relese2

Το μουσικό φεστιβάλ Athens Release επιστρέφει για μία ακόμα χρόνια και είμαστε όλοι έτοιμοι για επικές στιγμές, όμορφες αναμνήσεις, μπίρα, καλή παρέα και τις αγαπημένες μας μουσικές στη διαπασών.

Για όποιον δε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, το Athens release είναι ένα φεστιβάλ μουσικής που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2016,  αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά events στην Αθήνα και ο χώρος που το φιλοξενεί είναι η πλατεία νερού στην Καλλιθέα Αττικής με θέα και μυρωδιά από θάλασσα, όπως του αρμόζει. Καθώς το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2016, μέσα στην οικονομική, και όχι μόνο, κρίση που αντιμετώπιζε η Ελλάδα, με μόττο την εξωστρέφεια και την αισιοδoξία, οι ιδρυτές και διοργανωτές του θέλησαν να δημιουργήσουν ένα ντόπιο φεστιβάλ μουσικής που θα αναζωπύρωνε την εγχώρια διασκέδαση χρησιμοποιώντας την απελευθερωτική δύναμη της μουσικής -που είναι κι αυτή που έδωσε όνομα στο φεστιβάλ. Στόχος της διοργάνωση είναι να προσφέρει στο κοινό τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες και να ικανοποιήσει όλα τα γούστα στη μουσική χωρίς όρια ή περιορισμούς.

Η πρώτη χρονιά ζωής του φεστιβάλ ξεκίνησε με 4 ημέρες μουσικής που περιελάμβαναν είδη όπως rock, indie, electronic, jazz και φιλοξένησε ονόματα όπως την αγαπημένη PJ Harvey, τον ξεσηκωτικό Parov Stelar και τους μαγευτικούς Sigur Rós.

To 2017, το release επιστρέφει με κυρίως electronic στοιχεία, αλλά και νότες indie, rock και καλλιτέχνες όπως Röyksopp, Moderat, Kadebostany και Thievery Corporation μαζί με τη λαοθάλασσα κόσμου που ήρθε για να τους δει και διαήρκησε 3 ημέρες.

Ακολουθεί η τρίτη χρονιά, το 2018, με Rag ‘N’ Bone, Richard Ashcroft και Cigarettes after sex καθώς και με Thievery Corporation και Parov Stelar που ήρθαν να επαναλάβουν τον χαμό που έκαναν τις προηγούμενες χρονιές. Το event διαρκεί 3 ημέρες και η μουσική ποικιλία που παρατηρήσαμε τις προηγούμενες χρονιές παραμένει, με pop πινελιές να προστίθενται στη μουσική παλέτα.

Με 3 συνεχόμενες χρονιές επιτυχίας, το φεστιβάλ γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού στην Αθήνα και συνεχίζει να μεγαλώνει τη φήμη αλλά και την ατζέντα του καθώς έρχονται άλλες 3 μέρες το καλοκαίρι του 2019 με Iggy Pop, Alice in Chains, Anthrax, Hozier, Disturbed, Manowar, Clutch και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής. Τα μουσικά είδη πληθαίνουν και οι πρώτες νότες metal αρχίζουν να ηχούν δυνατά στα περίχωρα της πλατείας νερού, ελκύοντας ακόμα περισσότερους στο καθιερωμένο καλοκαιρινό πάρτυ.

Λόγω κορωνοϊού όμως, το πάρτυ σταματά για δυο συνεχόμενες χρονιές και επιστρέφει το 2022 δριμύτερο για να μας θυμίσει πως ήρθε για να μείνει. Ονόματα όπως Judas Priest, London Grammar, Sabaton, Bad Seeds και οι ανεπανάληπτοι Slipknot, ήρθαν και έφεραν μαζί τους το απόλυτο χάος και τεράστια πλήθη κόσμου ήρθαν για να τους απολαύσουν. Το πάρτυ διήρκησε για 12 ημέρες μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου και ήταν όχι μόνο το μεγαλύτερο χρονικά μέχρι τώρα στην ιστορία του αλλά και το μεγαλύτερο όσον αφορά στην ποικιλία των ειδών μουσικής, τον αριθμό και το μέγεθος των καλλιτεχνών.

Ο στόχος που έθεσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ έχει επιτευχθεί και ο πήχης ανεβαίνει υψηλότερα κάθε χρόνο, γι’ αυτό και το φεστιβάλ επιστρέφει το καλοκαίρι του 2023 με 13 ημέρες και μουσική για όλα τα γούστα που περιλαμβάνει metal, hip hop, r&b, pop, electronic, punk, rock και πολλά μεγάλα ονόματα όπως Nightwish, Kreator, Bullet for my Valentine, Amon Amarth, Rosalia, Prodigy, Wu-Tang Clan και Arctic Monkeys.

Το Athens Release έχει αποδείξει την αξία του ανά τα χρόνια και αυτό είναι εμφανές από την αγάπη του κόσμου και των καλλιτεχνών που επιλέγουν να έρθουν -καθώς και των καλλιτεχνών που βλέπουμε συχνά να επιστρέφουν στη σκηνή του. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στο φεστιβάλ δεν παίρνουν μέρος μόνο ξένοι καλλιτέχνες και μεγάλα ονόματα, αλλά και εγχώρια συγκροτήματα και μουσικοί μικρής και μεγάλης εμβέλειας και είναι προς τιμήν μας να υπάρχουν τέτοια event στη χώρα μας, τα οποία και αξίζει να στηρίζουμε ενεργά με την παρουσία μας και τη διάδοση της ύπαρξής τους.

Μετά την πανδημία ο κόσμος έχει ανάγκη τη διασκέδαση, τη μουσική και τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάρεις τα φιλαράκια σου και να ξεφαντώσετε σ’ ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ. Μην καθυστερείτε λοιπόν άλλο και τρέξτε για εισιτήρια, καθώς το Athens Release 2023 είναι γεγονός και ανοίγει τις πόρτες του στις 7 Ιουνίου!

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Μαρία Κουτσουρά
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου