Αν υπάρχει κάτι σταθερό στη ζωή μας αυτήν την περίοδο, αυτό δεν είναι άλλο από το τζιν μας. Όλα τ’άλλα έρχονται και φεύγουν. Το τζιν είναι το μόνο που δε μας απογοητεύει ποτέ. Είναι πάντα δίπλα μας όταν το χρειαζόμαστε. Το τζιν μας αγαπάει. Το τζιν ξέρει. Σ’ αυτό τo σημείο καλύτερα να τονίσω πως μιλάω για jean και όχι για gin. Αν και το gin τα ίδια κάνει βέβαια.

Είναι κάποιες μέρες που είναι πιο δύσκολες από τις άλλες. Αυτές που το να ντυθείς φαίνεται πιο δύσκολο απ’ ότι είναι. Άθλος θα έλεγα.  Όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου είναι πεταμένα σε μία στοίβα στο κρεβάτι σου και εσύ σε μία γωνία να κλαις.

Είσαι ανάμεσα στο να ακυρώσεις την έξοδό σου και να βγεις με τις πιτζάμες. Μεγάλο αδιέξοδο. Κι εκεί έρχεται το τζιν σου. Σχεδόν θεόσταλτο. Αν ήμασταν στο Hollywood θα εμφανιζόταν από τον ουρανό, πάνω σε ένα συννεφάκι, θα φώτιζε όλο το δωμάτιο σε σημείο που θα σε τύφλωνε και θα ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που όλοι έχουμε συνδυάσει με τη θεϊκή παρέμβαση.

Τώρα όμως που αυτή η στιγμή που δε σκηνοθετείται από κάποιον χολιγουντιανό παραγωγό, απλά το πήρες από την καρέκλα που είχες ακουμπήσει τα ρούχα που φορούσες χθες. Αλλά τέλος πάντων το κόνσπετ είναι πάνω κάτω το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Αυτό μετράει. Και κάπως έτσι, απλά σ’ έσωσε για μια ακόμα φορά.

Μα θα μου πεις πως το φορούσες και χθες. Δεν το ξέρει κανείς, γιατί είναι τζιν! Μπορεί να είναι διαφορετικό, μπορεί και όχι. Μπορεί να πρόλαβες να το πλύνεις, μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει;

Το καλύτερο απ’ όλα όμως, είναι ότι αυτή η μαγική δύναμή του μπορεί να λειτουργήσει όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιπτώσεις. Άργησες το πρωί για τη σχολή, δουλειά, σχολείο; Βάλε ένα τζιν. Πρέπει να πας για καφέ και οι φίλοι σου σε περιμένουν. Βάλε ένα τζιν. Για ένα χαλαρό ποτό; Βάλε ένα τζιν. Γενικά, ρε παιδί μου το νόημα το ‘πιασες. «Βάλε ένα τζιν».

Διαχρονικό και άνετo. Όλοι έχουν ένα και κανείς δεν έχει αρκετά! Η υπόθεση «τζιν» είναι πολύ πιο πολύπλοκη απ’ όσο φαίνεται. 

Μπορεί να είναι κάτι που το φοράνε όλοι, αλλά είναι πιο προσωπικό απ’όσο φαίνεται. Ο καθένας έχει βρει το στιλ και την εφαρμογή που του ταιριάζει και τον βολεύει. Με τόσες διαθέσιμες επιλογές εξάλλου πώς γίνεται να μην είναι προσωπικό; Είναι το δικό σου τζιν. 

 

Επιμέλεια Κειμένου Δώρας Αναστασίου: Σοφία Καλπαζίδου

 

Συντάκτης: Δώρα Αναστασίου