Θα έλεγε κανείς πως το συναίσθημα του έρωτα είναι πάνω-κάτω ίδιο και για τα δύο φύλα. Από τη μία είσαι στον 7ο ουρανό και την άλλη στα πατώματα, από τη μία σου αρέσουν τα πάντα κι από την άλλη σου φταίνε όλα γύρω σου. Γενικά υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα όταν όλα φτάνουν στον έρωτα, ενώ για να φτάσουν εκεί, πολλά πράγματα στη ζωή μας περνούν από ένα δρόμο.

Κι αυτός ο δρόμος είναι εντελώς διαφορετικός τόσο για τον άντρα, όσο και για τη γυναίκα. Μιλάμε για δύο διαφορετικά φύλα και δε θα ήταν και τόσο φυσικό να συμπεριφέρονται το ίδιο όταν ερωτεύονται. Άλλωστε, τον κάθε άνθρωπο τον διακρίνει η διαφορετικότητά του κι η μοναδικότητα σε κάποια στοιχεία στη ζωή του.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα που δείχνει πως οι άντρες έχουν μεγάλη καψούρα, είναι πως θέλουν να κάνουν τα πάντα με εκείνη τη γυναίκα που θα γνωρίσουν και δεν εννοώ μόνο τα πονηρά. Γενικότερα, θέλουν να κάνουν κι αρκετά πράγματα, τα οποία δεν περιέχουν την έννοια της στοργικότητας σε όλες τις στιγμές τους, κυρίως όμως δείχνουν πως νοιάζονται για τη σύντροφο τους, πόσο μάλλον όταν αυτός ο άνθρωπος τους έχει πάρει το μυαλό.

Από την άλλη, βλέπει κανείς πως οι γυναίκες, όταν την «πατήσουν» με εκείνον τον έναν που θα τους κάνει το κλικ και θα τους ρίξει του έρωτα τα βέλη, τότε μετατρέπονται αυτόματα σε πιο στοργικές. Κι η αλήθεια είναι πως τις πιάνει έντονα αυτή η έξαρση στοργής, την οποία ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω.

Πέρα από αυτό, ωστόσο, ο άντρας περνάει –συνήθως– από κάποιες φάσεις πριν ακόμη ξεστομίσει αυτό το πολυπόθητο «Είμαι τσιμπημένος», που όλες περιμένετε να ακούσετε με τόση χαρά. Και μια από τις πρώτες φάσεις είναι εκείνη που λέμε «Μου αρέσεις». Και με αυτή τη φράση δεν εννοούν το γνωστό “like” στο Facebook, αλλά την πραγματική έννοια αυτής της κουβέντας.

Καλώς ή κακώς, οι άνδρες δε χρειάζεται να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και να υποκρίνονται. Το πρώτο πράγμα που κοιτάνε είναι η εμφάνιση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Οι γυναίκες μπορούν να δουν ερωτικά κάποιον άνδρα μόνο και μόνο μετά από μια απλή συζήτηση. Οι άνδρες όμως, ποτέ! Για να του αρέσει κάποια, θα πρέπει να τον έχει τραβήξει κι η εξωτερική της εμφάνιση ή γενικότερα η εικόνα που βλέπει.

Κι αυτό δεν είναι κακό κι ούτε θα πρέπει να τρομάζει τις γυναίκες. Για τον καθένα  υπάρχει κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να του τραβήξει το ενδιαφέρον. Όταν λέμε εμφάνιση δεν εννοούμε ένα πλήρες πακέτο. Γενικότερα, ο κάθε άνδρας έχει διαφορετικό γούστο και δίνει βάση σε ξεχωριστά πράγματα.

Από την άλλη, ο άνδρας, περνάει πολύ περισσότερο από τη φάση της επιβεβαίωσης, σε σύγκριση με μια γυναίκα. Είναι ίσως το πιο σύντομο βήμα για τον έρωτα. Όταν ένας άντρας καταλήξει σε αυτήν που θέλει τότε κάνει 2-3 απλά πραγματάκια για να καταλάβει κατά πόσο είναι εύφορο το έδαφος. Αν τα στοιχεία είναι θετικά τότε προχωράει στο όμορφο παιχνίδι της διεκδίκησης. Διαφορετικά πάει πάσο «τα φύλλα του» κι ανοίγει άλλες πόρτες.

Παράλληλα, μπορεί γενικότερα να αρέσει στους άντρες να δείχνονται, αλλά όταν «δαγκώσουν τη λαμαρίνα», τότε ξεκινάει ξεκάθαρα η φάση του εντυπωσιασμού. Όταν ο άντρας καταλήγει σε αυτήν που θέλει να κυνηγήσει ως το τέλος τότε προσπαθεί να την εντυπωσιάσει με κάθε τρόπο. Είτε με μία έξυπνη ατάκα, είτε με μία όμορφη κίνηση, ένα ακριβό δείπνο ή κι έναν ευχάριστο περίπατο.

Και παρά το γεγονός πως σε αυτή τη φάση οι κοπέλες είναι εκείνες που έχουν αρχίσει να ερωτεύονται, ο άνδρας έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει να της πει πως είναι «τσιμπημένος» μαζί της.

Γιατί όταν ο άντρας θα έχει αρχίσει να μπαίνει στην τελική ευθεία του «αγώνα», σε εκείνη τη φάση «θέλω να ενδιαφέρεσαι για εμένα», τότε έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο που θέλει να ξέρει τι σημαίνει για τη γυναίκα που έχει βάλει στο μάτι. Περιμένει κι από αυτή να δείξει ενδιαφέρον, κατανόηση στα προβλήματά του και γενικά ένα δείγμα αυτών που ψάχνει από το «άλλο του μισό».

Και κάπου εκεί θα φτάσει κι η στιγμή που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα σου ξεστομίσει κι εκείνος από τη μεριά τους πως έχει «τσιμπηθεί» μαζί σου και πως έχει φτάσει σε σημείο να σε ερωτεύεται. Κι αν σε ερωτευτεί ένας τέτοιος άνδρας, ο οποίος σου έβγαλε την πίστη μέχρι να στα πει όλα αυτά, τότε βάλε τον σε γυάλα να μη σου φύγει.

Γιατί τέτοιοι άνδρες βρίσκονται σπάνια κι όλες θα θέλατε να σας ερωτευτεί κάποιος που όταν το ξεστομίσει θα είναι σίγουρος για όσα νιώθει, λέει και πράττει!

 

Επιμέλεια Κειμένου Κωνσταντίνου Δρόσου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Δρόσος