Είναι καυτός. Κάνει το δέρμα να μαυρίζει και λιγάκι να γυαλίζει. Λάμπει τόσο που σκεπάζει με το φως του χίλια δυο ψεγάδια. Προκαλεί σχεδόν πάντα με την εμφάνισή του χαμόγελα. Τι είναι;

Είναι ο καλοκαιρινός ήλιος. Ο ζεστός, ο ξεσηκωτικός, ο μπερμπάτης ήλιος. Είναι μαζί του κι η θάλασσα με την αλμύρα της. Είναι οι μεγάλες καλοκαιρινές μέρες και οι μακριές καλοκαιρινές νύχτες. Είναι η πλάση ολόκληρη που ντύνεται στα πιο ζωηρά της  χρώματα. Είναι το καλοκαίρι.

Η εποχή του έτους που μας μεταμορφώνει στην πιο όμορφή μας εκδοχή. Μας χαρίζει μαυρισμένη επιδερμίδα με μια γυαλάδα που ακτινοβολεί υγεία. Μας ξανοίγει και λίγο το χρώμα των μαλλιών, τα οποία μακραίνουν πιο γρήγορα και είναι συνεχώς ατημέλητα απ’ τη θαλασσινή αρμύρα. Τα ρούχα γίνονται πιο αέρινα, το μακιγιάζ πιο ελαφρύ, η επιδερμίδα μας αποκαλύπτεται το σώμα μένει λίγο περισσότερο γυμνό, αφήνοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά να ξεπροβάλλουν για να δηλώσουν πως το καλοκαίρι έχει για άλλη μια φορά έρθει και μας έχει κάνει λίγο πιο όμορφους απ’ όσο είμαστε τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Οι νύχτες είναι πιο ζωηρές και τα ποτά πιο δροσερά και πολύχρωμα. Η μουσική δυναμώνει και η καλοκαιρινή ενέργεια δεν αφήνει τα κορμιά σε ησυχία. Κινούνται ακολουθώντας το ρυθμό. Ό,τι ζει και αναπνέει εκείνη τη στιγμή χορεύει. Τα ποτήρια τσουγκρίζουν, τα κορμιά ακουμπάνε και η μουσική τα τυλίγει, ενώνοντάς τα. Γνωστοί και άγνωστοι φλερτάρουν ανάλαφρα σκορπώντας ματιές γεμάτες νόημα και πονηρά χαμόγελα.

Οι καρδιές χτυπούν πιο δυνατά. Ερωτεύονται ευκολότερα. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα ηλεκτρισμένη και κάθε στιγμή της ημέρας είναι κατάλληλη για έρωτα. Γιατί το καλοκαίρι όλη η φύση είναι ένα τεράστιο ειδυλλιακό σκηνικό. Με χρυσά ηλιοβασιλέματα, τον νυχτερινό ουρανό γεμάτο αστέρια ή ολόγιομα φεγγάρια, ερημικές ακρογιαλιές στρωμένες από λευκά βότσαλα, πλακόστρωτα σοκάκια στολισμένα με μοβ βουκαμβίλιες. Όλα συνωμοτούν υπέρ του έρωτα, ακόμα και η φύση.

Κι όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο ευκολότερα πέφτουν τα ρούχα κι οι άμυνες. Γεμίζουν τα κορμιά έκσταση και διέγερση. Η ομορφιά που χαρίζει το καλοκαίρι στα σώματα τα κάνει ακόμη πιο θελκτικά. Τα φιλιά έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια, τα αγγίγματα είναι πιο καυτά, τα ενδύματα πιο αποκαλυπτικά. Το θερμόμετρο κι η αδρεναλίνη χτυπούν κόκκινο ανεβάζοντας τη λίμπιντο στα ύψη. Η φύση οργιάζει και οργιάζουν μαζί της κι οι άνθρωποι.

Η θάλασσα έχει και αυτή το σκοπό της. Δροσίζει τα κορμιά από τον καύσωνα, ψήνει την επιδερμίδα κι επουλώνει τις πληγές. Όχι μόνο αυτές που φαίνονται στο σώμα, αλλά και όσες κρύβονται καλά μέσα μας. 

Χρωστάμε πολλά στο καλοκαίρι. Γι’αυτό και όλοι μας το περιμένουμε κάθε χρόνο με ανυπομονησία ξανά και ξανά. Να έρθει και να μας κάνει να λάμψουμε, να χαμογελάσουμε από ευτυχία, να ερωτευτούμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, να ζήσουμε λίγο περισσότερο.

Το καλοκαίρι έχει ήδη έρθει. Τρέξε να κάνεις βουτιές, να δώσεις αλμυρά φιλιά, να φλερτάρεις, να νιώσεις πως ξαναγεννιέσαι. Αφέσου στα χέρια του και αυτό ξέρει πώς να ομορφύνει τη ζωή σου.

Επιμέλεια Κειμένου Φένιας Σκαρλά: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Φένια Σκαρλά