Η αγαπημένη μας εποχή είναι εδώ κι εμείς αξίζει να τη ζούμε πιο πολύ από ποτέ, όπως της πρέπει. Έξω κάνει κρύο, βρέχει και χιονίζει κι εμείς μέσα στα ζεστά μας χουχουλιάζουμε, τρώμε οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί, παίζουμε χαρτιά κι επιτραπέζια ή βλέπουμε ταινίες παρέα με τους φίλους μας. Το σπίτι παίρνει άλλη αξία το χειμώνα κι εμείς ως σωστοί σπιτόγατοι το ομορφαίνουμε με την παρουσία μας και το γεμίζουμε με αγάπη, μυρωδιές, γέλια και φασαρία.

Κι αν αυτή η ζωή δίπλα στους ανθρώπους μας δεν είναι ευτυχισμένη, τότε πώς αλλιώς θα τη χαρακτήριζε κανείς; Ό,τι έχει αξία το έχεις κοντά σου κι εσύ είσαι πιο πλούσιος από ποτέ! Ο ένας κολλητός πηγαινοέρχεται στο σπίτι του άλλου, τα ντελίβερι και οι κουζίνες παίρνουν φωτιά, οι καναπέδες γεμίζουν από τους αγαπημένους μας και το σπίτι πλημμυρίζει από χαρά και φωνές φίλων που είτε θα τσακώνονται είτε θα γελούν με όλη την ψυχή τους.

Ο καθένας χουχουλιάζει με την κουβερτούλα του, και η τηλεόραση δε σταματάει να παίζει ταινίες και αγαπημένες σειρές. Υπάρχει πάντα παρεϊστικη διάθεση και όρεξη ώστε όλοι να περνούν καλά και να μη μένει κανείς έξω απο το κλίμα. Ο ντελιβεράς είναι δικός μας άνθρωπος, της γειτονιάς, που ξέρει τις κρύες νύχτες του χειμώνα να μας κάνει τροφαντά και χαρούμενα παιδιά!

Οι φίλοι μπορεί να είναι λίγοι, όμως είναι οι καλύτεροι! Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα τους ανοιχθείς κι εκείνοι θα προσπαθήσουν να βρούν χίλιες λύσεις για να σε βοηθήσουν. Είναι κοντά σου πάντα με το χαμόγελο και πάντα σου κρατούν το χέρι σφικτά όταν δεν είσαι καλά. Όλη η παρέα ενώνεται για να σε βοηθήσει και κάνει ό,τι μπορεί για να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη σου. Και το καταφέρνει πάντα με επιτυχία. Σε ξέρουν και έχουν τον τρόπο να σε βοηθούν και να σε κάνουν να ξεχνιέσαι από ό,τι σε ανησυχεί και σε στενοχωρεί. Και κάπως έτσι, εκείνοι οι άνθρωποι γίνονται το φάρμακο της ψυχής σου. Το φάρμακο που διώχνει μακριά όλα τα βρώμικα και ανιαρά μικρόβια της ζωής σου κι εσύ χάρις σε εκείνους, συνεχίζεις να ζεις όπως πριν, χωρίς να είσαι δευτερόλεπτο ακόμη χαλασμένος.

Η παρέα τον χειμώνα δένεται και ενώνεται ακόμα πιο πολύ. Τα πειράγματα πηγαινοέρχονται, ο καθένας λέει τις δικές του ιστορίες που κάποτε βίωσε, ανέκδοτα και χαζομάρες κι όλοι γελάνε σαν μικρά παιδιά που δε θέλουν να περάσει η ώρα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Βέβαια εκείνες οι βραδιές που η παρέα μένει μαζί στο σπίτι είναι οι καλύτερες. Κάποια βράδια κανείς δεν κοιμάται, αν δεν ξημερώσει. Η κάθε παρέα έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο να περνάει καλά.

Έτσι, ο χειμώνας γεμίζει όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μπορεί το καλοκαίρι να μας χωρίζει και να έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις, όμως ο χειμώνας είναι η εποχή που κάνει την παρέα ξανά ένα. Η εποχή που γεμίζει το μέσα μας με ανιδιοτελή αγάπη κι ευτυχισμένες αναμνήσεις. Οι κολλητοί είναι εκείνοι που ζεσταίνουν το είναι μας κι όχι το τζάκι, το καλοριφέρ ή οι κουβέρτες που χουχουλιάζουμε. Εκείνοι και η ζεστή τους αγκαλιά που είναι πάντα ανοικτή για να μας σκεπάσει να μην κρυώσουμε.

 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μικέ
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή