Υπάρχουν μέρες που ξυπνάς και νιώθεις ο πιο δυναμικός κι όμορφος άνθρωπος εξωτερικά κι εσωτερικά- αήττητος κι άπιαστος. Υπάρχουν όμως και μέρες που κοιτάς το είδωλό σου στο καθρέφτη κι αναρωτιέσαι γιατί υπάρχεις, ποιος είσαι, τι κάνεις εδώ. Λειτουργείς σαμποτάροντας τον εαυτό σου κι αμφισβητείς τις δυνάμεις σου, τον χαρακτήρα σου και τη θέση σου.

Στις κακές σου ημέρες λοιπόν, έχοντας αυτό το σκεπτικό νιώθεις πως όλα σου φταίνε και πως όλα πάνε στραβά, δημιουργείς μια αυθυποβολή. Δε διαφωνώ πως όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, ούτε και πως όλες οι μέρες θα είναι σαν να έχουν βγει από παραμύθι. Υπάρχουν όμως σκέψεις οι οποίες μπορούν να σου ομορφύνουν κατά πολύ την ημέρα σου, όταν αυτή μοιάζει να είναι λίγο μουντή. Ούτως η άλλως, λένε, πως οι σκέψεις φέρνουν συναισθήματα και τα συναισθήματα φέρνουν σκέψεις. Ποιες είναι αυτές όμως που θα σου χρωματίσουν την καθημερινότητα;

 

1. Να θυμάσαι τις αρχές σου

Έχουμε τη τάση να ξεχνάμε τους παλιούς μας στόχους όταν πλέον τους έχουμε κατακτήσει. Ξεχνάμε πόσα θυσιάσαμε και πόσο πολύ το θέλαμε, αφού πλέον αποτελεί ρουτίνα και δεν εμπεριέχει τίποτα το συναρπαστικό. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κοιταχτείς στο καθρέφτη θυμήσου πόσο προσπάθησες για να είσαι εδώ που είσαι σήμερα, και πόσο περήφανο έχεις κάνει τον παρελθοντικό σου εαυτό.

 

 

2. Αυτοί που σ’ αγαπούν

Οικογένεια, φίλοι, γνωστοί. Είναι πολλοί αυτοί που σε νοιάζονται και θέλουν να σε βλέπουν χαρούμενο. Όλοι μας έχουμε τους θαυμαστές μας. Πάρε λοιπόν τον θαυμασμό και την αγάπη τους και μετάτρεψέ τα σ’ έμπνευση. Η αγάπη πάντα μας δίνει ώθηση για να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας.

 

3. Όσοι σε περιμένουν στη γωνία

Εκτός από αυτούς που θέλουν να σε δουν να πετυχαίνεις, υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν να σε δουν στα πατώματα. Είναι εκείνοι που θα μάθουν πρώτοι το οποιοδήποτε παράπτωμά σου κι οποιαδήποτε ατυχία σου- μερικές φορές μπορεί να βάλουν το χεράκι τους. Η στενοχώρια σου τους δίνει ευχαρίστηση κι η άσχημη μέρα σου γίνεται η όμορφη δική τους. Μην τους αφήσεις να χαρούν εις βάρος σου λοιπόν, απόδειξέ τους πως μόνο αξία σου δίνουν και πως εν τέλει είναι κι αυτοί μέρος των θαυμαστών σου, που απλώς σε εμψυχώνουν με τον τρόπο τους.

 

4. Ας το φιλοσοφήσουμε

Είσαι όμορφος άνθρωπος γιατί χαίρεσαι τη ζωή, χαίρεσαι με τις χαρές των άλλων και στενοχωριέσαι με τις ήττες τους. Χαίρεσαι να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις. Ομορφιά που πηγάζει από μέσα μας και δίνει στη ζωή μας μια φιλοσοφημένη στάση. Πάρε μια βαθιά ανάσα κι αγάπησε αυτό που βλέπεις κι αισθάνεσαι, γιατί εν τέλει, είναι ο τρόπος που έχεις επιλέξει να ζεις.

 

5. Κάνε περήφανο το μικρό σου εαυτό

Σκέψου πόσο θα χαιρόταν ο μικρός σου εαυτός να σε βλέπει να μεγαλώνεις και να εξελίσσεσαι. Μπορεί στην πορεία της ζωής σου να τον απογοήτευσες με ορισμένες αποφάσεις σου, τώρα όμως είναι η στιγμή να τον βγάλεις ασπροπρόσωπο. Υιοθέτησε το σκεπτικό που είχες τότε, αυτό το ανέμελο κι ατάραχο, συνδύασέ το με τις γνώσεις και την ωριμότητα που έχεις σήμερα και βάλε μπρος για νέες περιπέτειες.

 

6. Ποτέ δε ξέρεις

Ίσως το ξυπνητήρι σου να χτυπάει κι εσύ να θέλεις να γυρίσεις πλευρό και να κουκουλωθείς μέσα στα ζεστά σου σκεπάσματα γιατί βαρέθηκες τη ρουτίνα. Σήμερα όμως είναι μία διαφορετική ημέρα, γεμάτη καινούργιες ευκαιρίες. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους αλλά απελευθέρωσε ταυτόχρονα και τα πρέπει του μυαλού σου. Ξεκίνα να δοκιμάζεις. Κάθε αύριο και καλύτερο, λένε.

 

Η ρουτίνα κι οι υποχρεώσεις είναι πληκτικές για όλους, το κλειδί όμως για να είναι και η κάθε μέρα σου διαφορετική το κρατάς εσύ. Πείσε τον εαυτό σου να ξεβολευτεί και να ζήσει. Κι αν στο τέλος σε απογοητεύσουν όσα νέα δοκιμάσεις, θα έχεις κάποιες εμπειρίες παραπάνω, θα είσαι λίγο σοφότερος και σίγουρα θα έχεις βγει από το στάδιο της πλήξης.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Σταμάτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου