Πάντα θα σε τραβάει. Μάταια προσπαθείς να το παίξεις υπεράνω. Μάταια προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν συμβαίνει τίποτα και πως έχει ξεπεράσει.

Δεν έχει περάσει. Δεν θα περάσει ποτέ.

Ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που τον είδες σε διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα δεν πρόκειται ποτέ να φύγει από μέσα σου. Η έλξη αυτή θα υπάρχει πάντα. Τα βολτ θα ταράζουν το κορμί.

Θα περάσουν χρόνια. Θα αλλάξετε. Ζωές, συντρόφους, δουλειές, παρέες, συνήθειες.

Η έλξη μένει.

Θα χαθείτε για κάποια χρόνια και όταν ξαναβρεθείτε ακόμα κι αν είστε πιο ώριμοι και ευσυνείδητοι, η έλξη θα είναι εκεί, ίδια.

Ακόμα και μετά από δέκα χρόνια ή είκοσι. Ακόμα και αν έχετε παντρευτεί και έχετε κάνει ξεχωριστές οικογένειες. Ακόμα κι αν με τις οικογένειές σας είστε πολύ ευτυχισμένοι.

Η έλξη μένει.

Την ξέρεις την έλξη; Την έχεις νιώσει; Ξέρεις τι διαόλου κάλτσα είναι;

Είναι ανήσυχο πνεύμα. Όταν της γουστάρει κάπου και νιώθει καλά, πάει και μπαστακώνεται. Τρυπώνει, πιάνει την γωνία της, στρογγυλοκάθεται και αυτό ήταν. Καλά ξεμπερδέματα.

Το καλό είναι ότι δεν της αρέσει να είναι πάντα στην επιφάνεια. Ευτυχώς δηλαδή γιατί κάθε τρεις και λίγο θα θρηνούσαμε θύματα.

Κάθεται στην γωνιά της λοιπόν και είναι ήσυχη. Μπορεί να μείνει ήσυχη για πολύ καιρό, μέχρι που να νομίζεις ότι έχει φύγει. Χα! Σε ξεγέλασε πάλι.

Κοίτα τη. Χοροπηδάει και σου ανεβάζει τους παλμούς η χαζή. Της λες να σταματήσει, προσπαθείς να την συγκρατήσεις, αλλά τίποτα. Πεισματάρα. Σαν μικρό παιδί, όταν θέλει κάτι, το θέλει και τελείωσε.

Όσο και να προσπαθείς να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα, να κρύψεις τρεμάμενα χέρια και φωνή, να σταθεροποιήσεις το βήμα σου, να σκάσεις το χαμόγελο της ανωτερότητας σου, έχει φύγει κι έχει ξεπροβάλει ήδη από τα μάτια σου. Ορίστε, καρφώθηκες.

Αυτά τα καταραμένα μάτια. Αυτά τα βλέμματα τα άτιμα που δεν λένε ψέμματα ποτέ.

Αυτά ευθύνονται για την έλξη, να ξέρεις. Γιατί αυτά δεν αλλάζουν. Μπορεί να βγάλουν ρυτίδες γύρω γύρω, μπορεί να μικραίνουν όσο περνάν τα χρόνια και να χρειαστούν ίσως και γυαλιά για να βλέπουν πλέον καθαρά, αλλά θα βλέπουν και θα δείχνουν αυτό που είδαν και έδειξαν από την πρώτη στιγμή.

Άντε τώρα να μαζέψεις την έλξη σου. Άδικος κόπος.

Θα μου πεις, γιατί να μην είναι μαζί δυο άνθρωποι που νιώθουν έτσι;

Μην μπερδεύεσαι. Μιλάμε για την έλξη εδώ, για το πάθος, όχι για έρωτα, ούτε για αγάπη.

Οι σχέσεις δεν κρατιούνται μόνο από την έλξη, τα θέλουν όλα.

Αλλά, πίστεψέ με, όταν νιώθεις έτσι για έναν άνθρωπο δεν σε νοιάζουν σχέσεις και υποσχέσεις. Η έλξη σε παρακινεί πολύ αυθόρμητα, χωρίς σκέψεις.

Εκείνη την ώρα που θα βγει, εκείνη την ώρα θα κάνει αυτό που της γουστάρει και θα το ζήσει στο έπακρο χωρίς να την νοιάζει το μετά.

Αν την μεταφράσεις σε έρωτα, θα πληγωθείς. Αν την βαφτίσεις αγάπη επίσης.

Κι αν την ταυτίσεις με το απωθημένο, δεν θα της συμπεριφερθείς όπως της αρμόζει και πάλι θα έχεις μπλεξίματα.

Η έλξη είναι ανεξάρτητη. Δεν έχει να κάνει με το τι έχεις ζήσει με τον άλλον.

Μπορεί να είστε μαζί, να έχετε σχέση και να ζείτε μαζί τα πάντα. Όταν και εφόσον η σχέση κάνει τον κύκλο της και χωρίσετε, είτε μετά από δύο μήνες είτε μετά από δέκα χρόνια, αν υπάρχει η έλξη από την αρχή, θα μείνει εκεί για πάντα.

Πόσα ζευγάρια χωρίζουν και μετά συνεχίζουν να βρίσκονται μόνο για σεξ;

Όχι εκείνοι που είναι ακόμα ερωτευμένοι και προσπαθούν να τα ξαναβρούν, ή έστω πάνε με την ελπίδα. Υπάρχουν κι εκείνοι που συνειδητοποιημένα έληξαν την σχέση τους αλλά η έλξη που νιώθουν ο ένας για τον άλλον είναι τόσο δυνατή που τους κάνει να συναντιούνται ακόμα και χρόνια μετά.

Το ίδιο ισχύει και για εκείνον τον άνθρωπο που ίσως δεν κατάφερες να αγγίζεις ποτέ όσο κι αν το ήθελες. Θα συνεχίσεις τη ζωή σου αλλά όποτε τον βλέπεις θα τραντάζεσαι από τα μαλλιά μέχρι τα νύχια των ποδιών σου.

Γιατί αυτή είναι η έλξη. Μένει.

Συντάκτης: Ελίζα Βλάχου