Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

d843

Είναι η ώρα που το άτομο έρχεται κοντά με το σώμα του. H έξαψη που επιζητεί την απελευθέρωση. Η κορύφωση που φτάνεις μόνος, που σου μαθαίνει τα όριά σου και πολλές φορές είναι αρκετός για να διδάξει τι σ’ ευχαριστεί. Να δείξει, δηλαδή, τι χρειάζεται και πώς θα περάσεις καλά -και κατ΄ επέκταση να τελειώσεις- σε μια επερχόμενη επαφή με έναν άλλο άνθρωπο. Τίποτα παράλογο σε αυτό, σωστά;

Σε μια σχέση, τα άτομα πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με το χέρι τους- να το πούμε κομψά; Στις σχέσεις τις περισσότερες φορές υπάρχει επαφή, η οποία είναι αρκετή να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ζευγαριού. Ο αυνανισμός μετριάζεται αφού η εκτόνωση έρχεται από την επαφή. Το άτομο, σ´ αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί επιπλέον με το σώμα του ώστε να τελειώσει, καθώς οι ορμές του είναι καλυμμένες.

Έρχονται, όμως, στιγμές που ενώ κάποιος βρίσκεται σε σχέση, έχει εκείνον τον κρυφό πόθο, την ανάγκη, να ασχοληθεί μόνος του με τον εαυτό του. Είναι μια συνήθεια που υπάρχει λόγος να κοπεί; Του έχει λείψει να τελειώνει και χωρίς τη βοήθεια του συντρόφου, ε και; Νιώθει πίεση από το περιβάλλον και ο τρόπος που έχει μάθει μέσα στα χρόνια να ηρεμεί, είναι το να ασχοληθεί με το σώμα του; Πολλά τα ενδεχόμενα και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε κανέναν που επιζητεί λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Το φλέγον θέμα είναι η αντιμετώπιση και η στάση που κρατά το ταίρι που μαθαίνει ότι ο σύντροφος «παίζει». Ανά περιπτώσεις εκνευρίζεται και προσβάλλεται και τότε επέρχεται γκρίνια και παρεξηγήσεις που δεν έχουν κάποια ουσιαστική βάση. Σε όποια μεριά της εξίσωσης και αν κατατάσσεις τον εαυτό, αναλογίσου γιατί να έρθει μια ενδεχόμενη ρήξη από κάτι τόσο φυσικό; Επικοινώνησε το με το σύντροφό σου και δωσ´ του να καταλάβει τη θέση σου.

Όταν μιλάμε από τη σκοπιά που ενοχλείται, αναλογιζόμαστε ότι για να εκφραστεί μια τέτοια δυσαρέσκεια, ίσως το άτομο αυτό να φέρει μερικά θέματα ανασφάλειας. Ο σύντροφος αυτός νιώθει ότι μειώνεται. Σκέψεις χωρίς ουσιαστικό πάτημα, όπως το «Δεν μπορώ να καλύψω ερωτικά τον άνθρωπό μου;» και πολλές ακόμα στο ίδιο στυλ μπορεί να γεννηθούν. Αν ο άνθρωπός που είστε μαζί, που ο ένας γνωρίζει τις ιδιοτροπίες του άλλου, δε σου έχει δώσει κάποιο σοβαρό δικαίωμα, δεν έχεις λόγο να τον αμφισβητείς και να τον μειώνεις επειδή θέλησε να περάσει καλά με τον εαυτό του.

Μέσα σ´ αυτό το παραλήρημα ιδεών και αμφισβήτησης, το να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση όπου δεν μπορεί να τα καταφέρει επάξια στο ερωτικό κομμάτι, μόνο τον όλεθρο θα προκαλέσει. Μπαίνεις σε λειτουργία σύγκρισης και όσο συγκρίνεσαι δεν υπάρχει καμία θεία λύτρωση ούτε και λογική όμως. Χάνεις την αξία σου όσο συγκρίνεσαι με τρίτους. Αν πιστέψεις ότι δεν μπορείς να ικανοποιήσεις το ταίρι σου, την επόμενη φορά δε θα περάσει κανένας από τους δύο σας καλά.

Ένας ακόμα λόγος, που μπορεί να τρελάνει το μυαλό του συντρόφου και να οδηγήσει σε μια νέα σειρά αμφιβολιών, είναι η κτητικότητα. Είναι γνωστό ότι ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος να επέλθει η αυτό-κορύφωση, είναι με τη βοήθεια πορνογραφίας. Έχοντας αυτό στο μυαλό του το ταίρι, συνειδητοποιεί ότι ο σύντροφός του ανάβει στη θέα άλλων ατόμων. Τότε εμφανίζεται η ζήλια. Η ζήλια μπορεί να κάνει ένα άτομο τόσο παράλογο, που από ένα σημείο και μετά νιώθεις ότι ακούς κάποιον άγνωστο. Δύσκολο να θες να εκτονωθείς και να ξέρεις ότι αν το μάθει, καλύτερα να χώριζες.

Έχε στο μυαλό σου, σε όποια πλευρά κι αν είσαι, ότι ενοχές ή στεναχώρια για κάτι τόσο φυσικό είναι τουλάχιστον αχρείαστα σενάρια. Αν το ταίρι σου έχει ανάγκη για δικούς του λόγους να το κάνει είναι ελεύθερο κι αυτό δε σημαίνει ότι δεν τρέφει δυνατά αισθήματα για εσάς. Επίσης, μια απλή συζήτηση ή ερώτηση είναι σωτήριες λύσεις, από το να επιλέξεις τη σιωπή. Οι υπερβολές και οι έντονες αντιδράσεις  -στα απλά θέματα- μόνο προβλήματα προκαλούν. Χαλαρώστε ελεύθερα με ή χωρίς το σύντροφό σας!

 

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου