elli163

Σεξ παθιασμένο, σεξ παράνομο, σεξ αισθησιακό, σεξ τρυφερό, σεξ με όλα τα παραπάνω, σεξ στα γρήγορα, σεξ μαραθώνιος, σεξ της μιας βραδιάς, σεξ από έρωτα. Ό,τι κι αν είναι, όπως κι αν προκύπτει βασικό συστατικό για να πετύχει είναι η πολυσυζητημένη χημεία των σωμάτων με την ευρύτερη σημασία του όρου. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε μια ερωτική σχέση ή «σχέση», αφού όσο κι αν ταιριάζετε σε πολλά άλλα, αν δεν τα βρίσκετε σε αυτό, κάποια στιγμή το πράγμα θα ξεφουσκώσει, παρά τις καλές προθέσεις και τις προσπάθειες.

Όσο σημαντικό κι αν είναι, όμως, όσο σοβαρή υπόθεση κι αν αποτελεί η εκρηκτική του ύπαρξη στις ερωτικές ή/και σεξουαλικές μας συναναστροφές, το στοίχημα έγκειται στο πόσο άνετοι είμαστε κατά τη διάρκειά του. Όπως και σε κάθε τομέα της ζωής μας, φυσικά, το να μυθοποιείς καταστάσεις σε σημείο που να σε σκαλώνουν και να αγχώνεσαι δε βοηθάει καθόλου σε οποιουδήποτε είδους απόδοση. Αν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, με τα κορμιά σας και με τα όλα σας τότε μπορείς να νιώθεις έτοιμος ή έτοιμη για όλα. Το σεξ χωράει πολλά παιχνίδια.

Και σίγουρα δεν είναι πάντα ένα τόσο σοβαροφανές «σπορ». Όσο πιο χαλαρός είσαι τόσο πιο εύκολα ενσωματώνεις στο παιχνίδι όλες τις διαθέσεις δίχως να χαλάει η μαγεία. Πολλές φορές απρόοπτα ή χαριτωμένα ατυχήματα μπορεί να συμβούν και σε μια τέτοια περίπτωση δείχνει μεγάλη μαεστρία το να μπορεί κανείς να το ρίξει και λίγο στην πλάκα χωρίς να καταστρέψει απαραιτήτως τη στιγμή. Τα πειράγματα επίσης δεν είναι απαγορευτικά κι ανάλογα με τη διάθεση μέσα στην οποία στρώνεται το έδαφος για να προχωρήσει κανείς στο κυρίως πιάτο πολλές φορές είναι ακόμη κι απαραίτητα. Εννοείται πως μια κάποια οικειότητα παραπάνω με τον «συμπαίκτη» σου πάντα βοηθάει σε όλα τα προαναφερθέντα, όμως, το παθιασμένο σεξ γενικότερα δεν αναιρείται από την ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η μαγκιά είναι να μπορείς ακόμη και να γελάσεις κατά τη διάρκεια της φάσης χωρίς αυτό να αποσυντονίσει ή να αποτρέψει κανέναν από τους δύο. Μην είστε ξενέρωτοι, βάλτε στη σεξουαλική σας ζωή όλες τις αποχρώσεις και θα με θυμηθείτε. Αντί να αφήνετε μικρές άκυρες καταστάσεις να σας χαλάσουν τη ροή, αντί να δαιμονοποιείτε τις πιο χαριτωμένες σας στιγμές, εκμεταλλευτείτε τα πάντα προς όφελός σας και διασκεδάστε το. Και τι έγινε αν εκεί που κοντεύετε να κατασπαράξετε ο ένας τον άλλον καθώς παλεύετε με λύσσα ακουστεί κάποια άκυρη γειτόνισσα να φωνάζει; Γελάστε άφοβα και συνεχίστε ακάθεκτοι, θα μπορούσατε να παίζετε σε κάποια ταινία και δεν είναι ανάγκη όλες να θυμίζουν φτιαχτό πορνό.

Εδώ είναι ζωή κι όλα μπορούν να συμβούν. Ξεκάρφωτοι ήχοι, γούτσου διαθέσεις, νεύρα, κόντρες, προκλήσεις κι υπονοούμενα, τα πάντα είναι καλοδεχούμενα και διαχειρίσιμα. Το να είναι κανείς και λίγο καφράκι βοηθάει παντού. Ναι, ακόμη και στο σεξ, ίσως ειδικά σε αυτό. Σου δίνει έναν άλλον αέρα το να μπορείς να προσαρμοστείς σε κάθε κατάσταση δίχως να σε πτοεί. Και θα γελάσετε, λοιπόν και θα πειραχτείτε και θα καφρώσετε και πάλι θα καταλήξετε να τα δίνετε όλα σαν να μην υπάρχει αύριο.

Βέβαια, θα μου πεις, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο αν είσαι σε σχέση και θα συμφωνήσω. Παρ’ όλα αυτά μην το πολυσκέφτεστε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που σκοτώνει τον πόθο και την καύλα δεν είναι το γέλιο αλλά η υπερανάλυση. Αν αφηνόμασταν όλοι στη στιγμή τα πάντα θα ήταν πολύ πιο καυλωτικά ακόμη και με τη συμβολική έννοια του όρου. Ένα ζευγάρι είτε σε σχέση είτε απλώς και μόνο σεξουαλικό όταν έχει χημεία μπορεί να κάνει τα πάντα. Μπορεί ακόμη και το γέλιο να γίνει αφροδισιακό αφού το να μοιράζεσαι αύρες προηγείται από το να μοιράζεσαι δέρματα.

Εσείς, λοιπόν, γελάτε καθόλου στο σεξ ή μήπως είστε τίποτε σοβαροί;

Συντάκτης: Έλλη Πράντζου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!