7

Το σεξ είναι η πιο απελευθερωμένη στιγμή στη ζωή μας. Είναι η περίσταση εκείνη που πραγματικά αφήνεσαι ελεύθερος στα χέρια κάποιου άλλου, με έναν πολύ ξεκάθαρο, κοινό, στόχο· την ικανοποίηση. Με ρούχα ή χωρίς, ανεξάρτητα απ’ το αν εκθέτεις εκείνη την ώρα το γυμνό σου κορμί, ξεγυμνώνεις την πιο μυστική πλευρά της προσωπικότητάς σου. Επιθυμίες, ανάγκες, κρυφές σκέψεις, φετίχ, όλα στο φως!

Επιλέγεις έναν άνθρωπο και του δίνεις το χώρο και το χρόνο να χαράξει μέσα σου μια ανάμνηση, πολύ προσωπική. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η διάρκεια, αν θα γίνει μία φορά ή πολλές ή οτιδήποτε άλλο, για να δημιουργήσεις μια τέτοια εικόνα αποτυπωμένη στο βιβλίο των αναμνήσεών σου. Γίνεται σχεδόν αυτόματα.

Το σεξ είναι ένστικτο, είναι ανάγκη. Είναι εκείνη η μοναδική στιγμή που μπορείς να κινείσαι χωρίς να σκέφτεσαι τρόπους καλής συμπεριφοράς και καθωσπρεπισμούς. Δεν πρέπει να σε νοιάζει αν θα παρεξηγηθείς ή να ανησυχείς για την εικόνα σου. Και, ναι, θα συμφωνήσω ότι αυτό που μας διαχωρίζει απ’ το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, εμάς το ανθρώπινο είδος, είναι η κρίση κι ότι μπορούμε να ελέγχουμε τα ένστικτά μας. Και σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα ή επιφανειακά, απλώς για να καλύψεις την ανάγκη σου, χωρίς να σέβεσαι τον άλλον, μονάχα χρησιμοποιώντας τον. Μιλάμε πάντα στο πλαίσια ενήλικων συμπεριφορών και σχέσεων, με άτομα που έχουν την ικανότητα να διαχωρίζουν σωστές ή λάθος συμπεριφορές και πού μπαίνουν τα όρια του καθενός.

Αλλά μήπως τελικά σε ό,τι αφορά το σεξ και την πράξη αυτή καθαυτή πηγαίνουμε στο άλλο άκρο; Αυτό της υπερανάλυσής του και καταλήγουμε να βγάζουμε λανθασμένα συμπεράσματα και να μην το απολαμβάνουμε; Αν εκείνη την ώρα σε απασχολούν άλλα θέματα, όπως το πώς φαίνεσαι ή ακόμα και το τι πρέπει να κάνεις για να ευχαριστήσεις τον άλλο πιο πολύ, μάλλον χάνεις την ουσία. Αν εκείνη την ώρα, επίσης, προσπαθείς να βγάλεις πόρισμα για τον παρτενέρ σου, από κινήσεις κι εκφράσεις για το αν σε σέβεται, σε εκτιμάει ή για το ποιος είναι, μάλλον κάτι γίνεται λάθος

Κάτι πάει λάθος και με την ίδια την πράξη, που δεν έχει καταφέρει να σε συνεπάρει στη μαγεία της, αλλά και με εσένα, που για κάποιο λόγο δεν αφήνεσαι. Λογικά μιλώντας, για να έχεις φτάσει στο σημείο να είσαι γυμνός στο κρεβάτι με έναν άνθρωπο, έχεις μπει στη διαδικασία αυτήν πιο πριν κι έχεις λύσει μερικά βασικά ερωτηματικά σου, ως προς το ποιόν του και τη γνώμη του για σένα.

Παίζουμε τόσους ρόλους στην καθημερινότητα μας, έχουμε τόσα μικρά ή μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε και να μας δημιουργούν επιπλέον άγχος, όπως και πάρα πολλές ευθύνες. Είναι η μοναδική στιγμή που μπορείς να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου και να προσφέρεις σε σένα, αλλά και στον άλλον, μερικά λεπτά απόλαυσης και ξεγνοιασιάς. Είναι εκείνη η στιγμή που οφείλεις, στον εαυτό σου πρωτίστως, να αφήσεις πίσω ό,τι «πρέπει» να κάνεις και να διεκδικήσεις σθεναρά ό,τι θέλεις, χωρίς όρια.

Μέσα απ’ την ελεύθερη κι αυθόρμητη έκφρασή σου θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις, όχι μέσα απ’ την καταπίεση και την οριοθέτηση. Για να μπορέσεις να αποκομίσεις απ’ το σεξ την πιο όμορφη κι υγιή εκδοχή του εαυτού σου και μια πιο αισιόδοξη ματιά για την καθημερινότητα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!