nathan-anderson-kbwa_hgtvry-unsplash

Πρόσφατα έγινε χαμός με την κοινή εμφάνιση του γνωστού ηθοποιού Keanu Reeves με την αγαπημένη του στο κόκκινο χαλί. Η εμφάνιση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα social media απ’ τους θαυμαστές του. Στη θέα της εικόνας των δύο τους κάποιοι ενοχλήθηκαν αφού εκείνη με την πρώτη ματιά μοιάζει μεγαλύτερη του, ενώ στην πραγματικότητα είναι μερικά χρόνια μικρότερη, αλλά παραμένει κοντά στην ηλικία του. Ο ίδιος αδιαφορεί για τον τρόπο τον οποίο αντιλαμβάνεται ο κόσμος την εικόνα τους στην εποχή της τέλειας εικόνας. Απ’ την άλλη η συγκεκριμένη γυναίκα αδιαφορεί προκλητικά για τα σύγχρονα δεδομένα ομορφιάς υποστηρίζοντας θερμά πως κάθε γυναίκα μπορεί να διαλέξει πώς θα δείχνει σε κάθε ηλικία ανεξαρτήτως προτύπων.

Οι άνθρωποι αποζητούμε διαρκώς την τέλεια εκδοχή του εαυτού μας. Πριν το ξεκίνημα μιας σχέσης θέλουμε όλα να μοιάζουν ιδανικά στους γύρω μας. Ζούμε με τα πρότυπα των «τέλειων» ζευγαριών και επιθυμούμε να ακολουθήσουμε την συνταγή τους για να αποτελέσουμε κι εμείς ένα απ’ αυτά. Καμία εικόνα δεν είναι τέλεια, ακόμα κι αν δεν διακρίνουμε τα ψεγάδια της, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι ατέλειες.

Το τέλειο ζευγάρι στα μάτια κάποιων είναι μια εικόνα δύο ατόμων που μοιάζει ιδανική με βάση τα πρότυπα που πλάθει η κοινωνία μας. Η γυναίκα πρέπει να είναι μικρότερη σε ηλικία από τον άνδρα και να είναι εμφανής η διαφορά τους. Ο άνδρας πρέπει να είναι πιο ψηλός αφού προσδίδει αίσθημα ασφάλειας αυτή η εικόνα ως προς τη γυναίκα. Τα κιλά τους να είναι αρμονικά στην εικόνα και να μη διαφέρουν πολύ τα μεγέθη τους. Εννοείται πως για να μην πέσουμε και στο στόμα της γειτονιάς θα πρέπει να είμαστε κι από την ίδια κοινωνική τάξη. Βέβαια εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά που συντελούν στην εικόνα του τέλειου ζευγαριού δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ταίριασμα των ζωδίων μας. Γιατί προς τα πού οδεύουμε αν δεν ταιριάζουν οι πλανήτες μας; Με μία λέξη · μπούρδες.

Τι μπορεί να καθορίσει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος στον έρωτα; Εφόσον μια γυναίκα διαλέγει να βγαίνει με ένα μικρότερο άντρα δε μας πέφτει λόγος. Όταν ένας άντρας επιλέγει να ζήσει με μια πιο ψηλή σύντροφο δε μας αφορά. Αν είναι ο ένας Υδροχόος κι ο άλλος Ταύρος και βρίσκουν δίοδο επικοινωνίας, γιατί να είναι λάθος; Σημασία έχει να ταιριάζουν τα χρώματα που αφήνουν οι ψυχές μας όταν ενωνόμαστε με τον άνθρωπό μας. Να νιώθουμε ευτυχισμένοι όταν βρισκόμαστε μαζί τους κι ας μην ακολουθούμε τα πρότυπα των ζευγαριών.

Κανένας οδηγός για την τέλεια σχέση δεν μπορεί να μας βοηθήσει για να την αποκτήσουμε. Δεν υπάρχει τυφλοσούρτης για κάθε κατάσταση της ζωής μας. Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουμε μεταξύ μας και αντιμετωπίζουμε την κάθε μας στιγμή διαφορετικά. Τα πρότυπα σιγά-σιγά καταρρίπτονται. Η αποκαθήλωση της εικόνας του τέλειου ζευγαριού ξεκινά με τέτοια παραδείγματα όπως εκείνο του Keanu Reeves και της Alexandra Grant που παρά τις αντιδράσεις της κοινωνίας ζουν ανενόχλητοι τον έρωτα τους και διανύουν την πιο ευτυχισμένη τους περίοδο.

Καλό είναι να ορίζουμε ο καθένας για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι λάθος και να πράττουμε ανάλογα. Ο έρωτας δεν βγαίνει με οδηγίες χρήσης ή σε καταλόγους για να παραγγείλουμε τον ιδανικό σύντροφο. Έρχεται και μας παρασέρνει σε έναν λευκό καμβά για να τον ζωγραφίσουμε και κάθε σχέση είναι ένα έργο τέχνης · μοναδικά όμορφη.

Συντάκτης: Αγγελική Παπαδάκη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!