pillow10324

Η ανάγκη για ερωτική επαφή αποτελεί ένα από τα βασικά ένστικτα του ανθρώπου. Μεταφράζεται ως μία πράξη δύο -ή και περισσότερων- ατόμων που ξεγυμνώνονται ο ένας απέναντι στον άλλον· εκτός απ’ το να βγάλουν μόνο τα ρούχα τους. Πετάμε στην άκρη το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας -ακριβώς όπως πετάμε τα ρούχα μας στο πάτωμα. Καθώς τελειώνει η στιγμή της συνεύρεσής μας με το εκάστοτε άτομο σπεύδουμε αναψοκοκκινισμένοι να φορέσουμε τα ρούχα μας. Μαζί μ’ αυτά δεν ξεχνάμε να σηκώσουμε και να φορέσουμε τα αξεσουάρ που παρκάραμε νωρίτερα στη γωνία· το άγχος και την πίεση.

Οι προτιμήσεις και τα γούστα από άτομο σε άτομο διαφέρουν παρόλο που μπορεί να αποτελεί η ερωτική διάθεση να αποτελεί ένα από τα βασικότερα ένστικτα του ανθρώπου. Οι γευστικοί κάλυκες είναι μοναδικοί σε κάθε οντότητα. Το κρεβάτι του καθενός είναι σαν να παραγγέλνει πίτσα· κάποιοι την προτιμούν καυτερή, άλλη με λεπτή ή αφράτη ζύμη κι άλλοι μένουν απλώς στη μαργαρίτα. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πως η ιδανική συχνότητα για να κάνεις έρωτα δεν υπάρχει, αφού εξαρτάται από την περίπτωση.

Στο ένα άκρο της κλίμακας του έρωτα υπάρχουν εκείνοι που το κάνουν κάθε μέρα και στο άλλο αυτοί που το κάνουν αραιά και πού. Αυτή η κλίμακα αν και υπάρχει μόνο στη φαντασία μας έχει την ικανότητα να χαράζεται βαθιά στον εγκέφαλό μας. Η κατά φαντασία εικόνα της προκαλεί -στον άνθρωπο που στοιχειώνει- άγχος. Στην πραγματικότητα το άγχος δημιουργείται από το αν είσαι πάνω ή κάτω από το μέσο όρο και από το αν η συχνότητα που ικανοποιεί εσένα ικανοποιεί και το σύντροφό σου. Ως εγωιστικά όντα θέλουμε να είμαστε καλύτεροι απ’ όλους τους υπόλοιπους που μας περιβάλλουν. Συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους φίλους μας αγνοώντας όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους.

Πολλές φορές έχουμε προσδοκίες από τους εαυτούς μας που είτε ξεπερνούν τα αποθέματα των διαθέσιμων ικανοτήτων μας είτε φαντάζουν αρκετά επικίνδυνες αποστολές. Έχουμε πέσει με το πρόσωπο στο κρεβάτι -κι αντί να προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να του βγάλουμε τα εσώρουχα- προσπαθούμε να τρέξουμε πάνω στη γραμμή προκειμένου να ξεπεράσουμε σε αριθμό όσους βρίσκονται πιο μπροστά από εμάς.

Κάποιοι στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τη συχνότητα των ερωτικών επαφών τους ίσως να αισθάνονται διαρκή πίεση. Προσπαθούν τόσο πολύ που πολλές φορές η υπερπροσπάθεια αυτή επιδρά αρνητικά στην ποιότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν και οι δύο σύντροφοι ανικανοποίητοι, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τελειώσουν για να προσθέσουν ακόμη έναν πόντο στο σκορ τους. Αγχωνόμαστε για αριθμούς και τους έχουμε δώσει τη δύναμη να μας καθορίζουν. Συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους και επιδιώκουμε διαρκώς να είμαστε καλύτεροι από εκείνους.

Ένας άνθρωπος που κάνει έρωτα μία φορά την βδομάδα μπορεί να είναι ικανοποιημένος εξίσου με έναν που κάνει πέντε φορές τη μέρα. Η ιδανική συχνότητα είναι εκείνη που ορίζουμε εμείς και ο σύντροφός μας. «Πρέπει» δεν υπάρχουν στο κρεβάτι μας. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απαιτήσεις από τη σχέση του στον συγκεκριμένο τομέα και ας μην ξεχνάμε πως δεν έχει πάντα σημασία η ποσότητα, αφού πολλές φορές η ποιότητα όχι μόνο μετράει, αλλά είναι και πιο σημαντική.

Συντάκτης: Αγγελική Παπαδάκη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!