Είχες την τύχη να συγκατοικήσεις ποτέ με κολλητάρι; Αν ναι, ξέρεις κι εσύ ότι η καφρίλα γίνεται αυτόματα μέρος της καθημερινότητας. Είτε γιατί ο ένας απ’ τους δύο είναι λίγο πιο πλακατζής –στην οποία περίπτωση μάλλον θα βαρεθείς να ανοίγεις μπουκαλάκια κόκα κόλα με κολλημένο mentos στο καπάκι– είτε γιατί με την απύθμενη άνεση που σας διακατέχει αποφασίζετε κι οι δύο ότι τα πιάτα θα τα πλύνει ο άλλος κι εμμένετε σταθερά σε αυτήν την άποψη μέχρι ο νεροχύτης σας να θεωρηθεί περιβάλλον κατάλληλο για να φιλοξενήσει καινούριες μορφές ζωής.

Τι γίνεται, όμως, όταν δε μιλάμε πλέον για το κολλητάρι σου αλλά για το ταίρι σου; Εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Κι αλλάζουν γιατί με το φιλαράκι δε σε νοιάζει τι εικόνα θα περάσεις. Το ξέρεις και σε ξέρει ήδη απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Όταν, όμως, μιλάμε για τη σχέση σου, ε, έχεις και μια εικόνα να διατηρήσεις. Μια μικρή κι ελαφρά τελειότητα, μια ευθύνη μη απομυθοποίησης, αν θες να το πεις έτσι. Μη σε πει κι ακαμάτη το πρόσωπο! Πόση καφρίλα, λοιπόν, χωράει μέσα στο ζευγάρι; Να τις κάνετε παρεούλα τις βλακείες και να νιώθετε την ίδια άνεση μεταξύ σας, όπως νιώθετε και με τους φίλους σας, ή αυτό θα καταλήξει να σκοτώσει στο τέλος όλον τον ερωτισμό;

Για αρχή ας μη δαιμονοποιούμε καταστάσεις. Η καφρίλα έχει τον χαβαλέ και την πλάκα της κι όλοι την έχουμε μέσα μας. Αυτό που αλλάζει είναι καθαρά το πόσο την αντέχει, τελικά, ο καθένας. Και μάλλον εκεί κρύβεται κι η απάντηση στο πρόβλημά μας. Βλέπεις, αν το αμόρε σου κυκλοφορεί στο σπίτι συχνά-πυκνά με ένα αντισηπτικό στο χέρι, ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν κρύψεις εκείνη την πλαστική κατσαριδούλα κάτω απ’ το μαξιλάρι του! Αν απ’ την άλλη εσύ είσαι απόφοιτος της γνωστής πλέον σχολής του «γαλλικά και πιάνο» μάλλον δε θα χαρείς ιδιαίτερα να δεις το σύντροφό σου να κυκλοφορεί στο σπίτι ντυμένος Σούλα Γκλάμουρους, έτσι για να γελάσετε λιγάκι.

Φυσικά υπάρχουν κι οι αντίθετες περιπτώσεις. Να ‘στε δηλαδή κι οι δύο χαλαρά τυπάκια και να γουστάρετε μια στο τόσο να ξεχνάτε ότι υπάρχει ζωή πέρα απ’ το Netflix. Λιώνετε μια εβδομάδα ολόκληρη, λοιπόν, αγκαλιά στον καναπέ μέχρι που κάποια στιγμή αναρωτιέστε πού εξαφανίστηκαν όλα τα κουτάκια της κόκα κόλα που ήταν σκορπισμένα γύρω-γύρω (ναι, καλά κατάλαβες, πήρατε κουτάκια επειδή βαρεθήκατε το αστείο με τα mentos). Όλα καλά τελικά, απλά είχαν κρυφτεί πίσω απ’ τη στοίβα με τα άδεια κουτιά της πίτσας, τα οποία με τη σειρά τους είχαν κρυφτεί πίσω απ’ τα άδεια κουτιά του παγωτού, που σας στέλνει δώρο η πιτσαρία με την παραγγελία, για τη σημαντική προσφορά σας στο κατάστημα.

Όλα καλά κι ωραία μέχρι εδώ! Αφού το γουστάρετε κι οι δύο πού το πρόβλημα; Πουθενά, αρκεί να κρατάτε και μια ισορροπία. Γιατί είναι πραγματικά υπέροχο το να μπορείτε να απολαμβάνετε παρέα αυτές τις μικρές χαρές της ζωής, αλλά αν τυχαίνει η εν λόγω εβδομάδα να πέσει στα μέσα του Αυγούστου κι εσείς ξεχνάτε να μπαίνετε και για κανένα ντουζάκι ανάμεσα στα επεισόδια, τότε μάλλον το τέλος της εβδομάδας δε θα σας βρει αγκαλιά στον καναπέ, αλλά στις απέναντι γωνίες του, αγκαλιά με μασκούλες οξυγόνου.

Και καλοκαίρι να μην πέσει όμως, ας μην ξεχνάμε να σηκωνόμαστε μια στο τόσο να αλλάζουμε κι ένα μπλουζάκι. Γιατί και πάλι υπέροχο είναι να σε θεωρεί ο άλλος σέξι ακόμη και με ξεχειλωμένο t-shirt «Τα κοτόπουλα του Μπάμπη», αν όμως κάτω απ’ τη στάμπα του κοτόπουλου, έχει και μια στάμπα απ’ τη σος του κοτόπουλου που τρώγατε πριν λίγο, ε, όσο να ‘ναι το sexiness χάνεται. Αν δε, κάτω απ’ τη σος υπάρχει και στάμπα παγωτού σοκολάτα μπανάνα, δεν το συζητάμε καν. Το έχασες το παιχνίδι.

Όπως και να ‘χει, είτε είστε της καφρίλας είτε όχι, είναι σημαντικό να είστε σε αυτό μαζί και να κινείστε πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα. Αλλιώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ερωτισμός μεταξύ σας θα χαθεί γρήγορα. Σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να εντοπίσουμε και να σεβαστούμε τα επίπεδα ανοχής του άλλου, όποια κι αν είναι αυτά.

Αν τα επίπεδα αυτά, λοιπόν, είναι στο low, τότε κοίτα να προσέχεις την εικόνα σου ένα τσικ παραπάνω, αρκεί όμως να μην μπεις στη διαδικασία να καταπιέσεις στοιχεία του εαυτού σου. Αν, απ’ την άλλη, τα επίπεδα είναι στο high, τότε κοίτα να το ευχαριστηθείς όσο πάει και να περάσεις καλά. Α, κοίτα επίσης να ‘χεις μια σφουγγαρίστρα εύκαιρη. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεθεί στο πάτωμά σου.

Συντάκτης: Μαρία Ρουσσάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη