Λένε πως όταν κλείνεις τα μάτια θυμάσαι όλες τις όμορφες στιγμές σου. Πως ξεφεύγεις για λίγο απ’ την καθημερινότητα και παίρνεις δύναμη να συνεχίσεις τον δύσκολο μα συνάμα όμορφο μαραθώνιο της ζωής. Είναι αλήθεια πως τις στιγμές που χάνεσαι και δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι το πατρικό σου μπορεί να γίνει το καταφύγιό σου. Αν κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν όλα καταλήγουν στο μέρος που μεγάλωσες και διαμόρφωσες τον χαρακτήρα σου, τα θέλω και τα όνειρά σου.

Το πατρικό είναι το μέρος που αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είσαι. Κάνεις την ενδοσκόπησή σου, αφήνεις στην άκρη τα προβλήματα, δεν προσπαθείς να το παίξεις κάποιος άλλος για να γίνεις αποδεκτός. Ξαπλώνεις στο παιδικό σου κρεβάτι και μπορείς ακόμα να ονειρεύεσαι,. Ξυπνάς και σου δείχνουν πόσο σε αγαπάνε με το να σε φροντίζουν. Ακόμα κι η απόλυτη σιωπή την ώρα που κάθεσαι στο μπαλκόνι ή διπλά στο τζάκι κρύβει τόσες αναμνήσεις και συμβουλές. Είναι το στοίχημα που βάζεις για ανασυγκρότηση και για να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι.

Όταν κάποιος επιλέγει να απομονωθεί, δε θέλει πάντα να αποφύγει κάτι. Πολλές φορές αυτός ένας τρόπος να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα μέσα του και χρειάζεται χρόνο να τα βάλει κάτω και να σκεφτεί. Στο πατρικό σου καταλαβαίνεις τι πραγματικά σου λείπει, τι δε σου λείπει, τι είναι καλύτερο για σένα, τι θες να αλλάξεις. Εκεί, συγκρούεται η πραγματική σου ταυτότητα με το αυτό που είσαι σήμερα, γιατί δε δέχεται να ταλαιπωρείσαι και να μην είσαι ευτυχισμένος, να αναλώνεσαι χωρίς λόγο. Στο πατρικό σου τα συναισθήματα είναι πιο έντονα, γιατί όλα σου θυμίζουν αυτό που ήθελες να γίνεις, τότε που μια βόλτα αρκούσε για να νιώσεις γεμάτος και δεν είχες ανάγκη την πολυκοσμία.

Το πατρικό είναι σαν μια σανίδα σωτηρίας για να βάλεις όρια, να κόψεις δεσμούς, να αναθεωρήσεις όρκους, να δεις ποιους έχεις δίπλα σου και ποιους απέναντί σου. Θα σε βοηθήσει να φέρεις στην επιφάνεια ό,τι απέμεινε από εκείνο το παιδί που έπαιζε ξένοιαστο στην αλάνα, που ζωγράφιζε πλανήτες, που ήθελε να ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο. Η μικρή αυτή απόδραση θα ‘ναι σύμμαχός σου μέχρι να σταθείς στα πόδια σου και να πιστέψεις σε σένα. Ξέρεις πως το εγχείρημα έχει πετύχει όταν σηκώνεσαι ένα πρωί και βλέπεις τι έχει μείνει εκκρεμότητα μα έχεις πια θάρρος να το αντιμετωπίσεις.

Όλοι χρειάζονται κάποια στιγμή ένα restart και δε χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κανέναν για κάτι που έχει να κάνει με σένα και με την πορεία σου σ’ αυτή ζωή. Άλλωστε όταν όλα γίνουν ξεκάθαρα στο μυαλό σου κι οι αποφάσεις κι οι κινήσεις σου στοχευμένες, θα καταφέρεις να βρεις ισορροπίες. Αν τα έχεις καλά με σένα, η ηρεμία που θα εκπέμπεις και η σιγουριά σου σε σε βοηθήσουν να κάνεις σίγουρα βήματα σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν είναι το πατρικό σου το καλύτερο σχέδιο διαφυγής, η πιο σίγουρη λύση για να θυμηθείς ποιος είσαι και τι αξίζεις, τότε ποιος άλλος θα βοηθήσει στη δική σου απόδραση;

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κατερίνα Κύρκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.