Ανώνυμοι αντικοινωνικοί κλαμποφοβικοί ελάτε να ενωθούμε! Όσο οι περισσότεροι εκεί έξω ψάχνουν να βρουν σε ποιο μαγαζί θα τα σπάσουν πάλι μέχρι πρωίας, κουνώντας τα ατελείωτα κορμιά τους, υπάρχει μια μερίδα του πληθυσμού -μπορεί να ΄ναι μειοψηφία, μπορεί και όχι- που απεχθάνεται αυτόν τον τρόπο διασκέδασης. Πες το μιζέρια, παραξενιά, κράτα όποιον χαρακτηρισμό θες, άλλα έτσι έχουν τα πράγματα. Αυτοί που δε συμπαθούν καθόλου τα κλαμπ υπάρχουν και ζουν ανάμεσα στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν μπορούν τον συνωστισμό; Τη δυνατή μουσική; Ποιος ξέρει… Πάντως τα κλαμπ δεν είναι ιδανικό μέρος για όλους!

Σκάει μήνυμα στην ομαδική από την παρέα για έξαλλο βράδυ σ’ ένα γνωστό κλαμπάκι κι εσύ ασπρίζεις. Από τη μια δε θες να είσαι ο ξενέρωτος του crew, από την άλλη όμως πώς ν’ αντέξεις τόσο κόσμο τριγύρω να χτυπιέται, τη στιγμή που ως συνήθως όλο και κάποιος μεθυσμένος άγνωστος θα χορεύει με πάθος και θα σε ποδοπατάει; Μοιάζει σκέτος εφιάλτης. Οπότε τι κάνεις; Βάζεις μπροστά το σχέδιο. Κι όταν λέμε σχέδιο εννοούμε την επίκληση στη ρητορική σου δεινότητα με την οποία και πρέπει να προσπαθήσεις να πείσεις την παρέα πως ο ιδανικός τρόπος να περάσετε το βράδυ σας είναι χαλαρά σε κάποιο κρασάδικο με μπόλικες ρετσίνες και ποικιλία κρεάτων για συνοδευτικό. Κρασί να ρέει και όλα οκέι, σαν να λέμε. Θέτεις όλα σου τα επιχειρήματα στο τραπέζι και μπλέκεις τα δάχτυλά σου, ενώ προσεύχεσαι σε κάποια ανώτερη δύναμη να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα. Ένα όνειρο που είχες απ’ τη στιγμή που τα φιλαράκια ρώτησαν τι θα κάνετε το βράδυ.

Κι όσο η ώρα περνάει και βλέπεις ότι η παρέα θέλει ασυζητητί κλάμπινγκ, τόσο σε πιάνει κρύος ιδρώτας! Πας ηρωικά κι εσύ να πεις πως δε θα ακολουθήσεις και πέφτουν να σε φάνε. Σε λένε ξενέρωτο και πως χαλάς όλη την παρέα! Σου φτιάχνουν ένα πορτρέτο με χαρακτηριστικά που ‘ναι πραγματικά κουκλίστικο. Κι εκεί που νομίζεις ότι όσα κι αν σου πουν αγέρωχος θα κρατηθείς στο ύψος σου και θα περάσεις μόνος το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση, ακολουθούν τηλέφωνα απ’ τον καθένα ξεχωριστά. Σε προτρέπουν να πας, αφού όπως λένε θα περάσετε καλά. Με τούτα και με εκείνα δε χαλάς χατίρι. Ντύνεσαι, στολίζεσαι και κάνεις εμφάνιση. Προσπαθείς να φτιάξεις τη διάθεσή σου, να μη δίνεις σημασία στη δυνατή μουσική και στον κόσμο που σε πνίγει ασφυκτικά πίνοντας τα ποτά το ένα μετά το άλλο για να βγάλεις όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τη βραδιά. Εκτός όμως απ’ το ότι εσύ βρίσκεσαι στα πρόθυρα αλκοολισμού, οι φίλοι σου -που συνήθως είναι η αιτία που τραβολογήθηκες εκεί- από τη μια προσπαθούν να σου δίνουν σημασία για να ‘ναι σίγουροι πως περνάς καλά, από την άλλη σε δουλεύουν όλο το βράδυ για το πόσο πίνεις και για τις γκριμάτσες που κάνεις όταν συμβαίνει γύρω σου κάτι περίεργο. Αλλά τι φταις κι εσύ που για να μη χαλάσεις την παρέα βρέθηκες εκεί;

Γι’ αυτό, λοιπόν, παιδιά, κατανόηση! Δεν είμαστε όλοι πάρτι άνιμαλ. Και ακριβώς αυτή είναι είναι η μαγεία των ανθρώπων, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Σε μια παρέα πάντα υπάρχει κάποιος που δεν ψήνεται για τρελό κλάμπινγκ. Ας τον αγκαλιάσουμε! Μην τον πιέζετε και αγαπήστε τον λίγο παραπάνω. Δε θα χαλάσει την παρέα, αλλά την επόμενη φορά κάντε του το χατίρι και πηγαίνετε σε εκείνο το χαλαρό μαγαζί που ακούνε ρέγκε και στρίβουν τσιγάρα. Ας περνάει πού και πού κι αυτός κάνα βράδυ από κείνα που ανυπομονεί ολόκληρη την εβδομάδα!

Συντάκτης: Μαριλένα Κοντογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.