Σάββατο βράδυ στο μπαράκι, γνωρίζεις το πρόσωπο και αρχίζει σιγά-σιγά η προσέγγιση. Ανταλλάξατε τηλέφωνα, facebook κι όλα τα απαραίτητα και το επόμενο βράδυ έχει κανονιστεί ταινία στο σπίτι του. Φυσικά δεν έμαθες ποτέ το τέλος της ταινίας. Για την ακρίβεια ίσα-ίσα που είδες την αρχή. Κι όσο γρήγορα γδύθηκες, άλλο τόσο γρήγορα ντύθηκες κι ήσουν ήδη έξω απ’ την πόρτα. Το κάνεις και στο δρόμο το τσιγάρο, δε βαριέσαι.

Όταν σε ρώτησε αν είσαι σε σχέση μήπως απάντησες «είμαι σε μπέρδεμα αυτή την περίοδο και δεν ξέρω τι θέλω»; Ακριβώς αυτό απάντησες. Μίλησες εσύ για την επόμενη κοινή σας μέρα; Για την μεθεπόμενη ίσως; Ποτέ. Τι δεν καταλαβαίνει λοιπόν; Δεν είναι πυρηνική φυσικά, ρε παιδιά, δεν είμαι σε φάση, σημαίνει θέλω μόνο σεξ. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό;

Να σου πω πού θα έφταιγες; Αν έταζες αγάπες και λουλούδια. Τότε ναι, δεν έχεις δικαιολογία. Έδειξες κάτι άλλο από αυτό που θέλεις πιθανότατα για να φτάσεις στο επιθυμητό για σένα αποτέλεσμα, χωρίς να σεβαστείς τον απέναντί σου. Σε αυτή τη περίπτωση το χαρακτηρισμό του καλόπαιδου το έχεις στο τσεπάκι κι όχι άδικα. Όμως εσύ δεν το έκανες σωστά; Γιατί λοιπόν να αναγκαστείς να δέχεσαι στα -αδιάβαστα- μηνύματά σου ό,τι κοσμητικό επίθετο έχει εφεύρει ο νεοέλληνας;

Λες και μπορούμε να ξέρουμε τι κουβαλάει ο καθένας μέσα του. Γιατί δε γουστάρει να δεθεί, να ανοιχθεί και να μπει σε μια σχέση. Ίσως να μην ξέρει κι ο ίδιος καλά-καλά, αλλά έτσι του βγαίνει, βρε παιδί μου, τη συγκεκριμένη περίοδο. Τι να κάνουμε; Ίσως να μην του το  βγάζει κι ο απέναντί του, δεν είναι κακό. Θα το βγάζει έντονα σε κάποιον άλλο. Αλίμονο αν ταίριαζαν όλοι με όλους.

Κι η ιστορία συνεχίζεται. Καλό το σεξ κι αφού δεν υπάρχει τίποτα άλλο στα υπόψη, ξαναστέλνεις ένα μηνυματάκι μετά από δυο-τρεις μέρες. Το πληγωμένο θύμα σου, σου ανοίγει την αγκαλιά του να σε καλοδεχθεί γιατί είναι μεγαλόψυχο κι αποφάσισε να σε συγχωρήσει. Άσχετα αν εσύ δε ζήτησες ποτέ συγγνώμη για να δεχθείς τη συγχώρεση. Μήπως ζήτησες να βγείτε για φαγητό; Μήπως για ποτό; Άντε έστω για ένα καφέ; Ούτε καν. Έρχομαι να δούμε ταινία είπες, από αυτές που δε θα μάθετε ποτέ το τέλος. Όχι πες μου τώρα ειλικρινά, αν ο άλλος ονειρεύεται τι χρώμα μαλλιά θα έχουν τα παιδιά σας, φταις εσύ;

Ξαναχάνεσαι και βγαίνουν πάλι τα φτυάρια απ’ τον ενδιαφερόμενο και τους κολλητούς του και αρχίζει και πάλι το ανελέητο θάψιμο. Ενίοτε, σε στιγμές μεγαλοκαρδίας, αποφασίζει να κάνει τον ήρωα και να σε φέρει στον ίσιο δρόμο. Θα γιατρέψει λέει τις πληγές σου και θα σου μάθει πώς είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Ήμαρτον Παναγία μου, έχεις εσύ πληγές και δεν το ήξερες. Βρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος με μισή ταινία. Λες κι αν ήταν ο έρωτας της ζωής σου και σου είχε έρθει η καψούρα κατακούτελα, δε θα κρεμόσουν πάνω από ένα τηλέφωνο όλη την ημέρα ή δε θα ρωτούσες να μάθεις τα πάντα για αυτόν, ή τέλος πάντων δε θα έκανες όλα αυτά που κάνει ένας ερωτευμένος άνθρωπος.

Βρε όταν είναι καψουρεμένος ο άνθρωπος δεν τον κρατάει τίποτα, πάρτε το απόφαση. Μην ξανακούσω δικαιολογίες τύπου είχε πληγωθεί, δεν μπορεί να ανοιχτεί γιατί φοβάται μην ξαναπληγωθεί και τέτοιες αηδίες. Καταντάει γραφικό. Αν σε γουστάρει για κάτι περισσότερο από ένα κρεβάτι, δε σε θυμάται στη χάση και στη φέξη ή όταν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Τελεία και παύλα.

Κι εκεί επάνω που ετοιμάζεται για τις γνωστές αγκαλίτσες και φιλάκια, που ακολουθούν το σεξ ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, εσύ έχεις πάρει ήδη το δρόμο προς την έξοδο. Ε τώρα αν δεχθεί να γίνει η ταινία τριλογία ενώ εσύ έχεις δείξει με κάθε τρόπο τι θέλεις ή μάλλον τι δε θέλεις, συγγνώμη κιόλας, αλλά τα θέλει ο ποπούλης του. Τα σημάδια είναι καθαρά και ξάστερα. Αν αυτός θέλει να ζήσει το παραμυθάκι του, μπορεί να φανταστεί μέχρι κι ότι είσαι μυστικός πράκτορας του FBI, και γι’ αυτό δεν έχει κανένα στοιχείο για το πού μένεις, ποιοι είναι οι φίλοι σου και πώς ενώ θέλεις τόσο πολύ να του δείξεις τη συλλογή σου από αρκουδάκια, δεν μπορείς γιατί θα διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες του κράτους.

Είναι τόσο ξεκάθαρο και το κάνουμε τόσο περίπλοκο. Αυτή την περίοδο της ζωής σου θέλεις μόνο σεξ. Ή θέλεις μόνο σεξ με εκείνον. Ή θέλεις να μπεις σε σχέση όταν στο στομάχι σου θα φτερουγίζουν πεταλούδες κι όχι απλά να κάνεις σχέση για να λες ότι έχεις σχέση. Το έδειξες καθαρά και το ερώτημα είναι απλό. Θέλει κι άλλος το ίδιο; Καλώς. Δε θέλει; Πάλι καλώς, δε χαλάμε τις καρδιές μας.

Δε θέλει, αλλά έρχεται φτιάχνοντας χίλια σενάρια για το κοινό σας μέλλον, λες και θα ξυπνήσεις ξαφνικά ένα πρωί και θα τον έχεις ερωτευτεί παράφορα;  Ε τότε δεν είναι δικό σου πρόβλημα αν άλλος δε λέει να κατέβει από το ροζ συννεφάκι του.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Γρημάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη