ksenia117

Κουρασμένος, εξαντλημένος απ’ το πολύωρο τρέξιμο στη δουλειά. Βρίσκεσαι εκεί που δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς τίποτα άλλο παρά μόνο το αντικείμενο εργασίας σου. Χρόνος για μηνύματα ή τηλεφωνήματα ανύπαρκτος, η επικοινωνία με τον έξω προσωπικό σου κόσμο αποκόπτεται, καθώς πλέον υποχρεούσαι να αφοσιωθείς στον επαγγελματικό σου μικρόκοσμο.

Όταν τελειώσει εκείνο το πολυπόθητο οχτάωρο, θες μόνο να γυρίσεις σπίτι, ακόμα κι αν οι φίλοι σου σε παρακινούν να το ρίξετε και λίγο έξω το βράδυ. Ξέρεις πως αν υποκύψεις στον πειρασμό της εξόδου ως αργά, η επόμενη μέρα στη δουλειά θα κυλήσει ακόμα πιο βασανιστικά και κινδυνεύεις να απολυθείς αν σε πιάσει το αφεντικό να παίρνεις έναν υπνάκο πάνω στο γραφείο. Μετά τη δουλειά, λαχταράς να γυρίσεις σπίτι κι ευτυχία για σένα είναι να σε περιμένει εκεί το ταίρι σου. Να απολαύσετε παρέα το υπόλοιπο της μέρας και να κάνετε πράγματα μαζί.

Ο χρόνος μετά τη δουλειά μπορεί να είναι κενός χρόνος ξεκούρασης, αν μένεις μόνος σου, όμως αν συμβιώνεις με τον αγαπημένο σου μπορεί να αξιοποιηθεί για να περάσετε δημιουργικά στιγμές μαζί, να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο, να βρεθείτε υπό συνθήκες που ο εκνευρισμός κι η ένταση της ημέρας συνοδεύουν και τους δύο και μαζί να βρείτε τρόπους να ηρεμήσετε και να τα αφήσετε πίσω σας.

Μπορεί όταν είσαι κουρασμένος να μη θες να σου μιλάει κανένας, να κλείνεις τηλέφωνα, πόρτες, παράθυρα κι οι συγγενείς σου να είναι στα πρόθυρα να δηλώσουν την εξαφάνισή σου στην αστυνομία. Αυτό όμως, όσο κι αν είναι εφικτό, όταν μένεις με έναν άλλο άνθρωπο, δε σε αφήνει ποτέ να είσαι μόνος σου. Μπορείς βέβαια να του ζητήσεις λίγο προσωπικό χρόνο ηρεμίας, όμως σε καμία περίπτωση δε θα εξαφανιστεί απ’ το σπίτι για να νιώσεις εσύ πως δεν υπάρχει άνθρωπος τριγύρω σου και να χαλαρώσεις.

Πόσο όμορφο να ξέρεις πως γυρνάς απ’ τη δουλειά κι υπάρχει κάποιος εκεί να μοιραστείτε τις ίδιες δραστηριότητες. Να ξέρεις πως θα στρώσετε μαζί τραπέζι, πως οι δουλειές σου θα είναι μισές και κατ’ επέκταση μισός κόπος, ότι θα μπορείς να μοιραστείς μαζί του την καθημερινότητά σου και τυχόν προβλήματα κι ευτράπελα απ’ αυτή.

Μαζί θα αποφασίσετε αν θέλετε να δείτε ταινία για να χαλαρώσετε ή αν απλώς θα σας πάρει ο ύπνος αγκαλιά χωρίς να πείτε ούτε λέξη. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε ακριβώς το ίδιο αν ένας απ’ τους δύο δεν το επιθυμεί. Και μόνο που έχεις στο μυαλό σου πως σε περιμένει κάποιος μετά από μια δύσκολη μέρα –κι ενώ πέρασε κι αυτός εξίσου πιεσμένες στιγμές είναι εκεί για να περάσει χρόνο μαζί σου– πρέπει να αποτελεί κίνητρο για να μετράς αντίστροφα τις ώρες να γυρίσεις σπίτι απ’ τη δουλειά.

Η πιο όμορφη στιγμή για ένα εργαζόμενο ζευγάρι είναι εκείνη που μετά από πολλές ώρες καταναγκαστικού χωρισμού, μπορούν να βρεθούν επιτέλους ξανά μαζί, να πάρουν ο ένας τον άλλο μια αγκαλιά, να συζητήσουν. Να αφήσουν πίσω τους τα επαγγελματικά και να προσπαθήσουν ουσιωδώς να επενδύσουν στο κομμάτι εκείνο που λέγεται «αισθηματικά».

Συντάκτης: Βασιλική Γουγούλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!