Όταν βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο αισθάνεσαι πως αξίζει να μπεις σε σχέση, αρχίζεις κι επενδύεις πάνω του συναισθήματα, μα και το πιο σημαντικό, το χρόνο σου. Όσο πιο έντονα νιώθεις ερωτευμένος έχεις την ανάγκη να είσαι μαζί του κάθε στιγμή της ημέρας σου και να μοιράζεσαι την καθημερινότητά του.

Όσοι συμπεριφέρονται έτσι σκέφτονται πως κάθε πράξη και κάθε μικρή στιγμή αποκτάει άλλο νόημα όταν τη μοιράζεσαι με το σύντροφό σου. Είναι λεπτή, όμως, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο «μοιράζομαι την καθημερινότητά μου» και «προσκολλάω στον άλλον».

Είναι αρκετά δύσκολο, επομένως, να είσαι καθημερινά με κάποιον και να παραμένουν αναλλοίωτα τόσο ο εαυτός σου όσο και το «μαζί» σας. Η ρουτίνα στις σχέσεις δε μεγαλώνει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά τις περισσότερες φορές φέρνει σαν αποτέλεσμα τριβή ανάμεσα στο ζευγάρι.

Όταν βλέπεις τον άλλον κάθε μέρα δεν προλαβαίνεις να νιώσεις ότι σου λείπει, δεν ξαπλώνεις με ένα χαμόγελο προσμονής στο πρόσωπό σου επειδή τον σκέφτεσαι κι ανυπομονείς για την επόμενη συνάντησή σας, δεν μπορείς να κρατήσεις εύκολα τις ισορροπίες ανάμεσα στις διαφορετικές ζωές σας και κυρίως –επειδή μιλάμε για καθημερινότητα άρα μπαίνει ο ένας στη ζωή του άλλου–  τα προβλήματα κι οι τσακωμοί πάνε κι έρχονται.

Είναι λογικό γιατί κανένας δεν μπορεί να σε ξέρει ακριβώς όπως είσαι και κανένας δεν μπορεί να έρθει και να ταιριάξει τέλεια με κάθε πτυχή σου κι εσύ με τις δικές του. Πρέπει να γίνονται συνεχώς υποχωρήσεις κι απ’ τις δύο πλευρές κι αυτό τείνει να κουράζει υπερβολικά, γι’ αυτό και μεγεθύνονται τα λάθη κι οι εντάσεις.

Έπειτα, όταν κάτι γίνεται τόσο δεδομένο, εξαφανίζοντας την αίσθηση του μυστηρίου, αρχίζεις και το βαριέσαι και πλέον δε σου κάνει τόση αίσθηση η παρουσία του. Είναι κρίμα να ξεκινάει κάτι τόσο δυνατά, με τον ενθουσιασμό να θες να βλέπεις τον άλλον κάθε μέρα κι ύστερα να καταντάει βαρετό.

Σίγουρα είναι αρκετά εκείνα που σε δένουν με τον άλλον μέσω της καθημερινότητάς σας, όμως, πολλές φορές όσο μεγαλώνει η οικειότητα αποκτάς περισσότερες αφορμές για να τσακωθείς, αφού ο ένας παρεμβαίνει διαρκώς στην καθημερινότητα του άλλου.

Η απόσταση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι δεν είναι πάντα αρνητικός παράγοντας. Θέτει στον καθένα τα όριά του και προφυλάσσει τον ιδιωτικό του χώρο. Θέλει λίγο χωριστά, τόσο ώστε να μην είστε απομακρυσμένοι, αλλά ούτε και κολλημένοι.

Υπάρχουν τρόποι για να μη βαρεθείς και να μην αλλοιωθείς μέσα σε μια κοινή καθημερινότητα. Δραστηριότητες κι ασχολίες, πράγματα που κάνουν και τους δύο χαρούμενους κι είναι επιλογές σας.  Ειδικά τώρα που μπαίνει το καλοκαιράκι κι ο καιρός ενδείκνυται για περισσότερο έξω, πρέπει να εκμεταλλευτείτε το κάθε βράδυ, να το κάνετε ξεχωριστό.

Είτε σας αρέσει μια βόλτα στην παραλία με φεγγαράδα, είτε θέλετε να πηγαίνετε μονοήμερες εκδρομές, είτε ακόμα και το πιο απλό, να βγείτε για ένα θερινό σινεμά ή για ποτό. Κάντε, όμως, κάτι που να αντικαταστήσει με ζωντάνια και πάθος την τριβή της καθημερινότητας.

Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τη ζωή σου και το χρόνο σου με εκείνον που σε κάνει ευτυχισμένο και σε γεμίζει, όμως θα πρέπει οι πράξεις σου είναι ασπίδα για τα εμπόδια της ρουτίνας.  Ο ποιοτικός χρόνος που θα περάσεις με τον άλλον έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ τον πολύ κοινό χρόνο και γεμίζει μια υγιή σχέση.

 

Συντάκτης: Κυριακή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη