Στις περισσότερες σειρές, οι προτάσεις γάμου γίνονται με τρόπο συνήθως ρομαντικό και λίγο ψεύτικο και υπερβολικό, ανάλογα πάντα με το ύφος και την ιστορία του κάθε ζευγαριού. Επειδή, βέβαια διψάμε για παραμύθι, ειδικά όταν υπάρχουν ζευγάρια τα οποία έχουν μία ιστορία γεμάτη εμπόδια, πάθος, ασίγαστη φλόγα και μεγάλο έρωτα, ο οποίος άντεξε παρά τα εμπόδια που ίσως συνάντησε διαχρονικά, περιμένουμε και μία πρόταση αντάξια αυτής της ιστορίας. Η Γη της Ελιάς αποφάσισε, όμως, κρατώντας τον πήχη ψηλά, να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο Στάθης με την Ιουλία έχουν πλέον εισέλθει μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους στη νέα φάση της σχέσης τους, είναι μαζί κι ευτυχισμένοι με το μωράκι τους πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας, πιο ερωτευμένοι από ποτέ. Έτσι στο τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε στους δέκτες μας, της έκανε πρόταση γάμου με έναν εφευρετικότατο τρόπο, μπαίνοντας ξαφνικά στο μπάνιο. Χωρίς καμία παραπάνω φανφάρα, της ζήτησε να τον παντρευτεί, έτσι απλά, μετά το ντους της. Σαν να λέμε «αγάπη μου, τι θες να φάμε μετά, να μαγειρέψω ή θα παραγγείλουμε;».

«Πότε;» της λέει, ενώ εκείνη, στην αρχή του απαντά ένα «πότε» γελώντας. Εκείνος, επιμένει να ορίσουν ημερομηνία, μέχρι που στο τέλος με έναν τρόπο γεμάτο νάζι, παίρνει την απάντηση «όποτε θες εσύ αγάπη μου». Μια πρόταση, η οποία μπορεί να ήταν πρωτότυπη, κι αν κι απλή, ξεχείλιζε από αγάπη και με τη φλογερή χημεία του Πασχάλη Τσαρούχα και της Αντιγόνης Κουλουκάκου. Γιατί εδώ που τα λέμε, το θέμα είναι να μπορείς στα καθημερινά να βρεις το εξαίσιο και στα απλά το μαγικό, γιατί εκεί ζει ο έρωτας κι ανθίζει η αγάπη. Τα υπόλοιπα, είναι για τα στόριζ στο ίνσταγκραμ.

Ηθικό δίδαγμα; Αν ψάχνεις έναν εφευρετικό τρόπο για να κάνεις πρόταση γάμου στην αγαπημένη σου, απλώς περίμενε να τελειώσει το μπάνιο της, ακολουθώντας το παράδειγμα του Στάθη, με λίγα και καλά λόγια.

 

Συντάκτης: Μαριάννα Χατζή