Είναι ευρέως γνωστό πως κάποιες φορές η καθημερινότητα βαλτώνει τον έρωτα. Όμως, όσο σκληρή κι αν είναι κάθε ημέρα για ένα ζευγάρι, πάντα θα πρέπει να βρίσκει διεξόδους ώστε να ξεφεύγει απ’ τη ρουτίνα. Και για να επιτευχθεί αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει να υπάρχει θέληση και προσπάθεια κι απ’ τις δύο πλευρές. Έτσι, κι οι δύο θα πρέπει συνεχώς να προσπαθούν για το καλύτερο, αν πραγματικά υπάρχει αγάπη να τους ενώνει. Όλα τα άλλα απλά είναι φθηνές δικαιολογίες.

Δεν υπάρχει κάτι πιο γλυκό απ’ το να μοιράζεσαι σε μια σχέση. Ποιος θα μπορούσε να το αμφισβητήσει άλλωστε αυτό; Ούτως ή άλλως, αυτό σημαίνει σχέση. Μοιράζομαι τη ζωή μου μαζί με κάποιον ο οποίος με κάνει ακόμη πιο υπέροχο άνθρωπο, με εξελίσσει και πάντα μου βγάζει προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Οι δύο γίνονται αυτομάτως ένα. Υπάρχει αμοιβαιότητα στα συναισθήματα και σπατάλη.

Φυσικά, για να υπάρξει μία φυσιολογική σχέση θα πρέπει κι οι δύο να πιστεύουν πως το ταίρι τους είναι πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα. Τίποτα δεν μπορεί να τους πάει κόντρα, κανείς δεν μπορεί να τους χωρίσει γιατί ό,τι έχουν έχει μεγαλύτερη δύναμη από οτιδήποτε.

Πάντα δύο ερωτευμένοι θα προσπαθούν να γνωρίσουν καλύτερα το ταίρι τους. Να αναγνωρίσουν, δηλαδή, ό,τι προϋπήρχε της σχέσης τους. Να μάθουν κάθε λεπτομέρεια από όσα δεν έζησαν μαζί. Να αποσπάσουν πληροφορίες ακόμη για το αν μικρά ήταν φρόνιμα, για το τι αταξίες έκαναν, για τα παιχνίδια που έπαιζαν, για τη μουσική που άκουγαν κι άλλα πολλά.

Να αντλήσουν κάθε πτυχή της ζωής τους από τα παιδικά χρόνια και την εφηβεία. Να πληροφορηθούν για τα ταξίδια και τις εκδρομές με την οικογένεια, για τους φίλους και τα ταξίδια αργότερα μετά την εφηβεία και τις πενθήμερες με το σχολείο. Τις πλάκες κι όλες τις φάρσες στις οποίες συμμετείχαν. Οικογενειακές ιστορίες που χαράχτηκαν στη μνήμη τους είτε αυτές ήταν χαρούμενες είτε λυπηρές. Εκείνος που ενδιαφέρεται, άλλωστε, θέλει να μαθαίνει συνεχώς για εσένα καινούρια πράγματα, όσα πέρασες κι όσα έζησες. Είτε αυτά είχαν άσχημη επίδραση πάνω σου είτε την κατάλληλη.

Ακόμη, να ακούσουν ιστορίες με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν. Να ανακαλύψουν συναισθήματα κρυμμένα για ανθρώπους που έχασαν ή έφυγαν, αλλά δεν έπαψαν να υπάρχουν μέσα τους. Να γνωρίσουν κι εκείνοι έμμεσα μέσα από παλιές ιστορίες άτομα τα οποία δεν κατάφεραν ή δεν πρόλαβαν!

Λαχταράν ό,τι κάποτε σημάδεψε τον άνθρωπό τους να το πληροφορηθούν από πρώτο χέρι. Έρωτες, φιλίες, τσακωμούς, τιμωρίες κι αταξίες που κάποτε είχαν κι έκαναν, χωρίς βέβαια σε κάποια να αναλωθούν και πολύ. Επιπλέον, ιστορίες με τα αδέλφια και τους γονείς στο σπίτι και στη γειτονιά, πράγματα τα οποία έγιναν κάτω απ’ τη μύτη των γονέων, αλλά και στιγμές φοιτητικής ζωής που έκαναν το ταίρι να ωριμάσει και να δει με γυμνά μάτια τη δυσκολία της ζωής εκεί έξω. Άνθρωποι και στιγμές που έκαναν το άλλο σου μισό πιο ώριμο και πιο συνεσταλμένο.

Ιστορίες μιας ζωής που σίγουρα σε φέρνουν πιο κοντά με τον αγαπημένο σου και σας ενώνουν.

Σίγουρα τον θαύμασες γι’ αυτό που ήταν,  μπορεί να μην καμάρωσες κάποιες παλιές πλευρές του, όμως, συνεχίζεις να τον σέβεσαι και να τον αγαπάς γιατί όλα αυτά δημιούργησαν τον πιο σωστό άνθρωπο, εκείνον που έχεις δίπλα σου, εκείνον που αγκαλιάζεις κάθε βράδυ κι εξαιτίας του κοιμάσαι ξέγνοιαστα.

Χωρίς αμφιβολία, όμως, τον αγάπησες λίγο παραπάνω μέσα από αυτές τις ιστορίες. Όχι μόνο αυτόν, αλλά και την οικογένειά του, τους φίλους, τις στιγμές που έπεφτε και σηκωνόταν όρθιος, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του, δηλαδή κι όλα αυτά που τον βοήθησαν να γίνει αυτό που είναι. Οι εμπειρίες ζωής του έγιναν και δικές σου. Υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα;

Μόνο εκείνους να αγαπάτε, εκείνους που θέλουν να σας μάθουν.

 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μικέ
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη