Έχεις νιώσει πως υπάρχουν φορές που κάποιοι σε προσέχουν χωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους; Μια περίεργη αόρατη αγκαλιά σε γλίτωσε πολλές φορές και σου στάθηκε άλλες τόσες. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μη μιλάτε κάθε μέρα, να μη βρίσκεστε συχνά αλλά είναι εκεί και το νιώθεις κι αυτό είναι το σημαντικότερο στις ανθρώπινες σχέσεις. Ακόμα κι όταν λείπουν, ακόμα κι αν δεν έχουν θέση στη ζωή σου ή την ευκαιρία να βρίσκονται δίπλα σου καθημερινά, με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε κάνουν να νιώθεις πως μπορείς να βασιστείς σ’ αυτούς, πως θα είναι εκεί να σε στηρίξουν στις δυσκολίες σου, πως μ’ ένα τηλέφωνο μπορούν να μεταφερθούν κοντά σου και να σου προσφέρουν ό,τι έχεις ανάγκη.

Μια γνωριμία είναι πιθανό να καταλήξει σχέση ζωής, έρωτας από τους λίγους. Εκείνο το φιλαράκι  που γνώρισες τυχαία σε κοινή παρέα έγινε τελικά κολλητάρι σου. Κάποιος λόγος -απόσταση, συγκυρίες, δουλειά- έκανε την μεταξύ σας επικοινωνία λιγότερο άμεση και συχνή, μα ξέρεις πως όποτε χρειαστείς κάτι μπορείς να απευθυνθείς στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Κάθε φορά που σου συμβαίνει οτιδήποτε, ακόμα κι αν δεν το ξέρει, το νιώθει, σαν ένα προαίσθημα που είναι εκεί ακόμα κι όταν το ίδιο το άτομο είναι απόν. Πολλές φορές η ζωή τα φέρνει έτσι και σε παίρνει μακριά από αγαπημένα και κοντινά σου άτομα. Η απόσταση μπορεί να υπάρχει αλλά η σύνδεση να είναι ίδια, αν όχι πιο έντονη. Συνθήκες περίεργες, κάποιες φορές και παρεξηγήσεις για ανούσιους λόγους, μοιάζουν να χωρίζουν αλλά εν τέλη μπορούν να ενώσουν ακόμα περισσότερο με μια αόρατη αλλά τόσο ισχυρή δύναμη που δύσκολα αντικαθίσταται.

 

 

Εκείνοι οι πρώην που ναι μεν χωρίσατε αλλά συνδέεστε με έναν περίεργο τρόπο που είναι δύσκολο να καταλάβουν οι περισσότεροι. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο χωρισμός έρχεται γιατί ο έρωτας έχει ξεθωριάσει, μα η αγάπη μένει κι είναι ισχυρή ακόμα και χρόνια μετά, αφού έχετε προχωρήσει. Είναι αυτό το άτομο για το οποίο δεν μπορείς να μη νοιαστείς, που περνάει από τη σκέψη σου συχνά και που αν συμβεί κάτι θα είσαι ο πρώτος που θα τρέξει. Από την άλλη υπάρχουν και περιπτώσεις χωρισμού που τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα, που ο χωρισμός ήταν επώδυνος και δύσκολος. Θυμός, νεύρα, απογοήτευση και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα στην αρχή σε έκαναν να μη θες καμία επαφή αλλά όταν πέρασαν έμεινε μόνο το νοιάξιμο για τον άνθρωπο. Ένα αόρατο δέσιμο.

Όλες οι σχέσεις έχουν κάτι να μας δώσουν και ανεξαρτήτως ευκολίας ή δυσκολίας κάτι να μας διδάξουν. Υπάρχουν και ιδιαίτερες σχέσεις που ακόμα κι όταν κάποιος απουσιάζει στην πραγματικότητα μόνο απών δεν είναι. Μπορεί να είστε μακριά, όμως υπάρχει ακόμα κάτι που σας ενώνει. Το ενδιαφέρον δεν κρύβεται και αρκούν μερικά λόγια και πολλές σκέψεις ή πράξεις για να γίνει η απουσία μια διαφορετική μορφή παρουσίας. Είναι περίεργο πώς πολλές φορές νιώθουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για μας ενώ δεν είναι δίπλα μας, δεν πίνουν καφέ μαζί μας, δε μας πιάνουν απ’ το χέρι. Κάποιες σχέσεις δεν ξεθωριάζουν και όταν νοιάζεσαι για κάποιον δεν μπορείς να το κρύψεις, ακόμα κι αν τα χιλιόμετρα ή οι καταστάσεις φρόντισαν να είστε μακριά.

Συντάκτης: Νάντια Δεληγιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.