Σε λίγο καιρό καλωσορίζουμε και επίσημα το χειμώνα. Υπάρχει άραγε ομορφότερη εποχή από αυτή; Ο χειμώνας είναι μοναδικός και οι βόλτες στα βουνά συχνές. Το παιχνίδι στο χιόνι, η καλή παρέα, το τζάκι και το σπιτικό φαγητό είναι σίγουρα κάποια από τα must της εποχής αυτής.

Με σιγουριά θα λέγαμε πως φέρνει τους φίλους πιο κοντά και ζεσταίνει τις καρδιές των ανθρώπων όσο κρύο κι αν κάνει έξω. Γενικά, είναι η εποχή των σπιτόγατων, των ερωτευμένων, της οικογένειας και των κολλητών. Όσο κι αν χανόμαστε το καλοκαίρι, ο χειμώνας έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να μας φέρνει ξανά κοντά και να μπαίνουν όλα από την αρχή σε μία τάξη. Συμφωνείτε;

Κι αφού έρχεται με το καλό η εποχή αυτή, φάτε! Φάτε με όλη σας την ψυχή όσο φαγητό στερηθήκατε το καλοκαίρι για το χατίρι μιας καλής φόρμας. Φάτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας χωρίς τύψεις, το έχετε ανάγκη και το αξίζετε. Παραγγείλτε απ’ έξω το αγαπημένο σας βρώμικο, μπείτε στην κουζίνα, φορέστε επιτέλους εκείνη την ποδιά που είχατε κρύψει το καλοκαίρι και μεγαλουργήστε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για την αγάπη σας. Όπως κάποιοι σοφά λένε, «ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι». Πιάστε λοιπόν τις κουτάλες σας, βγάλτε από το ντουλάπι τα καλά σερβίτσια και κάντε τον κόσμο λίγο πιο χαρούμενο με τις γεύσεις σας.

Α, και το γλυκό! Μην ξεχάσετε να φτιάξετε γλυκό! Είναι το πιο σημαντικό πιάτο κι αν εσείς το αμελήσετε, αλίμονό σας. Θα σας περάσουν για τρελούς και θα σας φορέσουν εκείνη τη λευκή στολή με τα χέρια πίσω. Θα τους στενοχωρήσετε κιόλας και δε θα ξανάρθουν. Σίγουρα. Χαλάλι να γίνεται και ζαχαροπλάστες λοιπόν. Για να τους ευχαριστήσετε, προτιμήστε τη σοκολάτα στα γλυκά σας και δε θα βγείτε χαμένοι από αυτή τη δύσκολη υπόθεση. Σο-κόλαση που λέμε; Κάπως έτσι.

Μαγειρέψτε και φάτε λοιπόν ό,τι λαχταράει το είναι σας χωρίς τύψεις, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς σκέψη. Ευτυχώς μπορείτε να φάτε λίγο παραπάνω απ’ ό,τι το καλοκαίρι αφού τα χειμερινά ρούχα έχουν την τάση να σας προστατεύουν περισσότερο απ’ ό,τι τα καλοκαιρινά.

Και σκεφτείτε. Τα σουβλατζίδικα, οι πιτσαρίες και τα γυράδικα δεν είναι κρίμα να φαλιρίσουν και να κλείσουν; Να χαλάσουν τόσες οικογένειες και να μείνουν στο δρόμο; Βοηθήστε και δείξτε έμπρακτα το έλεός σας. Από την άλλη, τα ζαχαροπλαστεία; Όλα ένας κύκλος είναι καλέ. Θα ρωτάνε ως συνήθως οι γαμπροί της ευτυχίας τα κορίτσια εκεί έξω «Ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου;» και δε θα υπάρχει ούτε μία να πει το πολυπόθητο «ναι». Ένα επάγγελμα με τόσο μέλλον είναι κρίμα να πάει στράφι.

Ο χειμώνας λοιπόν θα μπορούσε εύστοχα να είναι η εποχή της ελευθερίας, της χαράς, της παρέας και της ενίσχυσης των μαγαζιών της πόλης μας. Το λόγο τον ξέρετε τώρα πια. Κάντε τα κουμάντα σας και προετοιμαστείτε να καλωσορίσετε την εποχή αυτή όπως της αρμόζει. Με μυρωδιές, μουσική, καλή διάθεση, καθαρό και ζεστό σπίτι μα πάνω απ ‘ όλα καλό, σπιτικό ή μη φαγητό. Να γεμίσετε το σπίτι σας με αγάπη και ευτυχία. Βλέπετε, ο χειμώνας δεν είναι καλοκαίρι κι ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει. Φάτε λοιπόν!

Συντάκτης: Ευαγγελία Μικέ
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή