%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b3%cf%84%ce%b7%ce%b3%cf%81

Πάντοτε έβρισκα τις αγκαλιές τρομερά σημαντικές. Ήξερα πως μια αγκαλιά μπορεί να λύσει τα πάντα, να καθησυχάσει, να ηρεμήσει, να με κάνει να ερωτευτώ και να νιώσω ασφάλεια στα χέρια εκείνου που με κρατούσε σφιχτά κοντά του. Είναι τόσο όμορφο ν’ ακουμπάς το κεφάλι σου στο στέρνο κάποιου -πόσω μάλλον εκείνου του άλλου σου ολόκληρου- ν’ ακούς τους χτύπους της καρδιάς του και να αισθάνεσαι δύο χέρια να σε κρατούν. Είναι ίσως η πιο ανιδιοτελής μορφή αγάπης, η πιο απλή μα συνάμα φοβερά πολύπλοκη και ικανή να κάνει ακόμα και τον πιο σκληρό άνθρωπο να λυγίσει. Κι όμως, αυτό, όσο δεδομένο κι αν μοιάζει, ότι δηλαδή όλοι έχουμε ανθρώπους κοντά μας που μπορούμε ν’ αγκαλιάσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή, δεν είναι πάντα έτσι.

Η Μίσι είναι μια θεραπεύτρια αγκαλιάς. Είναι δηλαδή ένα άτομο το οποίο αμείβεται για να προσφέρει την αγκαλιά ως θεραπεία με συνεδρία αγκαλιάς μισής, μίας και δύο ωρών. Είναι ο άνθρωπος που θα σου προσφέρει εκείνο το συναίσθημα ζεστασιάς, ηρεμίας και γαλήνης αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το βρεις από δικά σου πρόσωπα. Η διαφορά βέβαια, ανάμεσα στην αγκαλιά από δικά σου άτομα μ’ εκείνη της Μίσι, βρίσκεται στο ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις φεύγοντας.

 

Κάθε συνεδρία μιας ώρας μαζί της κυμαίνεται στα 65 δολάρια και στην περίπτωση που ο πελάτης κλείσει δύο ώρες, στο πακέτο προσφέρεται κι ένα γεύμα με την τιμή να αυξάνεται στα 195 δολάρια. Εντούτοις, ο τακτικός κατάλογος πελατών της πληρώνει μέχρι και 1.300 δολάρια με σκοπό να κρατήσουν την ίδια στην αγκαλιά τους ένα ολόκληρο βράδυ και να πάρουν όλα εκείνα τα οφέλη που κρύβει μια αγκαλιά. Εκείνοι πρέπει απλώς να κλείσουν ένα ραντεβού μαζί της, να πληρώσουν το ποσό ανάλογα με τις υπηρεσίες που επέλεξαν, να υπογράψουν το συμφωνητικό με τους όρους και τις προϋποθέσεις της συνεδρίας και να δεχτούν τη θεραπεία μέσω της αγκαλιάς που χρειάζονται.

Εκεί σταματάει το επάγγελμά της κι όσα έχει να διαθέσει. Οι πελάτες της συμφωνούν μέσω του συμφωνητικού πως οι συνεδρίες είναι καθαρά θεραπευτικές και πως τα γεννητικά όργανα και των δύο πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Κατ’ αυτό τον τρόπο και με ξεκαθαρισμένο το παρασκήνιο πως η κάθε συνεδρία δεν μπορεί να πάρει ερωτικές διαστάσεις, η Μίσι προσφέρει μέσω του επαγγέλματός της ευεξία σε όσους το έχουν ανάγκη. «Η δύναμη της αγκαλιάς είναι τόσο μεγάλη» όπως αναφέρει η ίδια σε μια συνέντευξή της «που δεν έχει σημασία τελικά αν αυτή προέρχεται από κάποιο δικό μας ή ξένο πρόσωπο». «Λειτουργώ σαν θεραπευτής μασάζ κατά κάποιον τρόπο, χρησιμοποιώντας την αφή ως τρόπο για να βοηθήσω τους ανθρώπους να ανακουφιστούν από τον πόνο τους. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο και η πύλη στη συναισθηματική μας ικανότητα. Μερικοί άνθρωποι μισούν την ιδέα του αγγίγματος, αλλά όλοι στην πραγματικότητα το χρειαζόμαστε.» (city.sigmalive.com)

Θα συμφωνήσω εν μέρει με την ίδια. Είναι γνωστό πως η αγκαλιά έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες. Πως έχει τεράστια επιρροή τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή, τόσο εκείνου που δέχεται την πράξη της αγκαλιάς όσο και για εκείνον που την προσφέρει. Η αγκαλιά έχει την ικανότητα να μειώσει παλμούς, να ρυθμίσει την αναπνοή, να ανακουφίσει από το στρες, να χαλαρώσει τους μύες. Είναι σαν ένα μικρό τελετουργικό που έρχεται και κουμπώνει δυο σώματα μαζί, δύο σώματα που έχουν ανάγκη από ζεστασιά, αγάπη, καθησυχασμό.

Ίσως σκεφτείς γιατί να χρειάζεται να πληρώσεις για κάτι τόσο απλό, κάτι τόσο δεδομένο. Όμως, στον κόσμο του σήμερα, ακόμα και τα πιο απλά έχουν γίνει πολύπλοκα. Γιατί ενώ εσύ έχεις γύρω σου ανθρώπους στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς και να χωθείς μέσα στην αγκαλιά τους αφιλοκερδώς, εκεί έξω είναι κι εκείνοι που ζουν τις ζωές τους μόνοι κι αναζητούν εκείνη τη συντροφικότητα έστω για μια ώρα, έστω για ένα γεύμα, έστω για ένα βράδυ. Εντούτοις, όσο περίεργο ή παράταιρο κι αν ακούγεται, η θεραπεία αγκαλιάς επί πληρωμή, άλλο τόσο λογική μοιάζει, αν αναλογιστείς πως η έλλειψη αγγίγματος όσο πάει και μεγαλώνει. Κι όσο το χάδι, το άγγιγμα κι η αγκαλιά λείπουν από τις ζωές μας τόσο απομακρυνόμαστε από τους άλλους κι επομένως από τον ίδιο μας τον εαυτό, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιθετικοί, πιο ψυχροί και πιο σεξουαλικά δυσλειτουργικοί. Αγκαλιαστείτε λοιπόν γιατί χανόμαστε, κι αν δεν έχετε κάποιον να σας δώσει μια αγκαλιά, η Μίσι είναι εδώ για να σας την προσφέρει,

Συντάκτης: Δέσποινα Κυριάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου