Νιώθεις ένα άγγιγμα σίγουρο και ερωτικό αλλά ταυτόχρονα απαλό, ένα άγγιγμα διαφορετικό, που δεν έχει εκείνο το λαίμαργο, το κτητίκο συναίσθημα που προσπαθεί να σε εγκλωβίσει. Ούτε, όμως, έχει και εκείνον τον δισταγμό του φόβου, που σε αγγίζει και νιώθεις αμήχανα. Έχει κάτι αλλό, αυτό το άγγιγμα έχει μια άλλη ενέργεια που σε κάνει να νιώθεις όμορφα, να αφεθείς σε έναν άνθρωπο που δείχνει να σε θέλει, να σε υπολογίζει, να σκέφτεται πώς να σου φερθεί και όχι απλώς πώς να φερθεί για να κερδίσει το σώμα σου.

Ένα άγγιγμα που ακολουθούν φράσεις όπως «είσαι καλά;, θα ήθελες να προχωρήσω;» κι ένα κοίταγμα στα μάτια. Αυτός ο τρόπος, μάλλον, ερεθίζει περισσότερο τελικά κι όχι το ίδιο το άγγιγμα, γιατί, αν το σκεφτείς σε αγγίζει πιο βαθιά πιο ουσιαστικά. Κι αυτό το χέρι σε άγγίξε και προσπάθησε να σε νιώσει αλλά ταυτόχρονα και να σε σεβαστεί. Θα το αφήσεις, οπωσδήποτε, να σε αγγίζει και να παίζει με το σώμα σου όπως κι εσύ με το δικό του και τώρα και στο μέλλον, αφού κατόρθωσε να μεταμόρφωσει την ανθρώπινη λαιμαργία σε ένα τόπο συγκατάθεσης και κατανόησης.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Κάποιος μαγικός μηχανισμός, λοιπόν, ή μόνο η έντονη ερωτική έλξη μπορεί να καταφέρει να μετουσιώνει το sex σε έρωτα από την πρώτη στιγμή αλλά και να διατηρεί αυτή την κατάσταση στη διάρκεια του χρόνου; Μάλλον ο συνδυασμός των δύο μπορούν να εγγυηθούν ένα επιτυχημένο ερωτικό αποτέλεσμα, αρκεί να ορίσουμε ως μαγικό μηχανισμό την ευγένεια. Η ευγένεια είναι αυτή που μπορεί να τροφοδοτήσει το έντονο πάθος και να γίνει ακατανίκητη δύναμη και κατά συνέπεια είναι ένα από τα δυνατότερα αφροδισιακά στοιχεία. Εκείνο που θα οδηγήσει τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων σε ένα διαφορετικό επίπεδο ένωσης.

Όταν συμπεριφέρεσαι στον άλλο όπως θα ήθελες να σου έχουν συμπεριφερθεί, πέραν του ότι αποκαλύπτεις την ποιότητα του χαρακτήρα σου, δημιουργείς κι ένα πλαίσιο ασφάλειας για τον αποδέκτη αυτής της συμπεριφοράς. Έτσι δημιουργείται ένας όμορφος κύκλος που ο ένας εμπνέει τον άλλο αυτοπεποίθηση και σεβασμό και ταυτόχρονα νιώθει ο ένας σημαντικός για τον άλλο κι αυτό σίγουρα το χρειάζεται για να αυξηθεί η ερωτική διάθεση.

Δυσκολευόμαστε, όμως, ν’ απολαύσουμε αρκετές φορές την ερωτική πράξη, ίσως γιατί στην πιο αλληλεπιδραστική σχέση των ανθρώπων, ο καθένας νιώθει μόνος του και προσπαθεί ν’ αποδείξει τις επιδόσεις του. Η έλλειψη κριτικής, η προσοχή στα λόγια και στις πράξεις, πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά τη συνεύρεση, που είναι κι αυτά κάποια από τα χαρακτηριστικά της ευγένειας που μπορούν να φέρουν διέξοδο στην κακή ποιότητα της πράξης. Ν’ αναπτυχθεί, δηλαδή η άνεση στους συντρόφους ν’ ανοιχτούν χωρίς να φοβούνται ότι θα εκτεθούν, αφού ο φόβος της έκθεσης αγκυλώνει ενώ η απουσία αυτού απογειώνει τις διαθέσεις. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για να ξεκλειδώσεις την απόλαυση στο κρεβάτι, η ανάπτυξη των κατάλληλων συνθηκών ώστε να εξαλειφθεί ο φόβος του τι κάνω τώρα.

Η ανάγκη να γευτούμε το σώμα ο ένας του άλλου είναι μια αρχέγονη  ανάγκη και πηγάζει από τα κατώτερα ένστικτά μας· η ανάγκη αντίθετα να κάνουμε απολαυστικό έρωτα μπορεί να καλυφθεί μόνο όταν το μυαλό μας και τα συναισθήματά μας συμπορευτούν με το ένστικτό μας.  Το καλό sex χρειάζεται επικοινωνία, σεβασμό, συναίσθημα, χρειάζεται το μυαλό ν’ απολαύσει την ασφάλεια που του προσφέρει ο άλλος κι έτσι τα κορμιά να λυθούν.

Το να είσαι, λοιπόν ευγενικός γενικά αλλά κι ειδικά μετριάζει τον εγωισμό και γεννάει την ικανότητα να πιστέψει ο άλλος στον εαυτό του. Κανένα άλλο, επομένως, αφροδισιακό δεν είναι ισχυρότερο από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον σύντροφό μας κατά τη διάρκεια της σχέσης αλλά κι όταν τον έχουμε γυμνό στο κρεβάτι μας.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Δήμητρα Παπακωνσταντίνου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου