%ce%b5%cf%86%ce%b3%cf%84%cf%86%ce%b7

Υπήρξε εκείνη η μέρα που ξύπνησες, και δεν είχες ιδέα ότι από εδώ και πέρα η ζωή σου δε θα είναι ξανά η ίδια. Έπιασες το κινητό σου να σερφάρεις και μπροστά σου εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός η φωτογραφία ενός ανθρώπου, τόσου γνώριμου, μα και συνάμα αγνώστου. Σαν μαγνήτης, σε τράβηξε να τον εξερευνήσεις. Μπήκες στο προφίλ και σαν άλλος Sherlock Holmes ξεψάχνισες τη ζωή του. Καμία αναφορά για σχέση- ούτε η παραμικρή υποψία ύπαρξής της.

Κάπως έτσι, ήρθε και το πρώτο μήνυμα. Και το δεύτερο. Και το εκατοστό. Μιλούσατε για εβδομάδες. Στα χείλη σου είχε σχηματιστεί ένα μόνιμο χαμόγελο κι έπλεες σε πελάγη ευτυχίας. Διαθεσιμότητα ξεκάθαρη, τίποτα που να δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά. Είχατε πει τα τυπικά, είχατε μοιραστεί τα εσώψυχά σας κι ο ένας θαύμαζε το μυαλό του άλλου. Η φωνή σάς κρατούσε τηλεφωνικά συντροφιά ατελείωτες ώρες της ημέρας. Τα μηνύματα ξέφευγαν των τυπικών και γίνονταν σταδιακά πιο καυτά. Συμμετείχε η φαντασία, η λαχτάρα, ο ερωτισμός. Κάνατε έρωτα εγκεφαλικά, κάθε που οι αισθήσεις χαλάρωναν.

Με τον καιρό και συνεχίζοντας τη σχέση αυτή, κατανοείς για πρώτη φορά τη δύναμη του πλατωνικού που έζησαν πολλοί άνθρωποι. Νιώθετε τόση οικειότητα που δεν υπάρχει καμία αναστολή μεταξύ σας. Και κάπως έτσι, φτάνει ο καιρός της πρώτης συνάντησης. Μαζί έρχεται η αγωνία κι ένα άγχος σε κατακλύζει, μήπως αυτόν τον άνθρωπο που το μυαλό σου έχει πλέον ερωτευτεί και η ψυχή σου έχει αποδεχτεί, το σώμα σου απορρίψει.

 

 

Μόλις αντικρίζεστε από μακριά τα χέρια σας ανοίγουν ταυτόχρονα διάπλατα κι ο ένας πέφτει στην αγκαλιά του άλλου. Περπατάτε, συζητάτε, κοιταζόσαστε, εξερευνάτε με τα βλέμματά κάθε πτυχή του προσώπου σας, χαμογελάτε και φτάνει η ώρα του πρώτου φιλιού. Μόλις απομακρύνονται τα χείλη σας, ξέρεις καλά ότι δε θα ξεμπλέξεις εύκολα από αυτή την ιστορία. Βρίσκεστε σε μέρη όπου μπορούν να συνεργαστούν όλες οι αισθήσεις ανενόχλητες. Ηδονή, κάβλα, κορμιά αχόρταγα, πόθος, πάθος, χημεία, φαντασία, γέννηση, λύτρωση. Όλα είναι εκεί. Όλα έντονα. Μιλάς για έρωτα και νιώθεις πρώτη φορά τι σημαίνει. Νιώθεις πραγματική ολοκλήρωση. Λατρεύεις το μυαλό, το πνεύμα, την εμφάνιση, το κορμί, τη φωνή και νιώθεις την τρυφερότητακαι τη θαλπωρή που σου προσφέρει.

Αν σε ρωτούσαν αν άξιζε η αναμονή, ναι θα έλεγες, χίλιες φορές ναι. Πετάς στα σύννεφα και δε σ’ ενδιαφέρει που η σχέση σας παραμένει εν δυνάμει κρυφή. Δεν το παρατηρείς καν. Έχεις μείνει σε όλα τ’ άλλα κι άλλωστε, τίποτα δεν μπορούσε να σου δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή μάλλον, τίποτα που να μπορείς να αντιληφθείς. Τον λόγο τον συνειδητοποιείς μετά από καιρό, που τολμάει να σου εκμυστηρευτεί τη μεγαλύτερή του αλήθεια. Μια αποκάλυψη που σε διαλύει. Βρίσκεται σε μακροχρόνια σχέση που περνούσε σοβαρή κρίση, μα δεν μπορεί να χωρίσει. Νιώθεις το αίμα να στραγγίζει από το κορμί σου κι ένα αόρατο χέρι να σφίγγει το λαιμό σου και να σου στερεί τ’ οξυγόνο. Η γη έχει φύγει κάτω από τα πόδια σου.

Φεύγεις, απλώς φεύγεις χωρίς να πεις τίποτα. Δεν ξέρεις πώς λειτουργείς όλες τις επόμενες μέρες, πώς καταφέρνεις να πας στη δουλειά και να διεκπεραιώσεις όλες τις υποχρεώσεις σου. Δεν έχεις συναίσθηση του τόπου και του χρόνου. Το μόνο που ξέρεις είναι πως θέλεις να μείνεις με τον εαυτό σου, για μέρες, για εβδομάδες. Κάθε μέρα και πιο βασανιστική από την προηγούμενη. Κάθε μέρα κι ένα βήμα σ’ έναν αργό θάνατο, σε μια ζωή χωρίς νόημα. Περνάς από τον θυμό, στη θλίψη, αισθάνεσαι απόρριψη, απογοήτευση και τέλος κάνεις προσπάθεια ν’ αποδεχθείς την κατάσταση του άλλου, να τον συναισθανθείς. Με βεβαιότητα ξέρεις πως δεν το έκανε με δόλο, ξέρεις πως πονάει και πως νιώθει όπως κι εσύ. Τα συναισθήματά σας είναι αμοιβαία. Δε χρειάζεται να διαβάσεις τα μηνύματα που στέλνει για να σιγουρευτείς.

Υποφέρεις. Ατελείωτες σκέψεις και μετά, μια ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό σου, για το επόμενο βήμα που πρέπει ν’ ανακοινώσεις. Πιάνεις το κινητό σου και καλείς. Η ανταπόκριση ακαριαία. Η απόφασή σου έχει παρθεί. Χωρίς αυτόν τον άνθρωπο δε θα υπάρχει ζωή, μα μόνο ένα φτηνό κακογραμμένο σενάριο μιας παραλλαγής της ζωής.

-Πότε θα έρθεις;

-Απόψε.

-Ωραία. Θα σε περιμένω.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Παναγή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου