Yes i do! Όλα ξεκίνησαν με αυτή τη φράση! Ναι, ήρθε η πιο σημαντική και όμορφη στιγμή της ζωής σας, η στιγμή που πρέπει να διοργανώσετε τον δικό σας γάμο! Όλοι γύρω σας, σας λένε διάφορα, ότι πρέπει να κάνετε το ένα, πρέπει να κάνετε το άλλο με αποτέλεσμα να σας αγχώνουν ακόμη περισσότερο. Διάβασε λοιπόν εδώ τι πρέπει να κάνεις για να απολαύσεις όσο το δυνατόν την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου με 10 πρακτικά tips χωρίς άγχος και ασ’ τους …να λένε!

 

1. Συζήτησε από νωρίς με τον σύντροφό σου τον τύπο του γάμου που σας εκφράζει σαν ζευγάρι. Για παράδειγμα, καλό θα είναι να συζητήσετε από την αρχή αν θα είναι ανοιχτός ή κλειστός, πολιτικός ή θρησκευτικός κλπ. Επίσης, από την αρχή καταλήξτε στο στυλ και το ύφος που θα έχει ο γάμος σας, πως τον ονειρεύεστε και σας εκφράζει ως μελλοντικό ανδρόγυνο, αλλά και στους κουμπάρους που θα επιλέξετε να σας παντρέψουν, έτσι ώστε να το γνωρίζουν από την αρχή.

 

2. Αποφασίστε από την αρχή το budget που θα διαθέσετε για την ημέρα του γάμου σας. Είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαρο, έτσι ώστε να μην ξεφύγετε στην πορεία από το αρχικό σας πλάνο και βρεθείτε προ εκπλήξεως.

 

3. Καταλήξτε στον αριθμό ατόμων που θα καλέσετε. Είναι καλό να προετοιμάσει ο καθένας σας μια λίστα με τους καλεσμένους από την πλευρά του και extra tip: σημειώστε επιπλέον αριθμό ατόμων στη λίστα σας ο καθένας για αυτούς που θα προκύψουν στην πορεία. Προσέξτε οι λίστες σας να μην έχουν διπλά ονόματα στο τέλος!

 

4.Κάντε vision board. Κόψτε εικόνες με το στιλ του γάμου που θέλετε να κάνετε και κολλήστε τα σε μορφή κολλάζ σε έναν πίνακα ή και στο ψυγείο σας, ώστε να σας βοηθήσει να το οπτικοποιήσετε καλύτερα στο μυαλό σας όλα όσα έχετε φανταστεί για εκείνη την ημέρα με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές κάθε φορά με τους επαγγελματίες που θα συνεργαστείτε.

 

5. Wedding planner. Υπάρχουν άπειρα ημερολόγια ειδικά σχεδιασμένα με κάθε λεπτομέρεια για τη διοργάνωση γάμων στα οποία μπορείς να βρεις τα πάντα, από ονόματα καλεσμένων μέχρι ημερομηνίες σημαντικών ραντεβού και σημαντικές λεπτομέρειες για την ημέρα του μυστηρίου. Extra tip: μπορείς να επισκεφτείς και διοργανωτή γάμου που θα σε βοηθήσει με τον σχεδιασμό μέχρι και της παραμικρής λεπτομέρειας προκειμένου να πραγματοποιήσεις τον γάμο των ονείρων σου.

 

6. Προγραμμάτισε από νωρίς τα ραντεβού με όσους επαγγελματίες θα συνεργαστείς και φρόντισε να τους μεταφέρεις με κάθε λεπτομέρεια τι ψάχνεις ακριβώς. Extra tip: κράτησε σημειώσεις όσο μιλάτε με τους επαγγελματίες και σημείωσε τις προκαταβολές που τους έχεις δώσει γιατί θα μεσολαβήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τις συζητήσεις σας μέχρι και την ημερομηνία τέλεσης του μυστηρίου και της δεξίωσης.

 

7. Δώστε προτεραιότητες αρχικά στο μέρος που θα λάβει μέρος η τελετή και η δεξίωση, τουλάχιστον κάποιους μήνες νωρίτερα. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κανονίσετε στις ημερομηνίες που επιθυμείτε ως ζευγάρι. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα που έχετε επιλέξει να σερβιριστούν εκείνη την ημέρα και να ενημερώσετε για τυχόν αλλεργίες δικές σας ή των καλεσμένων σας. Έπειτα θα πρέπει να καταλήξετε αρκετό χρονικό διάστημα πριν το γάμο, στους επαγγελματίες που θα επιλέξετε για τη μουσική και τους φωτογράφους, εφόσον το επιθυμείτε.

 

8. Bride to be. Για τη μέλλουσα νυφούλα, υπάρχουν άπειρες επιλογές νυφικών σε οίκους, bazaar, μοδίστρες, διαδίκτυο. Κάνε την έρευνα σου και επέλεξε προσεκτικά αυτό που εκφράζει εσένα και μόνο κάποιους μήνες πριν. Για τους οίκους νυφικών θα πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να κλείσεις ραντεβού έγκαιρα για να δοκιμάσεις νυφικά και συνήθως μπορείς να έχεις μαζί σου κάποιο δικό σου άτομο που εμπιστεύεσαι πολύ, όπως της μαμά σου ή την κολλητή σου ή και τις δύο!

 

9. Μοίρασε αρμοδιότητες στους ανθρώπους που αγαπάς και εμπιστεύεσαι με βάση τις ικανότητες και στα ταλέντα τους για εκείνη την ημέρα. Για παράδειγμα, μια πολύ καλή φίλη μπορεί να αναλάβει τις μπομπονιέρες ή τον στολισμό της εκκλησίας, κάποιος συγγενής μπορεί να αναλάβει την υποδοχή των προσκεκλημένων στη δεξίωση. Μη διστάσεις να τους αγγαρέψεις λιγάκι για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής σου. Extra tip: βάλε δύο και τρία άτομα σε κάθε πόστο με έγκαιρη ενημέρωση, έτσι ώστε σε περίπτωση ακύρωσης να μη μείνεις χωρίς καθόλου άτομο.

 

10. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος! Την ημέρα του γάμου σου, απλά ζήσε το και απόλαυσε το! Ο γάμος σου είναι για σένα…ΠΑΜ! Αυτή την ημέρα θα τη θυμάσαι για χρόνια, γι’αυτό ξύπνα με χαμόγελο και αφέσου στη μαγεία αυτής της μοναδικής και ιδιαίτερης ημέρας που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Σημασία έχει μόνο ότι θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με αυτόν τον άνθρωπο και θα κάνετε ένα τεράστιο πάρτι με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν!

Συντάκτης: Δήμητρα Τανού
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη