Χριστούγεννα. Έχεις φάει τον άμπακο, από γαλοπούλες και τζατζίκια μέχρι σαραγλιά και κουραμπιέδες. Το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με την οικογένεια, με τους φίλους, με όσους αγαπάς βρε αδερφέ, το διαδέχεται το κλασικό χριστουγεννιάτικο κρεβάτι.

Μπορεί να έχεις βάλει τέσσερα κιλά μέσα σε μια μέρα, μπορεί να έχεις πιει ό,τι κρασί υπάρχει σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων, απ’ το καλό που το κρατούσατε για τις «ξεχωριστές περιστάσεις» ως και το μπαλσάμικο που ξέμεινε και δεν το βάλατε στη σαλάτα, αλλά το σεξάκι, σεξάκι.

Και δώσ’ του τα βογγητά, και βγάλε τα κόκκινα τα σέξι τα εσώρουχα και τα σκουφιά τα αγιοβασιλίτικα, και τρίζουν οι σομιέδες. Και φτάνετε στην κορύφωση της πράξης, τούτης της πράξης της υπεργαμάτης. Και γελάς. Τελείωσες, και γελάς. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά όλο αυτό το σκηνικό της χριστουγεννιάτικης κατάνυξης δημιουργήθηκε για να φτάσουμε στην ανάλυση του εξαιρετικού φαινομένου «Όταν τελειώνω, γελάω».

Νομίζω πως φαίνομαι, φαίνεσαι, φαινόμαστε όλοι μας εκείνη την ώρα γελοίοι όταν το κάνουμε αυτό αλλά δε νομίζω πως είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να πούμε πως δε θα το ξανακάνουμε, και θα το τηρήσουμε.

Πρώτον, τα αίτια είναι επιστημονικώς ελεγμένα. Εγκεφαλική απεικόνιση που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες τη χρονική στιγμή του οργασμού έδειξε ότι μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα χάρη στην κορύφωση. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς περιοχή στην οποία επιδρούν οι ναρκωτικές ουσίες, σύμφωνα με τους Δανούς ερευνητές που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μετά τον οργασμό, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι νευροδιαβιβαστές που ενισχύουν την καλή διάθεση, καθώς και καταπραΰνουν σε μεγάλο βαθμό τον πονοκέφαλο και την ημικρανία.

Αφήνω τα νερντουλίστικα και θα μιλήσω με αισθήσεις για να μιλήσουμε στην ίδια γλώσσα.

Σεξ. Ωμό, άγριο, γρήγοροι ρυθμοί, ιδρωμένες παλάμες και χέρια κολλημένα στον τοίχο. Έρωτας. Φιλιά παθιασμένα, κινήσεις αργές, βασανιστικές, λέξεις που μετά βίας βγαίνουν απ’ το στόμα. Κοινός παρονομαστής η αγαπημένη μου λέξη: Κάβλα.

Είτε πέντε λεπτά διαρκέσει η πράξη είτε μία ώρα, τη στιγμή που θα τελειώσετε και θα ξαπλώσετε ανάσκελα στο κρεβάτι, ιδρωμένοι κοιτώντας το ταβάνι, εσύ θα γελάς. Άλλη φορά για λίγα δευτερόλεπτα, άλλη φορά για καμιά δεκαριά λεπτά, ενίοτε φωνάζοντας πόσο γαμάτο ήταν όλο αυτό, βαρώντας τοίχους ή απλώς κρύβοντας με τα δυο σου χέρια το πρόσωπό σου από ντροπή που γελάς εκείνη τη στιγμή.

Το γέλιο είναι επιβεβαίωση πως όλα ήταν ωραία. Παραπάνω από ωραία, βασικά. Είναι επιβεβαίωση πως το ευχαριστήθηκες όλο αυτό. Πως άξιζε το κρεβάτι μετά το τραπέζι. Εκείνο το γέλιο είναι ευτυχία.

Νιώθω γελοίος ώρες-ώρες και δεν το κρύβω αλλά εκείνη την ώρα, δε θα κάτσεις να αρχίσεις να μιλάς στο πλάσμα που έχεις δίπλα σου για το πόσο εξαιρετικές ήταν οι στάσεις που κάνατε, πόσο καβλωτικά ήταν τα φιλιά που δώσατε και πόσο πολύ σου άρεσε όλο αυτό και θες να το ξανακάνετε. Απλώς θα γελάσεις, και εκείνο το γέλιο θα τα πει όλα από μόνα τους.

Γελάω σχεδόν πάντα όταν τελειώνω και δεν ντρέπομαι. Το γέλιο μετά το σεξ, τη σοκολάτα και τον ύπνο είναι ό,τι καλύτερο στη Γη. Όταν συνδυάζεται με σεξ, ξέρεις πως στη συνέχεια μπορεί να παιχτεί ύπνος και σίγουρα στο ψυγείο υπάρχει σοκολάτα, πώς να μη γελάς με την καρδιά σου που μόλις πριν δυο λεπτά ένα πλάσμα σ’ έκανε να τελειώσεις;

Καλά Χριστούγεννα και να γελάτε. Μετά το σεξ, πριν το σεξ και πάντα.


Πηγή Έρευνας 

 

Επιμέλεια Κειμένου Ιωάννη Κυράπογλου: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Ιωάννης Καράπογλου