Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

 

Γράφει η Ελένη Φλισκουνάκη.

Καλοκαίρι, μια λέξη χιλιάδες αναμνήσεις. Είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου. Η ανεμελιά η αλμύρα της θάλασσας ο ήλιος οι μπύρες και τα χαμόγελα είναι τα βασικά συστατικά που χρειάζονται για να περάσεις όμορφα.

Ήταν τέλη Ιουνίου αμέσως μετά το τέλος της εξεταστικής, η οποία αν και είχε φέρει ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη μου, ωστόσο είχε φέρει και πολύωρη κούραση λόγω της αϋπνίας και του άγχους και αυτό που σίγουρα χρειαζόμουν και εγώ αλλά και η κολλητή μου ήταν διακοπές. Τι καλύτερο λοιπόν από ελεύθερο καμπινγκ στην πλησιέστερη κοντινή ερημική παραλία, η Κρήτη φημίζεται για τις ωραίες παραλίες της στην νότια πλευρά. Έτσι λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη οργανωθήκαμε και ξεκινήσαμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές εκεί που δεν υπάρχει ίντερνετ αλλά μόνο ένας γαλάζιος παράδεισος.

Αρχικά αφού φτάσαμε με το αυτοκίνητο έπρεπε να περπατήσουμε τουλάχιστον ένα μισάωρο με τα πόδια μέχρι να κατέβουμε ως την παραλία που θα στήναμε τις σκηνές μας. Μετά από πολύ κόπο και αρκετή υπομονή τακτοποιήσαμε τα πράγματα μας. Πιο πέρα άλλες δύο σκηνές πράγμα που έδειχνε ότι δεν είμαστε μόνες μας. Δεν έδωσα σημασία ιδιαίτερη για το ποιοι μένουν σ’ αυτές, μόνο όταν ξαφνικά μια σκιά μου έκοψε την δροσιά που απολάμβανα ζητώντας μου τις πρώτες βοήθειες.

Δεν κατάλαβα τι έγινε απλά σε βοήθησα. Λίγα λεπτά αργότερα και αφού η επιχείρηση να σταματήσεις την αιμορραγία του κολλητού σου έλαβε τέλος, επέστρεψες για να με ευχαριστήσεις και μου συστήθηκες. Δεν ξέρω αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά αλλά καψούρα σίγουρα από την πρώτη διαφωνία. Ενώ πρακτικά ήσουν όμορφος πολύ, μελαχρινός ψηλός και με χαμόγελο για διαφήμιση οδοντόκρεμας, είχες όλα όσα σιχαινόμουν. Το δήθεν και το στημένο που όσο ωραίο ήταν το έξω άλλο τόσο άδειο ήταν το μέσα, χωρίς ουσία. ‘Ομως δυστυχώς ή ευτυχώς με διέψευσες είχες ένα τρόπο να εισχωρείς στο μυαλό μου και να το κάνεις άνω κάτω να σε θεωρώ υπερόπτη και φαφλατά και εσύ να με λες ξινή και περίεργη.

Όπως ήταν φυσικό αρχίσαμε και κάναμε παρέα μιας και στην συγκεκριμένη παραλία δεν υπήρχε κανένας άλλος έκτος από μας τους τέσσερις. Οι φίλοι μας το είχαν διαπιστώσει ξεκάθαρα ότι πίσω από την κόντρα μας σε κάθε μας συζήτηση υπήρχε μια έλξη. Όντως δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από την κόντρα δύο μυαλών, καθώς το συνειδητό τους οδηγεί σε μια φαινομενική αντιπάθεια το υποσυνείδητο παίζει περίεργα παιχνίδια με τα συναισθήματα και τα βλέμματα. Και ήταν εκείνο το βλέμμα σου δύο βράδια αργότερα, όταν με κοίταξες και μεθυσμένος μου είπες ότι με θέλεις πριν τη οποιαδήποτε αντίδρασή μου με φίλησες. Μούδιασα ολόκληρη όταν κατάλαβα τι έγινε, η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα προ εκπλήξεως αλλά δε σε σταμάτησα μ’ άρεσες.

Το επόμενο πρωί περίμενα να δικαιολογηθείς ή τουλάχιστον να μην το παραδεχτείς αλλά αντί αυτού σταμάτησες να είσαι τόσο αρνητικός απέναντί μου και κάθε βράδυ μου μιλούσες, μου έλεγες για σένα για την ζωή σου, για τις σχέσεις σου, για τις σπουδές σου, για τα όνειρα σου είχαμε έναν ολόκληρο μήνα μπροστά μας. Έτσι μέρα με την μέρα δενόμασταν περισσότερο και κάθε βράδυ κοιμόμασταν μαζί, αγκαλιά χωρίς να μιλάμε με λέξεις μιλούσαμε μέσα από τη σιωπή μας.

Το τελευταίο βράδυ πριν τελειώσουν οι διακοπές και το όνειρο μαζί σου, κοιμηθήκαμε μαζί μετά από ένα βραδινό μπάνιο αγκαλιά μπερδεμένοι ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και μόνο οι ανάσες μας χαλούσαν την απόλυτη ηρεμία που ακούγονταν ξέπνοες. Δεν ήθελε κανείς μας να τελειώσει εκείνη η νύχτα, ήξερες ότι δεν μπορώ τους αποχαιρετισμούς. Με σκέπασες με το μπλουζάκι σου.

‘Ισως κάπου κάποτε ξαναβρεθούμε αλλά η μυρωδιά σου είναι εκείνη που έχω κρατήσει από σένα και εκείνο το μπλουζάκι που έχει αφήσει την πιο όμορφη ανάμνηση από εσένα. Το κάρμα μπορεί και η τύχη να μας ξαναενώσει.

 

Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

Ψήφισε με like+share την ερωτική ιστορία της Ελένης και χάρισέ της ένα ταξίδι για δύο, σε Σκιάθο, Σκόπελο ή Πάρο!