Πόσο (αν)ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου; Δοκίμασέ την εδώ απαντώντας σε 100 ερωτήσεις!

desf

Κλείνεις τα μάτια και φαντάζεσαι κόσμους μαγικούς, κόσμους ονειρεμένους. Και τι δε θα ‘δινα τώρα για ένα ταξιδάκι σκέφτεσαι. Έρχεται και καλοκαιράκι. Αλλά όχι απ’ αυτά τα κλασικά Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο. Από εκείνα που βλέπουμε στις ταινίες, αυτά που όταν τα βλέπεις ονειρεύεσαι τον εαυτό σου να κολυμπάει στα υπέροχα νερά ή να περπατάει σε όμορφα δρομάκια που τριγύρω πετάνε μάγοι ξωτικά, άβαταρ και χόμπιτς. Τι κι αν δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα; Τι και αν δεν πας ποτέ; Το μυαλό μας είναι εδώ για να μας ταξιδεύει στα πιο όμορφα κι απίθανα μέρη. Ας κάνουμε λοιπόν πως υπάρχουν. Πού είναι τα κακό. Δικό μας το μυαλό, δικά μας και τα ταξίδια. Ας ξεκινήσουμε την περιήγηση.

 

Hogwarts

Η γνωστή σε όλους μας σχολή των μάγων. Βρίσκεται στην όχθη της Μαύρης Λίμνης. Το κάστρο φαίνεται ότι είναι χτισμένο πάνω σε τεράστιους βράχους κι αποτελείται από πολλούς πύργους, καθώς και πολλές πολεμίστρες. Επίσης είναι λουσμένο και πάνω και γύρω του με ξόρκια, πράγμα που το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό γιατί δεν μπορεί να το δει οποιοσδήποτε. Το Howgwarts ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα στα Highlands της Σκωτίας από τους Godric Gryffindor, Rowena Ravenclaw, Helga Hufflepuff και Salazar Slytherin. Λέγεται ότι ονομάστηκε έτσι από τη Rowena Ravenclaw, όταν είδε στον ύπνο της ένα μυρμηγκιασμένο γουρούνι το οποίο την οδήγησε σ’ ένα θεόρατο βράχο δίπλα σε μια λίμνη. Περίεργο, έτσι δεν είναι; Αλλά να μου πεις, βγάζεις άκρη μ’ αυτούς τους μάγους; Το Howgwarts χρησιμοποιήθηκε σαν σχολείο όπου εκπαίδευε μάγους από δώδεκα έως δεκαεπτά ετών. Τα δωμάτια που διαθέτει είναι πολλά, άλλα φανερά κι άλλα κρυφά, στα οποία μπορείς να εισέλθεις μόνο με κάποιο μαγικό ξόρκι. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια μαγική εξόρμηση; Και μην ξεχνάς και τα τεράστια τραπέζια γεμάτα φαγητό. Αυτό θα πει πρωινό 5 αστέρων!

 

brown and gray concrete castle under blue sky during daytime

 

 

Narnia

Όποιος θυμάται τον Aslan το λιοντάρι, να σηκώσει το χέρι. Η Narnia δημιουργήθηκε από τον CS Lewis. Στη χώρα της Narnia τα ζώα μιλούν, τα μυθικά θηρία είναι άπειρα κι η μαγεία καραδοκεί παντού. Δε θα ήταν υπέροχο να μπορείς να ταξιδέψεις σ’ ένα μέρος και να μπορείς να μιλάς μ’ ένα λιοντάρι ή μια χελώνα; Εγώ το βρίσκω φανταστικό. Αποτελείται από χαμηλά βουνά στον νότο και πολλά δάση στον βορρά. Η χώρα στα ανατολικά συνορεύει με τον Ανατολικό Ωκεανό, στα δυτικά με μια μεγάλη οροσειρά, στα βόρεια με τον ποταμό Σρίμπλ και στα νότια με την Αρχενλαντ. Η καρδιά της οικονομίας της χώρας χτυπά στον Μεγάλο Ποταμό κι έδρα της κυβέρνησής της είναι το Cair Paravel. Λέγεται πως τ’ αστέρια της Narnia είναι πολύ λαμπερά κι ανακοινώνουν τους ερχομούς και τα έργα του Aslan, αλλά βοηθούν και τους μάντεις να προβλέπουν κάποια γεγονότα. O ήλιος της περιστρέφεται σ’ όλο τον κόσμο μια φορά την ημέρα κι έχει το δικό του οικοσύστημα. Πολλά λουλούδια από τη βλάστησή του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Το φεγγάρι της είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της γης. Οι άνθρωποι που επισκέφτηκαν τη Narnia, είπαν ότι ο χρόνος εκεί διαρκεί πολύ περισσότερο απ’ αυτόν στην γη. Κι όλ’ αυτά, μέσα από μια ντουλάπα.

 

snow covered trees and field

 

Middle Earth

Εάν έχεις δει Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και Χόμπιτ τότε μπορούμε να γίνουμε πολύ καλοί φίλοι. Και πες την αλήθεια, δε θα ήθελες να πας έστω και για ένα λεπτό σ’ αυτά τα υπέροχα μέρη; Να κάνεις βόλτες στα υπέροχα κάστρα, να συνομιλήσεις με τα πανέμορφα ξωτικά και να μείνεις για μια βραδιά στα σπιτάκια των χόμπιτ; Η Μέση Γη κατοικείται από ανθρώπους κι είναι η κύρια ήπειρος της Γης. Βρίσκεται βόρεια των Χωρών που εμφανίζονται στην Ambarkanta και δυτικά της Ανατολικής Θάλασσας κι από την αρχή της Άρντα έως το τέλος της Δεύτερης εποχής. Βέβαια, υπέστη πολλές γεωγραφικές αλλαγές οι οποίες προκλήθηκαν από τον Έρου Ιλουβάταρ, τους Βάλαρ και τον Μέλκορ. Εκτός από ανθρώπους, κατοικείται από νάνους, ξωτικά, χόμπιτ και μυρτίκες αλλά κι από τέρατα, ορκ, δράκους και τρολ. Η μέση γη δεν είναι ένας φανταστικός κόσμος. Η χρονική περίοδος που διαδραματίζονται τα γεγονότα είναι φανταστική. Ουσιαστικά, είναι η Ευρώπη που ζούμε τώρα, απλώς τα γεωγραφικά εδάφη και τα γεγονότα δεν μπορούν να χωρέσουν σ’ αυτά που ήδη γνωρίζουμε. Εάν επισκεπτόσουν την Middle Earth ποιος θα ήθελες να σε φιλοξενήσει;

 

 

silhouette of mountains near body of water

 

Η χώρα των κατευθυνόμενων ονείρων

Η αλλιώς inception. Κατοικείται από μια διεθνή σπείρα κατασκόπων και μπορείς να βρεθείς εκεί μ’ ένα απλό όνειρο. Ό,τι ονειρευτείς, αυτή τη μορφή θα έχει και η χώρα του inception που θα βρεθείς. Ουσιαστικά δημιουργείς τον δικό σου κόσμο. Το βρίσκω τρομερό. Φυσικά, ως συνοδοιπόρο σου σε όλο αυτό μπορείς να πάρεις τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και το υποσυνείδητό σου. Τώρα, η διαμονή σας ίσως γίνει λίγο δύσκολη, διότι τα κτίρια ανοίγουν στη μέση και γυρνούν ανάποδα, οπότε για καλό και για κακό πάρτε και μια σκηνή μαζί σας. Επίσης, καλό θα ήταν να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα γιατί είναι πιθανό να σας κλέψουν την πραγματικότητα. Το σημαντικότερο αξεσουάρ που θα πρέπει να έχετε μαζί σας είναι μια μικρή ξύλινη σβούρα. Τη δίνετε σ’ όποιον σας πλησιάσει κι όλα σταματούν να γυρνάνε. Και πού ξέρετε, μπορεί να συναντήσετε τη Μαριόν Κοτιγιάρ και να βρείτε το γοβάκι της στο κενό.

 

refrlective photography

 

Εικονικός Κόσμος

Το γνωστό The Matrix. Αυτός ο κόσμος δημιουργήθηκε από έξυπνες μηχανές κι η ζωή εκεί είναι απλή κι οικονομική. Για να βρεθείτε εκεί, θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο χάπια: το μπλε και το κόκκινο. Εάν διαλέξετε το κόκκινο, θα βρεθείτε στο πλοίο του Μορφέα όπου θα κάνετε και το spa σας και θα νιώσετε άλλοι άνθρωποι. Τώρα για το πού θα μείνετε, όρκο δεν παίρνω, εκτός αν είστε προγραμματιστές και βρείτε τον τρόπο να γυρίσετε πίσω. Εκεί επίσης θα συναντήσετε έναν προφήτη που μπορεί να σας πει τα μελλούμενα αλλά κι ένα παιδάκι που λυγίζει κουτάλια. Κι όπως θα φεύγετε, κοιταχτείτε για καλό και για κακό για καμιά θύρα usb πίσω στο κεφάλι σας. Λέω εγώ τώρα.

 

worm's eye-view photography of ceiling

 

Η Χώρα του Ποτέ

Χαμός σ’ αυτή τη χώρα από νεράιδες, γοργόνες, πειρατές, Ινδιάνους και παιδιά που δε μεγαλώνουν ποτέ. Από αξιοθέατα δεν έχει και πολλά, παρ’ όλα αυτά έχετε όλο τον χρόνο να την εξερευνήσετε γιατί η ηλικία σας θα μείνει στάσιμη. Τρεις συμβουλές θα δώσω. Μακριά από τις γοργόνες οι οποίες σε βλέπουν σαν μεζεδάκι. Μακριά από τα Χαμένα Παιδιά γιατί θα σ’ εκνευρίσουν και σε βλέπω να τρέχεις να ψάχνεις τον Χουκ για να τα διώξετε. Κι εννοείται μακριά από Πίτερ, μη στεναχωρήσουμε την αγαπημένη μας Τίνκερμπελ. Καλές νεραϊδοδιακοπές.

 

coconut trees under white clouds

 

Η αλήθεια είναι πως πάντα ένα ταξίδι είναι η καλύτερη επιλογή. Είτε αυτό είναι ένα ταξίδι του μυαλού, είτε ένα πραγματικό. Η φαντασία μας μπορεί να μας προσφέρει απίστευτες εμπειρίες. Και τώρα, για πες μου, ποια από τις παραπάνω χώρες θα επέλεγες για να κάνεις ένα ταξιδάκι; Εγώ πάντως θα κλείσω για Middle Earth.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Θεοδώρα Αντωνιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου