szcdvgh

Στον επίλογο -καμιά φορά και στη μέση- της σχέσης έχεις σκεφτεί πώς ήταν τα πράγματα στην αρχή, τότε που όλα ήταν αλλιώς. Μια φράση που ζουν μέσα της χίλια συναισθήματα. Στην αρχή ήταν αλλιώς. Κι έτσι, όσο το γυροφέρνεις, αναρωτιέσαι αν ήταν όντως αλλιώς, ή ήταν πάντα όπως τώρα κι απλώς εσύ δεν έβλεπες πως είχαν ξεθωριάσει τα συναισθήματά σου.

Γυρνάς τις σκέψεις σου πίσω, τότε που δεν υπήρχε όρεξη για γκρίνια κι αναρωτιέσαι μήπως τελικά σ’ ενοχλούσαν τα ίδια πράγματα που σ’ ενοχλούν τώρα κι απλώς ένα πέπλο έλξης κάλυπτε το ανικανοποίητό σου. Είναι όντως σημείο των καιρών ότι δουλεύει πολύ ένας από τους δύο και δεν περνάτε αρκετό χρόνο μαζί γιατί σας έχει καταπιεί η ρουτίνα, ή μήπως πάντα συνέβαινε και πίστευες πως είναι πρόσκαιρη η κατάσταση;

Στην αρχή ήταν όλα διαφορετικά…

Τι θα γινόταν αν…

Μήπως αν τότε αντιδρούσες διαφορετικά…

 

 

Τόσα υποθετικά σενάρια που σε βασανίζουν κάθε βράδυ, συμβαίνουν στην πραγματικότητα ως μια δική σου προσπάθεια κάλυψης, ως μια τακτική για να μην προδώσεις πώς νιώθεις τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και να το δικαιολογήσεις. Για τον απέναντι, φαίνεται σίγουρα να είναι ένα βολικό άλλοθι αυτή η φράση, με τη σκέψη πως δεν μπορεί στην αρχή να ήταν αλλιώς και ξαφνικά μία μέρα να μετατράπηκε αυτό το συναίσθημα σε φούσκα που έσκασε.

Ενδεχομένως να είναι προϊόν αναβλητικότητας. Ίσως, εκείνος που το έχει αντιληφθεί, να έπρεπε να θέσει τα όρια του από την αρχή, πράγμα που αμελούσε, και να ξεκαθαρίσει τη θέση του, για να μη φτάσει να κάνει αυτήν τη σκέψη. Καμιά φόρα όμως απλώς δε βλέπεις τι γίνεται μπροστά σου και βρίσκεσαι σε άρνηση ν’ αντιμετωπίσεις κατάματα την πραγματικότητα, γιατί αν καταλάβαινες όλα τα κόκκινα πανιά που απλώνονταν μπροστά σου, τότε θα έπρεπε ή να δώσεις μια λύση, ή να βάλεις ένα τέλος στη σχέση, πράγμα το οποίο δεν ήθελες για κανένα λόγο.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, ίσως με το σταδιακό ξεθώριασμα να έρχεται πιο εύκολα η απόφαση να βάλεις ένα τέλος και να παραδεχθείς ειλικρινά στον εαυτό σου πως μέσα σου κάποια συναισθήματα -ίσως κι όλα-, έχουν σταματήσει να είναι ευχάριστα, έχουν χάσει τη ζωντάνια τους και σε οδηγούν στο κενό. Μέχρι το σημείο να μη δέχεσαι να κάνεις καμία συζήτηση διότι θεωρείς πως δεν υπάρχει ανάγκη.

Είτε λοιπόν το «στην αρχή ήταν αλλιώς» λέγεται με πλήρη επίγνωση των συναισθημάτων σου, είτε το επαναλαμβάνεις στην προσπάθεια να καλύψεις τα όποια σκουριασμένα ή ξεθωριασμένα κατάλοιπα μπορεί να έχεις, φρόντισε όταν καταλάβεις πως κάτι δεν είναι όπως πριν, να το συζητήσεις με την άλλη πλευρά της σχέσης. Άλλωστε, κανείς δεν κέρδισε κρύβοντας αλήθειες που σκεφτόταν, ή ακόμη, εμφανίζοντας δικαιολογίες για τα τις επιθυμίες κι ενδοιασμούς του. Αντιθέτως, το μόνο που καταφέρνει είναι να μπερδεύει ακόμα περισσότερο και τους δυο.

Μπορεί και να μην είναι όλα όπως στην αρχή κι αυτό να είναι οκ. Μπορεί να χρειάζεται να είναι αλλιώς γιατί αξίζει να μπουν νέες βάσεις, πιο δυνατές κι έτοιμες να σας στηρίξουν. Όλα φαίνονται από το τι σου λείπει. Αν αισθάνεσαι μελαγχολία κι αναπολείς περασμένα μεγαλεία, και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς ή δε θέλεις να κάνεις τίποτα γι’ αυτό, τότε είναι η ώρα να δεχθείς πως αυτή η σχέση ίσως και να μην έχει κάτι άλλο να σας προσφέρει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαριάννα Χατζή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου