Εκτός από τις σχέσεις και τις εκφάνσεις τους υπάρχει και ένας δρόμος στη ζωή μας που οδηγεί σε μια γρήγορη ικανοποίηση. Μια βραδιά πάθους και τίποτα παραπάνω. Και ελπίζω να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο μου και να μην κοκκινίσατε για τη συνέχεια. Και γιατί άλλωστε να το κάνετε; Δεν είναι πια ταμπού. Όλοι ανεξαιρέτως σκεφτήκαμε ή έχουμε ζήσει μια έντονη βραδιά για την οποία δεν αποζητήσαμε την προσδοκία μια σχέσης επόμενης μέρας.

Μια μπουκίτσα απόλαυσης που αποτελεί το τέλειο μικρής διάρκειας αλλά χορταστικό γεύμα. Κι επειδή ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενό μας, φροντίζουμε και ορίζουμε τους δικούς μας κατ’ εξοχήν εσωτερικούς κανόνες. Άλλωστε η γοητεία για το κρεβάτι της μιας βραδιάς ξεκινάει από το φλερτ. Η τέχνη του να ξεδιπλώνεσαι με υπονοούμενα για να κάνεις τη φαντασία του άλλου να οργιάσει. Εκείνο το αισθαντικό άγγιγμα που υποδηλώνει τη δική σου διάθεση και ταυτόχρονα καταφέρνει να ενεργοποιεί τις ορμόνες του εγκεφάλου του συντρόφου σου.

Πρωτίστως, ακόμη και να έχετε χάσει το μυαλό σας και να είστε ξαναμμένοι μην ξεχνάτε την ασφάλειά σας. Μην το κάνετε αν δεν είστε έτοιμοι λοιπόν να προστατέψετε τον εαυτό σας και το σύντροφό σας. Η μια βραδιά και τέλος είναι η ομερτά δυο ανθρώπων που αποφασίζουν να σμίξουν με σκοπό να κάνουν πράξεις ο καθένας από την πλευρά του, τα ανομολόγητα πάθη τους. Και φυσικά με τη συγκατάθεση και των δύο. Δεν τάζεις γάμους, δεν τους γνωρίζεις στη μαμά σου και δε διπλώνεις τα ρούχα σου επιμελώς πριν ξαπλώσεις μαζί τους. Ισότιμοι παίκτες σε ένα ερωτικό παιχνίδι. Αν και πολλοί πιστεύουν πως ανθίζει την περίοδο των καλοκαιρινών μας διακοπών εκτιμώ πως δεν έχει εποχή. Το ίδιο απολαυστικό θα είναι και ένα υπέροχο χειμωνιάτικο βράδυ.

Και φυσικά όπως όλα στη ζωή μας έχουν τους κανόνες τους και αυτό δε διαφέρει. Κρατάτε στο μυαλό σας πως δε θρέφετε προσδοκίες. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρετε όνομα αλλά είναι απαραίτητο, όμως, να μην προσφωνήσετε με ονόματα πρώην ή νυν συντρόφων σας. Δεν αναλύετε τα προσωπικά σας και δε γίνεστε οι ψυχολόγοι κανενός. Είστε ευγενικοί μέχρι το σημείο που δεν ξεπερνάτε τα όρια εξερεύνησης της ζωής του άλλου. Δε θα σας φανεί χρήσιμο να γνωρίζετε σχέδια για το μέλλον ή το λόγο που δεν πέτυχε η σχέση τους. Επίσης είναι περιττή η εξήγηση για το γιατί το κάνετε ή ότι δε σας ενδιαφέρει να υπάρχει συνέχεια. Γενικώς όσο λιγότερα λέτε τόσο καλύτερα θα περάσετε.

Θα ήταν περισσότερο συνετό να επιλέξετε ένα ουδέτερο έδαφος συνεύρεσης από το σπίτι σας. Πρωτίστως για να έχετε τη δυνατότητα να αποχωρήσετε όποτε θέλετε και επίσης γιατί δεν ξέρετε αν την επόμενη σάς χτυπήσει το κουδούνι θέλοντας να σας γνωρίσει καλύτερα. Μην το ρισκάρετε.

Η μια βραδιά είναι ένα παιχνίδι για δυνατούς παίκτες. Δε χάνει κανείς το μυαλό του. Άλλωστε ακόμη και αυτό το γεγονός πως δεν τρέφεις προσδοκίες για την επόμενη μέρα κάνει το ίδιο το παιχνίδι να φαίνεται σαν τελικός του Ρολάν Γκαρός. Όλα για όλα! Και δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και χαρακτήρα. Εδώ ο στόχος είναι η εμπειρία κι όχι το πρόσωπο.

Απολαμβάνεις τις στιγμές γιατί ξέρεις πως έχουν χρονικό όριο. Απελευθερώνεις τον εαυτό σου και ικανοποιείς το εγώ σου. Όσο δε σε νοιάζει η ικανοποίηση του άλλου τόσο αμφίδρομο γίνεται αυτό γιατί αφήνεσαι και περνάτε καλά τελικά και οι δύο. Όσο κακό είναι να μη γνωρίζεις τα όρια του άλλου τόσο καλύτερο γίνεται τελικά που δεν τα γνωρίζεις. Δε φεύγει κανείς σαν κυνηγημένος μέσα στη νύχτα. Η ευγένεια επιτρέπει έναν χαιρετισμό. Αν νιώσετε ότι περάσατε καλά ανταλλάξτε τηλέφωνα. Με την απουσία όμως από ευχαριστήρια μηνύματα την επόμενη.

Μπορεί να μην τους ξαναδείς ποτέ. Αν όμως τύχει και σου συμβεί, δεν αναλώνεσαι στο πώς περάσατε και τι κάνατε. Έχει τελειώσει. Παρ’ όλα αυτά αν σ’ άρεσε τόσο πολύ χαμογελάς με νόημα και γιατί όχι, το ξαναζείς.

 

 

 

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου