xenia269

Δεν πέρναγε με τίποτα αυτή η εβδομάδα, αγγαρεία κι υπερωρίες στη δουλειά σε έκαναν να προσμένεις τη στιγμή που θα έρθει, επιτέλους, αυτή η Παρασκευή, που είχες κανονίσει μεγάλη έξοδο με την παρέα σου. Η ανυπομονησία έφτασε στο τέλος της κι ετοιμάζεσαι για την έξοδό σου, να πιεις το ποτάκι σου, να χαλαρώσεις, βρε αδελφέ και να δεις αν θα σου προκύψει κάτι τυχερό απόψε.

Βγαίνεις, λοιπόν, γιατί αυτή η νύχτα υπόσχεται πολλά, όμως σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της παρέας σου, κανένας δε σου δίνει σημασία, κανένας δεν κάνει κίνηση να σε προσεγγίσει, να σε φλερτάρει. Αναρωτιέσαι γιατί δεν ελκύεις κανέναν και τι στο καλό παίζει με την εμφάνισή σου.

Μα αφού το πρόσωπό σου φωνάζει «στοπ», κάνει μπαμ πως δε θες να σε πλησιάσει κανείς. Ίσως να φταίνε κακές εμπειρίες του παρελθόντος που σε έκαναν δυσπρόσιτο, ίσως πάλι να βγαίνει κι η κούραση της εβδομάδας, πάντως με τέτοια μούτρα και χωρίς χαμόγελο κανείς δε θα πιστέψει πως είσαι ανοιχτός σε νέες γνωριμίες.

Για να δεχτείς το φλερτ πρέπει να το προκαλέσεις με τον τρόπο σου, να δείχνεις διαθέσιμος και να δίνεις ευκαιρία να σε πλησιάσουν. Αρχικά χαμογέλασε! Αυτό από μόνο του θα σου φέρει θετικά αποτελέσματα. Μια τόσο μικρή κίνηση σε αλλάζει στα μάτια των άλλων. Αποπνέεις μια θετικότητα και καλή διάθεση, που σπάει κάθε δισταγμό να σε πλησιάσει κάποιος. Δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Ακόμα κι αν το μεγάλο σου όπλο, το χαμόγελό σου, δεν πιάσει, μην ανησυχήσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προκαλέσεις ένα ερωτικό ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι είμαστε ανασφαλή όντα, φοβόμαστε την απόρριψη, γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να ξεκινήσουμε με το να καταστήσουμε σαφές πως το πεδίο είναι ανοιχτό.

Body language. Το επόμενο κλειδί που ξεκλειδώνει άμυνες. Όχι, δε χρειάζεται να μάθεις τη νοηματική, αρκεί ο τρόπος που κάθεσαι και κινείσαι στο χώρο για να υποδηλώνουν το πώς νιώθεις. Για παράδειγμα, αν κάθεσαι μαζεμένα και σταυρώνεις τα χέρια, το μόνο που σου λείπει είναι ένα “do not touch”. Αν νιώθεις αμήχανα παίξε με τα μαλλιά σου καλύτερα, που έχουν και το νάζι τους. Μην καμπουριάζεις όταν περπατάς και μην κοιτάς κάτω. Κοιτάμε ψηλά γιατί εκεί βρισκόμαστε.

Προφανώς και μας αρέσει να μας προσεγγίζουν και να αισθανόμαστε θελκτικοί. Αν, όμως, πέσει το ματάκι σου σε κάποιον, μη διστάσεις να κάνεις εσύ το βήμα. Κι αν όχι ευθέως, υπάρχουν και πιο έμμεσες τεχνικές. Επίμονα βλέμματα στα μάτια που προκαλούν μια κίνηση,  ασφαλές και δοκιμασμένο.

Πρέπει να δεις τα πράγματα πολύ πιο χαλαρά, να απολαμβάνεις τη διαδικασία κι όχι να την αντιμετωπίζεις σαν αγγαρεία. Δοκίμασε απλά να αφεθείς. Και προς Θεού, δε χρειάζεται να αποθαρρύνεις κάποιον και να βιαστείς να τον απορρίψεις, ακόμα κι αν δε σε ενδιαφέρει. Μπορείς να φλερτάρεις για να βελτιώσεις και την τεχνική σου κι ευγενικά να απομακρύνεις κάποιον, χωρίς να τον φέρεις σε άβολη θέση.

Εξάλλου, κάθε συζήτηση είναι απολαυστική. Αυτό έχει σημασία, τελικά, να αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο, για να μπορεί να περνάει καλά!

Συντάκτης: Κυριακή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!