Πήγαινε στον καθρέφτη, βρες τον μεγαλύτερο που υπάρχει στο σπίτι και κοίταξε τον εαυτό σου. Πάρε λίγο χρόνο για να συνηθίσεις την εικόνα. Παρατήρησε την κάθε λεπτομέρεια αναλυτικά. Αγάπησε την κάθε λεπτομέρεια ξεχωριστά.

Κοίταξε τον εαυτό σου με τα μάτια του ερωτευμένου. Ναι, με αυτά τα μάτια που εξαφανίζουν όλες τις ατέλειες. Γιατί να ισχύει μόνο για τους άλλους δηλαδή; Το τέλειο είναι κάτι που το ορίζεις εσύ. Αν αγαπήσεις σωστά τις «ατέλειές» σου γίνονται «τέλειες».

Μείνε στον καθρέφτη. Ξεκίνα να ξεντύνεσαι. Προσπάθησε να αποπλανήσεις το είδωλο σου. Κάν’ το αργά κι αισθησιακά. Μη ντραπείς. Μόνο εσύ βλέπεις! Αν το κάνεις σωστά θα το δεις να ανταποκρίνεται. Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις σημαίνει πως κάτι κάνεις καλά. Γίνε ο αυστηρότερος κριτής. Μπορείς και καλύτερα. Ξαναπροσπάθησε.

Αυτή τη φορά πιο αργά, πιο αισθησιακά. Το κάνεις για ‘σένα. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα. Είναι η στιγμή σου. Το βλέμμα σου όσο πάει θα γίνεται πιο έντονο. Το κλίμα είναι άκρως ερωτικό κι αυτό είναι κάτι που το έχεις καταφέρει εσύ. Μπράβο.

Συνέχισε να παρατηρείς τον εαυτό σου. Γυμνό αυτή τη φορά. Χωρίς ν’ αλλάξεις το φωτισμό για να είναι πιο κολακευτικός. Χωρίς να πάρεις τη στάση που ξέρεις πως σου ταιριάζει. Μη ρουφήξεις την κοιλιά σου. Μπορείς να χαμογελάσεις, όμως, αν θες, αυτό επιτρέπεται. Το αληθινό χαμόγελο, όμως, όχι αυτό που έχεις στις φωτογραφίες στο Facebook. Είσαι μόνος και γυμνός, δεν υπάρχει λόγος να μην είσαι ο πραγματικός σου εαυτός.

Αν δεν νιώθεις καλά στο ίδιο σου το δέρμα, κανένα ρούχο και καμία άλλη «ταυτότητα» δεν θα μπορέσει να σου το  προσφέρει αυτό ποτέ. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο που θα μπορούσες να γίνεις. Μην τον αδικείς. Είναι το μόνο που έχεις και πίστεψέ με, μπορείς να καταφέρεις πολλά, αρκεί να το θελήσεις.

Στην τελική είναι θέμα marketing. Δες τον εαυτό σου σαν ένα προϊόν που προσπαθείς να πουλήσεις. Ποιος θα ήθελε να το αγοράσει αν εσύ ο ίδιος όχι; Όσο καλό κι αν είναι το προϊόν, χρειάζεται μία γυαλιστερή συσκευασία και μία καλή διαφήμιση. Μην αφήνεις κατώτερα προϊόντα να σε επισκιάζουν μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιούν καλύτερες στρατηγικές marketing.

Ένας άνθρωπος που ξέρει να πλασάρει σωστά τον εαυτό του δε ζητάει την προσοχή σου, ξέρει να την παίρνει από μόνος του. Έτσι απλά. Είναι ο τρόπος που κινείται στο χώρο, ο αέρας του, το βλέμμα του, όλα. Δε σου αφήνει περιθώριο επιλογής. Ξέρει να σε μαγνητίζει, αυτός είναι ο τρόπος του να κερδίζει.

Ερωτεύσου τον εαυτό σου πρώτα για να του δώσεις αυτό που του αξίζει. Μετά θα είναι όλα εύκολα. Αν το κάνεις εσύ, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Δεν υπάρχει κάτι πιο ερωτικό από κάποιον που ξέρει να αγαπάει τον εαυτό του. Η αυτοπεποίθηση είναι αφροδισιακή κι είναι κάτι που μπορούν όλοι να έχουν.

Ας ξαναγυρίσουμε σε αυτόν τον καθρέφτη. Θυμάσαι πώς ήσουν πριν; Ερωτικός, σίγουρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Αποθήκευσε αυτή την εικόνα. Μη την ξεχάσεις. Κάθε φορά που θα βλέπεις την αντανάκλαση του εαυτού σου, να σου έρχεται στο μυαλό αυτή η εικόνα. Κατάφερες να δώσεις στον εαυτό σου κάτι να θυμάται, μία φαντασίωση. Το ιδανικό «εσύ», χωρίς αμφιβολία. Η καλύτερη σου εκδοχή. Θυμήσου το την επόμενη φορά πριν συστηθείς.

 

Επιμέλεια Κειμένου Δώρας Αναστασίου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Δώρα Αναστασίου