«Θα τα βροντήξω όλα και θα φύγω» λέει το γνωστό λαϊκό άσμα. Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις ζωές μας και στην καθημερινότητά μας, οι περισσότεροι έχουμε ονειρευτεί τη φυγή. Όσο πιο μακριά γίνεται και χωρίς επιστροφή. Έχουμε υπέροχη ιδέα-πρόταση: Πώς θα σας φαινόταν ν’ αγοράζατε ένα νησάκι; Πιστεύουμε πως είναι ευκαιρία καθώς μια γνώση παραπάνω στα κτηματομεσιτικά τη διαθέτουμε. Δεν έχετε πολύ χρόνο να το σκεφτείτε, γιατί είναι ήδη διαθέσιμο προς πώληση κι όπως αντιλαμβάνεστε δεν αφήνουμε τις ευκαιρίες να χαθούν!

Βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Όχι ότι δεν αγαπάμε τον τόπο μας, αλλά με την τιμή πώλησης που προσφέρεται, εδώ στην Ελλάδα θα αγοράζαμε μετά βίας ένα αγροτεμάχιο στα όρη, στ’ άγρια βουνά όπου θα αγναντεύαμε το νησάκι με τα κιάλια. «Μπαρλόκο» το όνομά του κι η ύπαρξή του στις ακτές της Νότιας Σκωτίας. Αρχίζετε και το σκέφτεστε; Και πού ν’ ακούσετε και τα υπόλοιπα. Σκωτία λοιπόν και βόρειο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Σκεφτείτε, κάστρα, ουίσκι και γκολφ στα συν της. Οπότε η επιλογή της χώρας δε μας χαλάει. Λίγο παραπάνω κρύο θα έχει τον χειμώνα, αλλά εμείς θα έχουμε το νησάκι μας και θα βρούμε και δικό μας εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης.

Το νησί μας λοιπόν –καθώς είμαστε με το ένα βήμα να πούμε ναι στην επένδυση– έχει έκταση 101 στρέμματα -δεν το λες και λίγο- έχει πλούσια βλάστηση, χλωρίδα και πανίδα κι υπέροχα θαλασσινά τόπια, απόκρημνα βράχια και μια λίμνη στο εσωτερικό του για να πίνουν νερό τα ζώα ή για κωπηλασία με τους φίλους μας ή για ρομαντικές εναλλακτικές βαρκάδες. Δεν υπάρχουν κτίσματα, δεν υπάρχουν άλλες παροχές. Ενίοτε αυτό βέβαια δεν είναι και κακό. Μόνοι μας θα φτιάξουμε συντελεστές δόμησης, θα δημιουργήσουμε το σπίτι μας ή οτιδήποτε άλλο ονειρευόμαστε με εναλλακτικές μορφές και με υλικά της φύσης. Σ’ αυτό το σημείο ήδη θα έπρεπε να ενημερώσετε τους φίλους σας μήπως και φτιάξετε ένα ωραίο κοινόβιο όλοι μαζί και μοιραστείτε τα έξοδα.

 

Σκωτία: Πωλείται νησάκι 100 στρεμμάτων για 186.000 δολάρια – Με μια…  παγίδα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - mobile

 

Προσπαθώντας να λύσουμε όλες τις απορίες που πιθανόν να προκύπτουν και συνεχίζοντας την παρουσίαση του νησιού, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η πρόσβαση είναι εφικτή με δυο τρόπους. Ο πρώτος οδικώς αλλά μόνο σε περίπτωση άμπωτης της θάλασσας έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης και πρόσβασης με την κάθοδο των νερών. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείτε να περπατήσετε και μέχρι την ξηρά. Θα χρειαστείτε να προμηθευτείτε μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις εντός των ιδιόκτητων στρεμμάτων σας, τα οποία δε θα είναι και λίγα! Διαφορετικά αν η θάλασσα δε σας το επιτρέπει χρειάζεται μια βάρκα για τις μετακινήσεις, για την περιπολία του νησιού σας και για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες και χόμπι.

Μη σκέφτεστε πως «έλα μωρέ, όλα θα είναι κοντά». Το νησί σας δίνει τη δυνατότητα να μην πολυμετακινείστε καθώς και να θέλετε να πάτε κάπου θα το σκεφτείτε σοβαρά διότι οι αποστάσεις δεν είναι μικρές. Η πιο κοντινή πόλη είναι 10 χιλιόμετρα, εφικτό για άμεση ανάγκη ή τροφοδοσία. Ο σταθμός τρένου απέχει μια ώρα κι όσον αφορά μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο είναι 160 χλμ. Πρακτικά λοιπόν δεν έχει «μας τελείωσε το γάλα πετάγομαι να πάρω», γιατί το πιο πιθανό θα είναι να καλλιεργείτε τα δικά σας ζώα, ζαρζαβατικά και λοιπά προς χρήση κατευθείαν από την παραγωγή στη κατανάλωση.

Αν δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να σας πείσουμε για την επένδυση, θα σας προσφέρουμε και το κερασάκι στην τούρτα- ήτοι την τιμή. Αυτό το νησί λοιπόν γίνεται δικό σας μόνο με 171.000 ευρώ. Ω ναι! Δεν ξέρω αν μπορείτε να πάρετε ίσως και στεγαστικό δάνειο από Σκωτσέζικη τράπεζα ή επίσης να χρηματοδοτηθείτε για την επένδυσή σας, αλλά θα αποκτήσετε σίγουρα δημοσιότητα ως οι νέοι ιδιοκτήτες. Αν είστε κι ελεύθεροι, ετοιμαστείτε καθώς αρκετοί/ες υποψήφιοι/ες θα βρεθούν να σας πλησιάσουν.

Η πώληση του νησιού έχει ανατεθεί ήδη σε μεσιτικό γραφείο κι ο υπεύθυνος του γραφείου τόνισε πως «Υπάρχει κάτι πολύ ρομαντικό στο να έχει κάποιος ένα ιδιωτικό σκωτσέζικο νησί, όπου θα μπορείτε να ηρεμήσετε από το άγχος της καθημερινότητας και ν’ απολαύσετε τη γαλήνη και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον».

Εκείνο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι πως θα έχετε τον τίτλο ως ιδιοκτήτες Σκωτσέζικου νησιού, ίσως και κανένα -στη συνέχεια- τίτλο ευγενείας, θα μπορείτε να κάνετε ρομαντικές αποδράσεις ή και να ζήσετε ως εξερευνητές σαν άλλοι Τομ Χανκς και το καλύτερο; Θα αποκτήσετε κι υφάκι τύπου «Έχω και νησί, πεταγόμαστε μια βόλτα;».

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου