Δεν υπάρχουν κανόνες κι οδηγίες χρήσης στο σεξ. Εκεί παίζουν παιχνίδι τα ένστικτα, η χημεία και το συναίσθημα. Ακόμη κι αν γουστάρεις κάποιον με χίλια το θέμα σεξ μπορεί ν’ αποτελέσει κάτι σαν τεστ για το πόσο ταιριάζουν τα κορμιά σας κι οι ενέργειές σας. Μπορεί για κάποιους να μην είναι το παν, μπορεί για άλλους να είναι ένας απ’ τους πιο σημαντικούς τομείς σε μια σχέση. Όπως και να ‘χει όμως όταν είσαι με το σωστό για σένα άνθρωπο μπορείτε οι δυο σας να πραγματοποιήσετε θαύματα και ν’ απογειωθείτε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτε περισσότερο απ’ αυτό που εκείνη την ώρα σας βγαίνει.

Όταν έχεις χημεία με το αντικείμενο του πόθου σου σε κάθε επίπεδο είναι σαν να συνεννοούνται τα κορμιά σας μόνα τους. Σαν να μιλάνε την ίδια γλώσσα και κάθε σας εκατοστό αλληλοσυμπληρώνεται στο έπακρο οδηγώντας κι εσάς στα άκρα. Το παραμικρό άγγιγμα είναι ικανό να σας κάνει να νιώσετε ότι θέλετε να κατασπαράξετε ο ένας τον άλλο με την πιο παθιασμένη έννοια. Κάθε βλέμμα πυρπολεί αισθήσεις και φαντασία. Με κάθε ψίθυρο ανατριχιάζει ολόκληρο το κορμί και με κάθε κραυγή πονάει λαχταρώντας να φτάσει στην κορύφωση.

Το πιο σημαντικό όλων εκείνη τη στιγμή όμως είναι πως όταν είσαι με το σωστό άνθρωπο δε φοβάστε τις εναλλαγές κι αντί να ξενερώνετε είστε άνετοι απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο απογειώνοντας ακόμη περισσότερο ο ένας τον άλλον. Μπορείτε με μεγάλη ευκολία να περάσετε από το άγριο παθιασμένο σεξ στο παιχνιδιάρικο κι από το αισθησιακό στο τρυφερό χωρίς η ένταση να μειώνεται στο ελάχιστο. Κι όλα αυτά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, χωρίς κάποιος από τους δύο να χάνει τα «βήματα» αυτού του αρχέγονου χορού των ενστίκτων.

Το ένα κορμί εκπληρώνει τις επιθυμίες του άλλου λες και μεταξύ τους εκπληρώνουν κάποια μυστική τελετουργία με κοινούς, μυστικούς κώδικες. Ο ίδιος άνθρωπος είναι ικανός να σου προκαλέσει τα πιο αντιθετικά συναισθήματα κρατώντας σε παράλληλα στο ζενίθ απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Όταν ανήκεις στους τυχερούς που γνωρίζουν τι πάει να πει χημεία σ’ αυτόν τον τομέα με το ταίρι τους, νιώθεις πως απ’ άκρη σε άκρη ενώνεστε τόσο απόλυτα εκείνη την ώρα που όντως γίνεστε ένα με τον πιο μυστηριακό και μαγικό τρόπο. Είναι ικανός να σε κάνει να χαμογελάσεις την ίδια στιγμή που σε καυλώνει με μία του κίνηση ως εκεί που δεν πάει. Είναι ικανός να σε κάνει να θες να του πεις «σκίσε με» την ίδια στιγμή που θα σου βγαίνει εξίσου να του ψιθυρίσεις «σ’ αγαπάω». Μπορεί να σε κάνει να κλάψεις απ’ την υπερένταση ενώ λίγο πριν με τα πειράγματά του σε έκανε να γελάς χωρίς κανείς απ’ τους δύο να ξεφεύγει απ’ τον ξέφρενο ρυθμό της έκστασης.

Αυτό σημαίνει τελικά να έχεις χημεία μ’ έναν άνθρωπο. Το να μη φοβάσαι τις εναλλαγές. Το να μη σε ξενερώνει κάτι που με κάποιον άλλον άνετα θα σε έριχνε. Και το καταλαβαίνεις απ’ το πρώτο βλέμμα, απ’ το πρώτο φιλί, απ’ το πρώτο σχεδόν απίστευτο άγγιγμά του. Όταν τα σώματα δυο ανθρώπων πλησιάζουν απλώς το ένα το άλλο σε απόσταση αναπνοής και χωρίς να κάνουν τίποτε νιώθουν πως ήδη τα κάνουν όλα, ενώ τους διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα σε κάθε σπιθαμή τους τότε κι οι δύο ξέρουν. Κι αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο ακραία ταιριαστοί κι ερωτευμένοι που ακόμη κι αν κάτι απρόοπτο συμβεί κατά τη διάρκεια της ένωσής τους ικανό να ξενερώσει το μέσο άνθρωπο εκείνοι θα το ξεπεράσουν τόσο φυσικά που το αμέσως επόμενο λεπτό θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Είναι εκείνοι οι ίδιοι άνθρωποι που, μόλις τελειώνουν, το ρίχνουν στις αγκαλιές και τα πειράγματα για να ξανακαταλήξουν το ίδιο και περισσότερο καυλωμένοι από πριν. Είναι ικανοί να παλεύουν πάνω στο κρεβάτι ή οπουδήποτε αλλού -αφού σπανίως κρατιούνται- με τις ώρες χωρίς να χορταίνουν ο ένας τον άλλον ποτέ. Κι αυτοί οι άνθρωποι με τη, θαρρείς, έμφυτη χημεία μοιράζονται εκτός από ανεξέλεγκτο πάθος και μια απόλυτα φυσική οικειότητα στην πιο ξεσηκωτική όμως μορφή της.

Γιατί όταν η οικειότητα έχει να κάνει με εκπλήρωση επιθυμιών δεν αποκτά το πρόσωπο της ανεπιθύμητης συνήθειας που οδηγεί στη βαρεμάρα. Είναι η οικειότητα εκείνη που σε κάνει να νιώθεις ικανός για τα πάντα με τον έναν και μόνο άνθρωπο που έχεις δίπλα σου εκείνη τη στιγμή. Και ξέρεις πως μαζί του αυτά τα πάντα θα σε οδηγήσουν μ’ όλους τους τρόπους στον έβδομο ουρανό.

Συντάκτης: Έλλη Πράντζου
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου