί γυμνοί και παραδομένοι στο συναίσθημα.

Πλέον δεν κάνετε σεξ, το έχετε ονομάσει «έρωτα», γιατί δυο ερωτευμένα κορμιά μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Έχετε αλλάξει, όχι εσκεμμένα, βγαίνει τόσο φυσικά και αβίαστα. Τίποτα δεν είναι όπως στις αρχές και όπως ποτέ άλλοτε. Υπάρχει πλέον μια ωραία οικειότητα, μια άνεση και μια δίψα να ανακαλύψεις τον άλλον. Δεν είναι πια επιφανειακό, ούτε εγωιστικό, έχει ένα διαφορετικό πάθος. Τα χάδια άλλαξαν, έγιναν πιο τρυφερά, με ουσία και τα δάχτυλα σαρώνουν κάθε σημείο με λατρεία. Οι κινήσεις έγιναν πιο γλυκές κι άλλες φορές πιο άγριες, αλλά πάντα γεμάτες σιγουριά. Με μια αυτοπεποίθηση που προέρχεται από την τέλεια αμοιβαία ένωση. Ακόμα και τις στιγμές που το αμφισβητείς ξέρεις τι να κάνεις για να πάρεις την επιβεβαίωση που αναζητάς.

Ένα βλέμμα. Μόνο ένας ερωτευμένος θα το αναζητήσει και θα ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο. Έστω μια φορά να το έχεις νιώσει στην ζωή σου ξέρεις πώς είναι, το αναγνωρίζεις. Όταν δεν υπάρχει έρωτας δεν ψάχνεις το βλέμμα του άλλου, απλά και ρηχά κυνηγάς το στόχο σου, την ολοκλήρωση, χωρίς να σε νοιάζει η ικανοποίηση του άλλου. Τώρα είναι διαφορετικά, τώρα νιώθεις.

Αναζητάς εκείνα τα μάτια, θες να τα κοιτάς συνέχεια. Δε σε καυλώνει τίποτα όσο το πρόσωπο και το βλέμμα του άλλου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαστούρα από το να γουστάρεις τον άλλον κι αυτό να βγαίνει στα βλέμματά σας. Έχετε κάνει έρωτα μεθυσμένοι, έχεις δει πώς σε κοιτάει ζαλισμένα. Έχει κι αυτό την πλάκα του, όμως δεν συγκρίνονται. Αυτός ο τρελός συνδυασμός έρωτα και ηδονής σου δίνει μια μαστούρα που κανένα ποτό ή ναρκωτικό δε θα σου δώσει. Όταν αντικρίζεις ακριβώς αυτό στο βλέμμα του άλλου, εκεί τρελαίνεσαι, εθίζεσαι σε αυτό και το αναζητάς συνέχεια.

Όταν βρεθείς έστω μια φορά σ’ αυτή τη θέση και το νιώσεις, δε θα μπορέσεις πια να συμβιβαστείς με κάτι χλιαρό και ρηχό. Κάθε συστατικό για το καλύτερο σεξ βρίσκεται εκεί, σε μια ματιά. Δε χρειάζεσαι ούτε κόλπα ούτε κεράκια για να κάνεις ατμόσφαιρα, σου φτάνει η σπίθα που δημιουργούν τα βλέμματά σας. Νομίζεις ότι βλέπει μέσα σου και διαβάζει κάθε σου σκέψη. Είναι η στιγμή που απλά θα σταματήσετε για ένα λεπτό για να χαθείτε σ’ αυτό, να το απολαύσετε.

Το νιώθεις και το νιώθει, μπλέξατε. Ένα βλέμμα και μια παύση ήταν αρκετή για το καταλάβετε. Τότε δίνετε ένα απαλό, βαθύ φιλί, γεμάτο πάθος και συναίσθημα. Ύστερα, όπως είστε αγκαλιά, τα δύο σας χέρια ενώνονται, τα δάχτυλά σας μπλέκονται και κάπως έτσι επισφραγίζεται μια αρχή για ό,τι μοναδικό θα μοιραστείτε από εδώ και πέρα. Όλα θα ξεκινάνε από ένα βλέμμα, γιατί πολύ απλά το έχεις ερωτευτεί. Όταν κάνετε έρωτα, ας σε κοιτάξει με όποιο τρόπο θέλει, φτάνει να περιέχει αυτή τη μαστούρα του ερωτευμένου στο βλέμμα.

Συντάκτης: Μαρία Λιμαντζάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου