“Omne ignotum pro magnifico” ή αλλιώς, κάθε τι άγνωστο- καινούργιο φαντάζει μαγικό. Ένα λατινικό ρητό που ισχύει διαχρονικά και σε κάθε τι.
Για σκέψου, όταν κάτι δεν το ξέρεις ή δεν το έχεις δοκιμάσει μοιάζει στα μάτια μα και σε όλες τις αισθήσεις σου ιδανικό, θελκτικό και άπιαστο.
Λίγο η περιέργεια, λίγο που η μία σκέψη φέρνει την άλλη, δε θέλει και πολύ ο νους να εξιδανικεύσει καταστάσεις και πρόσωπα. Το μυαλό μας είναι άτιμο πράμα και πάντα παίζει παράξενα παιχνίδια ειδικά σε ό, τι αφορά την ερωτική επαφή.

Η ορμή του ερωτικού στοιχείου, ένστικτο για κάποιους, ανάγκη για κάποιους άλλους, υφίσταται ως κομμάτι μας. Σε όποια κατηγορία όμως και να το κατατάξουμε, μία είναι η αλήθεια, ότι είναι κατ’ εξοχήν εγκεφαλικό. Κι αν σου τυπωθεί κάτι στο μυαλό, ξέρεις πολύ καλά πως δύσκολα βγαίνει από ‘κει μέσα.

Ελεύθερος ή όχι, έχεις πάντα ερεθίσματα τα όποια έχουν να κάνουν με τις ερωτικές σου ορμές, εξάλλου είναι κι αυτό μία από τις σωματικές σου ανάγκες, πώς τα φέρνει όμως ο διάβολος κι όλα τα ερεθίσματα είναι πιο έντονα και πιο δελεαστικά όταν είσαι σε μία σχέση. Το μάτι βλέπει και το μάτι σίγουρα δεν μπορείς να το ξεριζώσεις, έτσι αναπόφευκτα βλέπεις το ωραίο και το θαυμάζεις. Τι συμβαίνει όμως όταν τα μάτια συνεργάζονται με το μυαλό κι αρχίζουν να δουλεύουν ταυτόχρονα; Εκεί το πράγμα ξεφεύγει για τα καλά, διότι πλέον δε θαυμάζεις απλά κάτι, μα το ποθείς.

Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα παραπάνω, ένα τυχαίο άγγιγμα ή ένα λίγο πιο πονηρό αστείο, αρκούν για να γίνει η αρχή για μία αλυσίδα σκέψεων και να βρεθείς δεμένος χειροπόδαρα με αυτές. Η φαντασία δημιουργεί και το μυαλό αναπαραγάγει αυτό το έργο ξανά και ξανά. Όπου και να πας δεν μπορείς να κρυφτείς ούτε να γλυτώσεις από τις σκέψεις σου και μία φαντασίωση, όταν μένει στο μυαλό σου για καιρό, γίνεται αναπόφευκτα εμμονή ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας απωθημένο. Κα άντε να ξεμπλέξεις από δαύτο.

Το άπιαστο, λοιπόν, εξιδανικεύεται στο μυαλό μας και γίνεται κάτι σαν θέσφατο πως αν υπάρξει επαφή με τον άνθρωπο αυτό  θα είναι καλύτερη από αυτή που μας προσφέρει ο σύντροφός μας. Η περιέργεια κι η απορία κάνουν αυτή τη σκέψη πιο έντονη κάθε φορά. Ωστόσο είναι κοντά στην πραγματικότητά ένα τέτοιο συμπέρασμα ή όχι;

Το σεξ με καινούργιο παρτενέρ μπορεί να γίνει το απόλυτο πυροτέχνημα ή το απόλυτο Βατερλό. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν δεν το δοκιμάσουμε. Στις μακροχρόνιες σχέσεις πάντα υπάρχουν φάσεις που η σχέση δύο ανθρώπων κάνει κοιλιά κι ο ένας σύντροφός κουβαλάει τον άλλον κι εναλλάξ, όμως τα σώματα γνωρίζονται κι επαφή είναι σχεδόν πάντα του δε πόιντ αν την είχατε βρει στην αρχή, απλώς μπορεί να γίνεται λιγάκι βαρετή κατά διαστήματα. Ίσως μες στο παιχνίδι να ναι κι αυτό, ένα τρίτο πρόσωπο να γίνει αντικείμενο του πόθου φαντασιακά για να τονωθεί η ερωτική μας ζωή με το ταίρι μας.

Παρ’ όλα αυτά, η πικρή αλήθεια είναι πως όταν μπαίνεις σε τέτοιες σκέψεις κι αυτές αποκτήσουν αντοχή στον χρόνο, είναι άσχημα τα νέα για τη σχέση σου συνήθως. Όταν σου τραβήξει τόσο πολύ το ενδιαφέρον ένα νέο πρόσωπο κι αυτό κρατήσει για καιρό, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά ανάμεσά σας. Κατά πάσα πιθανότητα έχει χαθεί το ενδιαφέρον και η σχέση μετράει αντίστροφα προς το τέλος της.

Οι σχέσεις κι ο έρωτας δεν πρέπει να δίνουν χώρο για αμφιβολίες ή δεύτερες σκέψεις, ειδικά στο κομμάτι που αφορά την ευχαρίστηση κι ό, τι αυτή φέρει. Όλα, αλλιώς τίποτα. Η φαντασία δεν είναι μεμπτή, μα αν πάρει τα ηνία όλης της ερωτικής σου ζωής και δε σε καλύπτει ο άνθρωπος που ξαπλώνεις πλάι του τα βράδια, ίσως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το «περνώ και μόνος μου καλά».

Συντάκτης: Νατάσα Π.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου