Στην εργένικη ζωή η ικανοποίηση με τη συνοδεία ανάλογου εικονικού υλικού είναι κάτι αρκετά σύνηθες και πολλές φορές είναι τόσο συνυφασμένο με την πραγματικότητα του εκάστοτε που το ζει, με αποτέλεσμα να αποτελεί μία απλή και φυσική -θα έλεγε κανείς- συνήθεια. Αυτή η προσωπική στιγμή εκτόνωσης που σε αποσπά από τα άγχη της ημέρας, είναι μια μικρή τελετουργία η οποία σου αποκαλύπτει τα θέλω σου και τα κρυφά σημεία του σώματός σου τα οποία με την κατάλληλη προσέγγιση μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στον οργασμό την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης με τον παρτενέρ που θα επιλέξεις.

Η πρόσβαση σε σάιτ που έχουν ως περιεχόμενο ερωτικές σκηνές είναι πάρα πολλά και κάνουν τη διαδικασία παρακολούθησης και των παρελκόμενών της εύκολη κι ευχάριστη. Το πορνό αν και παρεξηγημένο αποτελεί κι αυτό μια μορφή τέχνης. Είναι πολύ ξεπερασμένο να θεωρείται κατακριτέα η παρακολούθησή του και αυτή η προσέγγιση αγγίζει τα όρια της σεμνοτυφίας. Δυστυχώς, όμως, η κανονικότητα στην παρακολούθηση περιορίζεται μόνο στα άτομα που είναι ελεύθερα, ενώ για όσους είναι σε σχέση συνεχίζει σε μεγάλο βαθμό να αποτελεί ταμπού.

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που επισκιάζουν τη φυσικότητα ύπαρξής του εντός σχέσης, με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται από τη μια αφύσικο και από την άλλη βλαβερό για την ίδια τη σχέση. Ο πρώτος παράγοντας σχετίζεται με τη ζήλια. Αυτό που στη συγκεκριμένη περίπτωση ονομάζεται ζήλια δεν είναι τίποτε άλλο από καλυμμένη ανασφάλεια. Το άτομο κατηγορεί τη σχέση του ότι με το να αυτοϊκανοποιείται μέσω της διαδικασίας αυτής, μειώνει την επιθυμία για κάτι ποιο τετ-α-τετ στη συνέχεια μεταξύ των συντρόφων. Ταυτόχρονα είναι ικανό να γεννήσει την ανασφάλεια του ενός πως δεν μπορεί να ευχαριστήσει τον άλλο όπως επιθυμεί, άρα και καταφεύγει σε άλλες οδούς.

Η ερωτική συνεύρεση στη σχέση ενώνει το ζευγάρι με τέτοιο τρόπο που δεν καλύπτει μόνο τη σαρκική επαφή καθώς φέρνει τα άτομα σε μια ανώτερη πνευματική σύνδεση. Από την άλλη, όταν έρχεται η θυματοποίηση και το ταίρι προσπαθεί να πείσει τον σύντροφο να σταματήσει να ικανοποιείται παρακολουθώντας τσόντες κι ευαισθητοποιώντας το με κάθε τρόπο, μπορεί να οδηγήσει στα όρια της καταπίεσης, αφού σε κανέναν δεν αρέσει να συνδέεται οποιοδήποτε κομμάτι της ερωτικής του ζωής με την ενοχή ή τη μη κατανόηση.

Και περνάμε στο δεύτερο παράγοντα που δεν είναι άλλος από το περιβάλλον του ζευγαριού, που με τον τρόπο του φτιάχνει συνειδήσεις αποφασίζοντας τι είναι ηθικό και τι όχι αρκετά μαζικά κι αυθαίρετα. Φυσικά περίγυρος δεν είναι μόνο οι φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού, είναι και τα μίντια που ασκούν τρομερή επιρροή, σαπουνόπερες, αναχρονιστικές αντιλήψεις που διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά, τοκ σόουζ και πολιτικά ορθές εκπομπές που κρύβουν από πίσω τους τρομερό συντηρητισμό σχετικά με τον τομέα σεξ. Όλα τα παραπάνω παρουσιάζουν μια εξιδανικευμένη πραγματικότητα στην οποία οι πραγματικές συνθήκες ερωτικού παιχνιδιού δεν υπάρχουν πουθενά, κάνοντας όλους όσους ζουν τη συνεύρεση να μοιάζουν εξωγήινοι, αφού παρουσιάζεται ως κάτι τελείως διαφορετικό.

Δεν μπαίνει εμπόδιο, ούτε είναι το τρίτο πρόσωπο στη σχέση σας το πορνό. Αντιμετώπισέ το ως κάτι φυσιολογικό και δώσε στο ταίρι σου να καταλάβει ότι δε νιώθεις απειλή από ένα βίντεο. Μπορείς άλλωστε ακόμα και να το απολαύσεις μαζί με τη σχέση σου. Δείξε στο ταίρι σου τι σε εξιτάρει, χαλαρά και στην πλάκα, σαν να βάζετε μια ταινία κι έτσι αποδομήστε το. Σχολιάστε, κάντε χαβαλέ σε ό, τι βλέπετε. Παράλληλα δώσε σημασία στο πώς αντιδρά το ταίρι σου με την όλη προσέγγιση και προσπάθησε να μη νιώθει άβολα. Και μην ξεχνάς, η δίκη σας ερωτική συνεύρεση είναι κάτι που φτιάχνετε μεταξύ σας κι όχι κάτι που ξεπατικώσατε από ένα άσχετο βίντεο.

Συντάκτης: Αντώνης Ανδρόνικος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου